Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 72/157 İlkİlk ... 2262707172737482122 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 569 - 576 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Hayırlı kandiller.ben bugün paranın bir kısmını vadeliye yatırdım.her ay faiziyle bir miktar hisse alacağım.porfoyumde vesbe;Trakya cam; kordsa;var..yanına yakında brisada ekleyecegim.aylik 3000 TL civarında.yorumlarinizi bekliyorum.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Hisselerinden birtek trkycm in bilancosunu hatirliyorum cok iyi gelmisti. Digerininkine bakmadim istersen kontrol edip bir yorumda bulunabilirim.

Anladigim kadariyla amaciniz biriktirme. Bu strateji guzel lakin bu hisseleriniz olurda bir donem zarar aciklamaya baslarsa o hisse biriktirme durdurulup karli bir hisse biriktirmeye devam edilmeli gerekirse zarar aciklayan firma satilip yeni karli hisseye gecilmeli.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,171
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Hisselerinden birtek trkycm in bilancosunu hatirliyorum cok iyi gelmisti. Digerininkine bakmadim istersen kontrol edip bir yorumda bulunabilirim.

Anladigim kadariyla amaciniz biriktirme. Bu strateji guzel lakin bu hisseleriniz olurda bir donem zarar aciklamaya baslarsa o hisse biriktirme durdurulup karli bir hisse biriktirmeye devam edilmeli gerekirse zarar aciklayan firma satilip yeni karli hisseye gecilmeli.
    Teşekkür ederim.evet amacım biriktirmek.dediginiz gibi kar en önemli kistasim. İncelerseniz sevinirim.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Amacım rahatsızlık vermek değil arkadaşlar bu konuya bir açıklık getirelim.

Amacım insanların ezbere yatırım yapmayıp bilerek anlayarak yatırım yapmasını sağlamak bu yuzden aslında soru sorarak ve bu soruların cevaplşarını vererek yatırımcıları yeni başlayanları ezbere değilde anlayarak yatırımcı olmasını sağlıyorum.

Malesef bir çok insan ezbere yatırım yapmakta bilmeden okuyor örnegın uzun vadeli temettü yatırımcılıgı diyor ali hangi hisseyi almış şu hisseyi almış tamam bende alayım böylece uvy temettü yatırımcısı olayım diyor.

Yani ezbere yatırımcı oluyor. Oysakı olayı anlayıp ogrenıp bılgılendıkten sonra yatırım yapması dogru olan değilmidir.

Benimde amacım bu bunları kendime adıma değil tamamen diğer yatırımcılar sizler adına soruyorum yazıyorum ve sorguluyorum.

İgnore listesinde olmak üzücü çünkü her kim olursa olsun hangi işi yapıyor olursa olsun belki de o inasndan öğrenebileceğiniz birşeyler vardır. O kişinin çöpcü olması sakat olması özürlü olması veya farklı düşünüyor olması. Onun değersiz oldugunu ondan hiçbirşey öğrenmeyeceğin çünkü senin ondan daha üstün oldugunu göstermez.

Benimde sizlerden sizlerinde bizden öğreneceği birşeyler olacaktır. O bakımdan oku dinle uygula uygulama ölç tart sorgula sorgulama bu sana kalmış Ama tamamen görmemezlikten gelmek hoş bir davranış değil. Nihayetinde yazdıgımız yazılar belli amacımızın kimseye zarar vermek olmadığıda belli.

Keşke benim ilgilendiğim alanlarla ilgili birileri gelip farklı fikir ve görüşlerini bana belirtse çok sevinirim. Belkide hatalarımı görmemi sağlar borsa hayatım boyunca yaptıgım stratejilerle ilgili farklı kişilerden görüşler aldım ve bir zaman sonra haklılık paylarının olduğunu görebildim. Yatırım böyle birşey herkesin görüşüne saygı duyup dinlemek lazım bence.

Bu sayfada ne konuşulabilir benim hiç yazmadıgımı düşünün ne anlatabilirsiniz bir yatırımcıya benim aklıma gelmiyor.

Mesela şununla başlayalım hadi.

Konu başlığı: Uzun Vadeli Temettü Yatırımcılığı.

Bu ne demektir tanımı nedir ?

uzun vadeli yatırım öncelikle bir hissse senedinin en az 2 sene ve üzeri elde tutulması uzun vadeli yatırım olarak adlandırılabilir.

Peki temettü yatırımcılığı nedir ?

Temettü veren hisse senetlerini almaktır.

Peki temettü veren hisse senetlerini nasıl buluyorsunuz mesela bundan bahsedin hangi kriterdeki hisseler temettü veren hisse kriterine uygundur ?

Örnegın %5 ve üzeri temettü dağıtan en az son 3 yıldır temettü dağıtmış hisseler temettü hisseleri kriterine giriyor diyebilirmiyiz.

peki Uzun vadeli temettü yatırımcılığı nasıl oluyor nasıl belirleniyor bu hisseler.

Örnegın son 3 yılda %5 ve üzeri temettü dagıtmış hisse senetlerini alıp en az 2 yıl elde tutabilirseniz uzun vadeli temettü yatırımcısı olursunuz diyebiliriz.

Peki bu kriteri sağlamış bir hisse senedini seçtik ve aldık ilk senemizi doldurduk temettümüzü aldık 2. sene temettü verim oranı %3 oldugunda. Bu yatırımcı ne yapmalı uzun vadeli temettü yatırımcısı olmasına ramak kalmıştı ki 2. sene şirket daha düşük temettü dağıttı. Yeni bir hisse seçip 2 sene dahamı beklemesi lazım. ?

Gerçekten uzun vadeli temettü yatırımcılığı diye bir tanım var mı yoksa bu tanım bazı istisnaları tolere edebiliyormu.

Örnegın kriterlere göre hisseleri seçti 2. sene şirket temettü dağıtmak istemedi yatırımcıda hissesini satmadı devam etti. 2. seneyi doldurdu. Ozmanda bu kişi uzun vadeli temettü yatırımcısı olabiliyormu ?

Bu tanıma girmenin avantaj veya dezavantajları neler ?

gerçekten yatırımcı kendisini illa bir tanımın bir gurubun oluşumun örgütün içinde hissetmek zorunda mı ? kendisine bir isim takmak zorunda mı ?

Doğru yatırım bir kalıbın içinde bulunuyor olmak mı ?

seçtiği şirkette 2. senesini doldurmak için şirketi kötü gidiyorsa bile sırf tanımın içinde hissetmek için o şirketi elinde tutmak zorunda mı ?
    Uzun vadeli temettü yatırımcılığı konusunda kriterlerim şu şekilde:

4. Sayın Erhanacikgoz bende tam bunu diyorum o kadar guzel aciklamissinizki tartismaya gerek varmi sizin söylediklerinize istinaden temettü dagitan sirket mantikli gelmiyor. ama ben saglam guvenilir borcu az olan temettu veren sirketi tercih ederim.cunku asil olan bana sirketin guven vermesidir.ornek olarak borsaya giris yaptigimda deneme amacli az bir meblag ile 2.5 tl lardan hektas aldim fk orani 10 civariydi 25 kuruş temettu verdi 2015 sonunda hisse su an 4.8 tl fk orani yine 10 civari. sirket karini arttiriyor duzgun yonetiliyor diye dusundugum icin elimdeki miktarin cogunu boyle sirketlere yatirdim. az bir meblag ile de gelecegi oldugunu dusundugum guvenilir buldugum temettu vermeyen sirketlere yatirdim. temettu vermeyenler sirketler daha fazla kazandirdi ama yine olsa yine ayni sirketleri seçerdim en onemli şeyin insanin kendini guvendd hissetmesi oldugunu dusunuyorum azcik aşim agrisiz başım misali. buda benim dusuncem herkese hayirli bayramlar iyi günler diliyorum

5. Cok haklisiniz tabiki ben sirketleri ayirmak istrmiyorum temettu veren vermeyen die bir sirket en yuksek temettuyu dagitsa bile eger en cok kari eden sirket yine o ise yine alirim temettu veriyor die almamazlik etmem.

Sizde boyle dusunmeyin en karli sirketse alin o sirketi temettu dagitiyorsa pek ala dagitadabilir dagitmiyorsada dagitmayabilir.

Yani temettu versin yada vermesin en karli sirketi almaya calisin sonucta en karlinsirket en cok kazandiracak sirkettir.

Hani ben yatirimcinin en karli sirketi su ama onu almam temettu dagitmiyirmus demesine fitil oluyorum.

Niye ayiriyor benim bilmedigim ne var bu temettude diyorum kendi kendime dusunuyorum dusunuyorum bulamiyorum sebep uretemiyorum.

Orda milyor dolarlik kari elde etmis bistin en yuksek karini etmis bir sirket varken sirf temettu dagitmiyor diye alinmamasi anlamsiz geliyor.

Onun yerine o sirketten daha az kar etmis ama temettu dagitan bir sirket seciliyor sebebini soruyorum.

Ama mantikli bir gerece bulamiyorum. Kazanc degismiyor birsey degismiyor neden diye soruyorum cevap yok.

Guven konusuda elbetteki guvenmedigin bir sirkete yatirim yapma cogu arkadasimiz temettunun bir guven unsuru oldugunu idda etmekte.

Bende temettu verilmesi nasil bir etki ediyor guvenle alakali diyorum. Ornegin bunca yil temettu dagitmis bir sirket bu yilntemettu dagitmayinca guvensiz dolandirici birnsirketemi donusuyor. Guven olculebilir birsey mi
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6. Varsayalım ki BORSA YOK….. şirketler paraya ihtiyaçları olduğunda ilanla yatırımcı arıyorlar.....

Benim 100 altınım var. Servetimi değerlendirmek için 2 seçeneğim var :

1- Tefecinin teklifi şöyle : “ parana 1 yıl sonra 10 altın veririm, 110 altının olur.” (bugünkü banka)

2- X şirketi size şu teklifi yaptı : “ 100 altınını alır sana 100 adet hisse veririm. Her yıl 10 altın temettü veririm ama hissenin değeri %10 düşer, toplamda yıl sonunda 90 altın değerinde 100 hisse + 10 altının olur.”

Yatırım kararınız ne olur ? X şirketine paranızı verir misiniz? Böyle bir dünya var mı?

pekiiiii...... X şirketi altınlarımı almak için nasıl bir getiri teklif etmelidir ? her yıl toplam altınımın AZALACAĞI bir teklifi kabul etmem mümkün müdür?

GERÇEK HAYATTA BU İŞLER NASILDIR ?

(tefeci ve şirket sağlam, altının değeri artmıyor hatta her yıl belli bir miktar düşüyor, yani elde tutmanın belli bir maliyeti var diyelim…..)

7. Her ikiside olur isterse x sirketi kar payi verip bu payi kendi payimdan duser isterse kar payi vermez ben satarim ayni yola cikar illa kar payi dagitma sarti koymam

5 yil sonra veya 5 yil sonra birikmis kar payibi alirim

Hem 5 yil sonra almak daha iyi cunku bileskesi daha yuksek tutar

8. Uzun vade yatırım kötüdür arkadaşlar. Belgesi burada (hisse fiyatı 5,59 görünmekte hisse fiyatı 6,46):

Sayfa 72/157 İlkİlk ... 2262707172737482122 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •