08:00 de abd vadelileri yine çakılmış. Sebebi siyonist moderna ilaç firmasının "aşı yeni varyanta az etkili olabilir" benzeri bir açıklamasıymış. Henüz açıklamayı göremedim.
Moderna firmasının covid aşısıda beş para etmez çıkmıştı. Beş para etmez iş yapan firmanın açıklamasını ciddiye almak saçma. Modernanın konuşması hani şu kendileri araba yapamayacağı için kimseyide yerli araba yapamaz zanneden 2 teknik arkadaşın konuşması gibi. Hatırladıkça çakmasam olmaz çünki çok kızdırdılar ama çaktırmamaya çalıştım.
Haberle başlayan bir satış.
Kuralımız neydi.? "Haberle başlayan hareket, başladığı yerde biter." Sadece kalıcı etki yaratırmı ona karar vermemiz gerekiyor.
Tek başına bu haber kalıcı etki yaratmaz. Ancak, abd borsalarının zaten inmeye niyeti varsa bu haber sebep olarak kullanılabilir. 2 gün önce abd nin çakılması korku yaratmıştı. Artık yeni gelişmelerde daha korkak davranacaklardır.
abd hisse borsasının yükselmeye niyeti varmı henüz kesinleşmedi. Bana kalırsa yükselecek ama emin olamadığımdan işlem yapamıyorum.
Bir kaç haftadır short almayada başlamam, zihnimi hazırlamam gerekiyor demiştim. Bu bir kaç gün bunu gösterdi. Ancak hareket hep gece oldu, biz iki harekettede hazırlıksız yakalandık. Buda adil değil tabiki. S&P açık olduğu müddetçe viop da açık olmalı. Çünki abd ile yatıp kalkıyoruz. abd ile yatıp kalkmak benim istemediğim ilkel bulduğum bir şey ama sürü böyle ne yapacaksın.
Bugün genelde kenarda dururum. Ama abd nin gün içi toparlayacağını düşünüyorum. O sebeple kazancı görünce hemen kapamak üzere çok az miktar longa daldım. Gün içi short da alabilirim.
Bol şans.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri