Bist gün içi yukarı dönmüş. abd yi görmeden karar vermeyeceğim dediğim için bugün piyasa ekranı başında değildim. Yükselişe bu sebeple katılamadım. Oysa gün içi grafik yükseleceğim demiş.
abd ye bakıyorum, anormal bir durum yok. S&P 4585 den yukarı dönmüş. En fazla 4500-4560 aralığından yukarı döner demiştim. Normal süreci devam ediyor. Son dalganın bitişini yeni varyant söylentileri eşliğinde aşağı hızlı yaptı. Yukarı dalga hazırlığında. Tabi henüz kesin diyemem. 24:00 deki abd kapanışı da görmek gerekir.
BIST, zaten abd ile korkutulması sebebi ile düşmüştü. abd durunca bizim BIST deki petrol zengini araplar alışa geçmiş olmalı. Kırmızı kalan bankalardaki obez beyinli batılı yabancılar hala aynı. abd ile yatıp kalkıyorlar.
Aselsan bir günde çok yükselmiş. Umarım BAE ye satmazlar. Aselsan'ı satmaları demek Türkiyeyi satmaları demek. TR de bize ait ileri teknoloji üreten beş on firma var. Hepside devlet malı. Aselsan da onlardan biri. İçine tarikatları doldurdular, kaliteli mühendislerin bir kısmı kaçmak zorunda kaldı. Benzerini hemde bir kaç kez ben yaşadım biliyorum çekilen ızdırabı. Ama hala ileri teknoloji üretebiliyor. akp giderse, yine CIA nın kurdurduğu makepe gelene kadar ayakta kalabilir. siyonist medyamız sürüyü makepe ye hazırlar.
Yaygarası koparılan omicron varyantı yine ingiliz-abd kontrolundeki bir ülkede çıkmış, güney afrika cumhuriyeti. covid de ilk fransa, abd ve italya da görülüyor. Sonra fransızların kurduğu ve Çin devleti ile beraber işlettiği virus labaratuvarının olduğu wuhan da görülüyor ve dünyaya buradan çıktı diye yaygara koparılıyor. Dünya medyasının %85 i, yahudi kontrolunde olduğu söyleniyor. İlk virus dalgası ile yaşamayı öğrendik derken, acaip hızlı bir şekilde mutasyonlar çıkıyor. Genç nüfusa sahip ve steril yaşamadıkları için viruslere dayanıklı bedenleri olan afrikalılar ölmeyince, hızlı ve güçlü varyant omicron, ingiliz sömürgesi güney afrikada çıkıyor oradan yayılmaya başlıyor. Yine yaşlı ve aşırı steril yaşayan avrupalıları vuracak. Aşırı steril yaşadıklarından viruslere karşı hassas olmaları lazım. Bize gelen avrupalı sporcuların hemen virus hastalıklarına yakalanmaları bir ara popüler haberdi. Aşırı steril yaşarsan, vücudun genç ve güçlü iken viruslerle tanışmaz ve savunma geliştiremez. Yaşlanınca da viruslere kaybeder.
Covid den en çok kim kârlı çıktı.?
* abd li dev finans şirketleri. Hepsi siyonist. FED den yardım trilyonlarını YİNE aldılar. Dünyada krize giren ve çok ucuzlayan şirketleri alım yarışınada girdiler.
* Global ilaç şirketleri. Batıda Covid aşısı geliştirenler(big pharma) siyonist. Çinli ve rus aşı üreticileri peşi sıra geldi.
En büyük zararı görenler.? Alt gelir grubu. Hem işsiz kaldılar hemde enflasyona eziliyorlar. Kimin umrunda.?
Cumhuriyetimizin başlangıcında kurulmuş bizim aşı fabrikalarını 2006 da kapatan tayyip, yeniden tarih yazdı ve covid çıktıktan 2 sene sonra aşıyı bir yere yaptırdı. Kimbilir kaç paramızı verdi. Yanlız bu aşı işe yaramıyor. Muhtar köyün kütür eşeğini kesti yedi, sonra gitti daha kötü bir eşek getirip "eşeğnizi buldum" diyerek, kahramanlık hikayesi anlatmaya başlayacak. YERSEN. Her seferinde kalabalıklara yedirebilmenin sırrını bulmuş bu imam.
Her neyse...
Gece piyasalarda sorun çıkmazsa, yarın sabah seansında, long yönünde aynı taktikle yola devam edeceğim.
Bol şans.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri