Sayfa 346/1001 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446846 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: Viop XXXVII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Güzeller güzeli Fethiye
    Gönderi
    1,777
    Blog Entries
    6
    Hem tv'lerde hemde forumlarda çıkıp "borsamız dolar bazında çok ucuz kaldı daha gidecek yolu var bla bla bla" çok bilmişçe yorum yapanlardan artık tiksinme geldi bana.
    Borsaya dolar bazında bakmak nedir arkadaş?
    Şimdi net rakamlar vericem artık bitsin şu borsamız dolar bazında çok ucuz kaldı saçmalığı...

Mart 2020'deki büyük pandemi çöküşünde ;
    Dow jones 18.075 , S&P 2.200 ve DAX 8.400 civarına kadar çökmüşler. günümüzde bu endexlerin pandemi çöküşünden bu yana geldiği ve (rekorlar kırdığı seviyeler) ;
    Dow jones 36.500 , S&P 4.600 ve DAX 16.000 civarı seviyeler. yani dipten bu yana çok bariz ikiye katlanmışlar.

Peki bizim bist100 ne yapmış?
    Pandemi dibinde ; 88X' e kadar çökmüş. oradan ne yapmış bugün itibariyle 1.910
    yani? yanisi şu ; iki katından fazla yükselmiş.
    dolar kudurmuşcasına gidiyor diye ve bizim bist 100 de dolar bazlı artık ucuz değil dememiz için mayıs 2013 de ki zirvesi olan 5 $ a mı gitmesi lazım?
    Yani kabaca endex in 6.900 mü olması lazım? yani 8 kat mı gitmesi gerekiyor pandemi dibinden?

öyle bir dünya varmı? öyle bir borsa varmı?
    benim şahsen TV lerde ve burada dolar bazında çok ucuz kaldık söylemleri yapanların ekonomi&iktisat bilgilerinden kuşku duymaya başladım.

Daha kötüsü mide bulandırıcı oluyor...

ha evet ülkenin borsasına döviz bazlı bakarsın ama mesela 30 yıldır 104-110 seviyesi arasında olan japonyeni-usd bazlı bakarsın mesela japonsan endexine. benzeri istikrarlı paritelerle yani..

ama TRY - USD gibi asansör kurlarla borsada grafik açmak saçmalıktır..
    bitti, nokta...
    Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz

Dolar bazlı bakmak saçmalık mı? 4 ay önce 100 liram şimdi 130 lira. Ama o zaman 130 dolar alaibliyorken şimdi 100 dolar alamıyorum.

Şimdi ben zenginleştim mi fakirleştim mi nasıl anlayacağım dolar bazlı bakmazsam

3. Bence dolar bazlı bakmak yanlış demek istemiyor. Dolar bazlı çok ucuz, çok pahalı gibi çıkarımda bulunmak yanlış diyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    yani diyor ki neden TR'de çok daha iyi durumda şirketler varken UK'de yatırım yapmayı düşünüyor diyor...tabii bunu farklı bir anlatım şekliyle yapıyor...KaraKemal style diyoruz buna...

mis gibi karlı THY dururken gitsin batık lufthansa alsın görsün ebesininkini diyor yahu işte

Alıntı Originally Posted by gazeteci Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederim , fakat çok anlayamadım önermeyi
    Zarar her çeyrek 1 milyar zarar yazıyor demişsiniz , şirketin olumlu tarafını anlayamadım . Vaktiniz oldugun da belki biraz konuyu açar mısınız . Tekrar teşekkür .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Güzeller güzeli Fethiye
    Gönderi
    1,777
    Blog Entries
    6
     Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Bence dolar bazlı bakmak yanlış demek istemiyor. Dolar bazlı çok ucuz, çok pahalı gibi çıkarımda bulunmak yanlış diyor.
    Kısmen Aynen.
    asansör kurlarla grafik açmak sağlıklı sonuç vermez diyelim..
    Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz

6.  Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
    Dolar bazlı bakmak saçmalık mı? 4 ay önce 100 liram şimdi 130 lira. Ama o zaman 130 dolar alaibliyorken şimdi 100 dolar alamıyorum.

Şimdi ben zenginleştim mi fakirleştim mi nasıl anlayacağım dolar bazlı bakmazsam
    dünya telaşesi bunlar.
    çok takmaya gelmez.

şu aralar ekistirem durumlar var...

elbet denge noktası olucuk

yane inşallah

7. Dolar bazlı bakıyorsan bilançolara da dolar bazlı hesaplamak zorundasın..
    Yoksa 5 dolar endeks bazında bazı şirketlerin 50 70 f/k lardan falan işlem görmesi lazım gelir ..

Yada başka bir Misal..
    Dolar bugün yüzde 5 düşse borsa da sabit kalsa .Diyelim mesela..
    Dolar bazlı da bakarsan para kazanmış gibi durursun..
    Ama aslında cebine giren bişi yoktur..

Bişiyi bişiye çevirerek bakmayı o yüzden sevemedim gitti..
    Haa yıllar içinde enflasyon-devalüasyon ile ne kadar erimiş falan o konu hakkında bi bilgi verebilir..

Dolar bazlı çok kafana takıyorsan çevir paranı dolar ile alına satılan emtia-borsa larda oyna ..

8. isteyen istediği gibi baksın...

benim benchmark dolar 10 yıldırda böyle...

100,000 dolarım sene sonunda kaç dolar olmuş diye bakarım....

çünkü tl nin bir hükmü yok...

ocak ayındaki 900,000 lik ev şu anda 2,000,000 dan satışta neyine tl ile bakıcamki...

bence sermayenizi dolar bazında koruyabiliyorsanız iyidir...

benim sermayemin %85 dolarda...

kalan vioptaki sermayemi dolar bazında koruyamamışım...

o kadar işlem al sat dolara yetişememişim...

o yüzden başarısız sayıyorum kendimi...

farzı misal 1,000.000 tl sermaye ayırdıysam viopa sene başındaki o tarihteki doları alamıyorum...

eee ben ne anladım bu işten...

piyasada tl ile satılan birşey yok...

araba alıyorum 40,000 dolara aldım diye bakıyorum...

ev alıyorum 100,000 dolara aldım ddiye bakıyorum...

5 yıl sonrada bakıyorum yine o fiyattalar dolar bazında...

Sayfa 346/1001 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446846 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •