Sayfa 808/1002 İlkİlk ... 308708758798806807808809810818858908 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 6,457 - 6,464 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

  1. son 2 sayfada yazılanların cevabı basit aslında. bu kadar yüksekten bir enstrumana girdiysen sağlam bir pivot destek seviyesine stop koyacaksın. stop çalışırsa da artık üzerine soğuk su içip dip bekleyeceksin, dipten al zirveden sat, çocuğun bile bileceği basit bir laf insanları neden kızdırıyor anlamıyorum. nasd** 10 bin, dow 30 bin, bist 1200, dolar 9 lira bekleyeceksin abi başka yol yok. şimdi hemen gelmez diye itiraz ederler öyle bi çatır çatır gelirki görürsünüz bol likiditeyi o zaman tersten. dip seviyeyi beklemek de yetmez o seviye geldiğinde grafiği açtığında ordan bir yükseliş, bir dipten dönüş görmek gerekir. basit aslında, zor olan sabretmek. ben işin tüm dünyada geçerli uzun vadede daima kazandıran raconunu yazıyorum tabi yarın döner yukarılara da gider piyasa bu kimse kesin bilemez ytd.

  2. #6458
     Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Sayın Mask543, kesinlikle bu dediklerinize katılıyorum. Fon işi sabır işidir, öyle bir gün o fona bir gün başka bir fona atlamanın bir manası yok. Pozisyonunuzu alıp sabırlı olmayı öğrenmeniz lazım. GZH herhalde burada en çok eleştirdiğim fondu ama şu anda karı %50'ye dayandı. Elbette bunda dolar faktörü var ama dolar olamayan fonlarda da durum bu şekilde. Sabırlı olmayan bir yatirimciysaniz fonlar pek siniz için olmayabilir. YTD

    M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Pandemi krizinin başlarında, Mart 2020'de neredeyse tüm yatırım enstrümanlarının düştüğü ortamda yatırım fonu portföyüm yaklaşık yüzde 40 küçülmüştü. Sabrederek, doğru seçimler yapmaya çalışarak bugüne kadar geldim. Ben de zaman zaman ufak değişiklikler yapıyorum, fakat bu trade amaçlı olmaktan ziyade bakış açımdaki farklılaşmadan, düşüncelerimin değişmesinden-gelişmesinden kaynaklanıyor.

    Örneğin; umduğum kadar aktif yönetilmediği sonucuna vardığım için TL bazlı değişken fonlar yerine stopaj avantajını da gözeterek fon sepeti fonlarının tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yine döviz bazlı fonlarda tematik olan fonları bir miktar artırmaya başladım. Ekonomik koşullarım nedeniyle yatırıma geç başladığım ve sermayem nispeten düşük olduğu için başlangıçta belirlediğim risk oranını bir miktar artırarak portföyümdeki hisse-hsyf oranını son dönemde artırdım.

    Yani nihai olarak; öncelikle tasarruf, sonrasında doğru kişisel risk analizi, devamında da sabır.

    "Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."

  3. #6459
     Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Doğrudur ama döviz.
    özel kira borçlanma riskleri beni korkutuyor

  4. Daha önce MyFinans arkadaşımın bildirmiş olduğu QNB Portföy'ün Yenilenebilir Enerji & Su'ya yatırım yapacak olan yeni fonunun kodu OLD olarak duyurulmuş.KAP'ta henüz bir izahname yer almıyor ancak ekteki video'da biraz bilgi veriliyor. İlgilenen arkadaşlar için paylaşayım istedim. Fon henüz aktif değil ve ne zaman aktifleşeceği hakkında bir bilgi bulunmamakta.
    https://youtu.be/dBaXU1**c4s

    Yıldızlı yerlere "a" ve "Q" yazarsınız. Sanırım oraları küfür olarak algıladığı için "*" olarak geçiyor.

    Fon'a girmeden önce ilgili endekslerin mevcut trendlerine dikkat etmekte fayda var.
    Bir düşüş trendine girmiş gibi görünüyorlar. Takip etmekte fayda var.
    https://www.tradingview.com/x/8Yup2AzX/
    Son düzenleme : Nida; 28-11-2021 saat: 16:53.

  5.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Daha önce MyFinans arkadaşımın bildirmiş olduğu QNB Portföy'ün Yenilenebilir Enerji & Su'ya yatırım yapacak olan yeni fonunun kodu OLD olarak duyurulmuş.KAP'ta henüz bir izahname yer almıyor ancak ekteki video'da biraz bilgi veriliyor. İlgilenen arkadaşlar için paylaşayım istedim. Fon henüz aktif değil ve ne zaman aktifleşeceği hakkında bir bilgi bulunmamakta.
    https://youtu.be/dBaXU1**c4s

    Yıldızlı yerlere "a" ve "Q" yazarsınız. Sanırım oraları küfür olarak algıladığı için "*" olarak geçiyor.

    Fon'a girmeden önce ilgili endekslerin mevcut trendlerine dikkat etmekte fayda var.
    Bir düşüş trendine girmiş gibi görünüyorlar. Takip etmekte fayda var.
    https://www.tradingview.com/x/8Yup2AzX/
    Su tarafı idare eder de öteki taraf Ocaktan bu yana düşüyor.
    Ama bir yandan da bizde dolar artıyor.
    Dengeyi tutturmak güç.

  6. Ak Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %110 Anapara Koruma Amaçlı 56. Fon - APK56 - ZCU

    Tarım sektöründeki global şirketlere %110 anapara koruması hedefiyle yatırım yapar.

    Deere&Co., Corteva Inc., Nutrien Ltd. ve Archer-DanielsMidland Co AG ortaklık paylarının eşit ağırlıklı bulunduğu sepette vade başı ve sonu arasında USD bazında getiri oluşması halinde bu getiriyi TL bazında, bariyer seviyesi ve iştirak oranı ölçüsünde yatırımcılara sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca yatırım dönemi sonunda; söz konusu ortaklık paylarının performansından bağımsız olarak %10 getiri hedeflenir.

    Vade sonuna kadar (30 Ocak 2023) fondan çıkmamanız durumunda, ortaklık payı sepeti kaybetse dahi, %10 getiri elde etmeniz hedeflenir.

    Anapara korumalı fonlarda vade sonuna kadar fonda kalınması önerilmekle birlikte, ayda 2 kez, ayın 1. ve 10. iş günlerinde hesaplanacak fiyat üzerinden fondan çıkabilirsiniz. Vade sonundan önce fondan çıkmanız durumunda, anapara koruması ve %10 getiri hedefi geçerli değildir. Bununla birlikte fondan çıkış yapılan tarihte piyasa şartlarına bağlı olarak getiri elde edilebilir.

    Anapara Korumalı Fonlar, dayanak varlığın kendisine değil bir türev ürüne (opsiyon) yatırım yaptığı için özellikle vade başında dayanak varlık performansının fon fiyatına etkisi düşük olabilmektedir. Bu türev ürün yapısındaki opsiyonun kullanılmasına henüz uzun bir süre varken oluşan dayanak varlık fiyat artışı fonun getirisine yansımayabilmektedir. %110 anapara koruma hedefi sadece yatırım dönemi sonunda geçerlidir. .

    Fona 24 Kasım – 6 Aralık 2021 tarihlerinde Akbank Mobil, Akbank Direkt İnternet Şubesi ve Akbank şubelerinden ya da Odeabank ve Burgan Bank üzerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatırım yapabilirsiniz.

  7. Ak Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %110 Anapara Koruma Amaçlı 55. Fon - ZCT

    Otonom ve elektrikli araç üreten şirketler temasına %110 anapara koruması hedefiyle yatırım yapar.

    Tesla Inc., Nio Inc., Bayerische Motoren Werke (BMW) AG ve Volkswagen AG ortaklık paylarının eşit ağırlıklı bulunduğu sepette vade başı ve sonu arasında USD bazında getiri oluşması halinde bu getiriyi TL bazında, bariyer seviyesi ve iştirak oranı ölçüsünde yatırımcılara sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca yatırım dönemi sonunda; söz konusu ortaklık paylarının performansından bağımsız olarak %10 getiri hedeflenir.

    Vade sonuna kadar (30 Ocak 2023) fondan çıkmamanız durumunda, ortaklık payı sepeti kaybetse dahi, %10 getiri elde etmeniz hedeflenir.

    Ayda 2 kez, ayın 1. ve 10. iş günlerinde hesaplanacak fiyat üzerinden fondan çıkabilirsiniz. Vade sonundan önce fondan çıkmanız durumunda, anapara koruması ve %10 getiri hedefi geçerli değildir. Bununla birlikte fondan çıkış yapılan tarihte piyasa şartlarına bağlı olarak getiri elde edilebilir.

    Fona 24 Kasım – 6 Aralık 2021 tarihlerinde Akbank Mobil, Akbank Direkt İnternet Şubesi ve Akbank şubelerinden ya da Odeabank ve Burgan Bank üzerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatırım yapabilirsiniz.

  8.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Ben eurobond fonlarını bir türlü sevemedim. Dolar artınca cds yükseldi diye kâr yazmıyor, tdg alıyorsunuz cds den kaçmak için bu sefer Amerika da faizler artıyor senin elindekiler gene eksi yazıyor.
    KRS yada DPB almalısınız tam karşılığını bulursunuz ayrıca düşüşler daha yumuşak karşılıyor ilgili fonlar.

Sayfa 808/1002 İlkİlk ... 308708758798806807808809810818858908 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •