Sayfa 215/1004 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

1.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Selam Patrick, crash geliyor gelmesine de bu seferki, daha öncekilerden farklı olarak, yıllarca sürecek bir küresel durgunluğa ve resesyonlar silsilesine neden olacak..bu süreçte bazı EM ülkeleri, özellikle nette hammadde ve enerji ithalatçısı olanlar, derin krizlerle karşılaşacak hatta bazıları için oyun komple değişecek; oyun dışı kalacaklar..
    2000'de çöken s&p500 indeksi eski zirvesini ancak 2008'de görmüştü. Sonra bildiğimiz o meşhur 2008'i crashi yaşanmış ve 2000'i tepeden alıp da yatırımlarını amorti eden yatırımcıları yeniden dibe göndermişti.

Aslında s&p500 de öyle aman aman güvenli bir indeks değil. Altı sırf ucuz borçla alınmış kağıt ile dolu.

Ben bu endeksi güvenli bulduğum için toplam hisse portföyümün önemli bir kısmını buraya koydum ama şu 2000-2008 arası tablo çok korkunç. (hisselerim toplam varlığımın 10%'u, bist+lse/nyse)

2008'de 2. kez görülen tepe yeniden ancak 2013'te görülüyor. Yani 2000'den 2013'e kadar kocaman bir sıfır var çoğu insan için.

Sonrasını biliyorsunuz. Şu an o tepe 3'e katladı. Buradan gelecek bir ağır crash'in düzeltmesi 10 yılı bulabilir.

ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    bu kadar büyük paranın olduğu bir ortamda crash zor ! paranın piyasadan çekilmesi sonrası olabilir.

şu anda 2000 ve 2008 döneminden farklı bir durumdayız, düzeltmeler mutlaka olur ama

ayrıca en büyük para ayı piyasasında kazanılır hele uzun yıllar sürecek ise ama şu an impossible

3. Kires koyin de olur ya

4. Kires surekli olmaz aga

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Hangi oteller linkini atarmısınız
    Önümüzdeki yıl düzgün oteller kişi başı yurydışına 70-80 eurodan başlayan fiyat belirliyorlar
    Ben yurtdisi demedim Turkiyedeki turistik otellerden bahsediyorum

O otellerde zaten dolara endeksli butun fiyatlar

Yani dolar 20 TL olunca adamlarin fiyati ayni kalmiyor 20 TL ye orantili artiriyorlar

jollytur dan bir ornek vereyim

Iki kisi birde cocuk 22-29 temmuz icin bu

https://www.jollytur.com/antalya-ote...ding&Rooms=2-7

18 ay taksit secenegi olmayan yok

Mesela gecesi 100 dolara geliyorsa su anda 18 ay taksitle tahminen 50 dolara yakinsar bu fiyat diye dusunuyorum

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Ben yurtdisi demedim Turkiyedeki turistik otellerden bahsediyorum

O otellerde zaten dolara endeksli butun fiyatlar

Yani dolar 20 TL olunca adamlarin fiyati ayni kalmiyor 20 TL ye orantili artiriyorlar

jollytur dan bir ornek vereyim

Iki kisi birde cocuk 22-29 temmuz icin bu

https://www.jollytur.com/antalya-ote...ding&Rooms=2-7

18 ay taksit secenegi olmayan yok

Mesela gecesi 100 dolara geliyorsa su anda 18 ay taksitle tahminen 50 dolara yakinsar bu fiyat diye dusunuyorum

Zaten bende Türkiye için en az 70-80 euroyu dedimsenin listendede düzgün oteller 2 kişi fiyatı 17 ila 25.000 arasında diyor
    İçlerinde benim gittiğim otellerde var20.000 tl desek kişi başı 10.000 tl
    7 gün için yaklaşık günlük 95 euro
    Üstelikte %30 ila 50 arası erken rezervasyon indirimli
    Yani yazın gideyim desen 120ila 140 euro arası kişi başı
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    2000'de çöken s&p500 indeksi eski zirvesini ancak 2008'de görmüştü. Sonra bildiğimiz o meşhur 2008'i crashi yaşanmış ve 2000'i tepeden alıp da yatırımlarını amorti eden yatırımcıları yeniden dibe göndermişti.

Aslında s&p500 de öyle aman aman güvenli bir indeks değil. Altı sırf ucuz borçla alınmış kağıt ile dolu.

Ben bu endeksi güvenli bulduğum için toplam hisse portföyümün önemli bir kısmını buraya koydum ama şu 2000-2008 arası tablo çok korkunç. (hisselerim toplam varlığımın 10%'u, bist+lse/nyse)

2008'de 2. kez görülen tepe yeniden ancak 2013'te görülüyor. Yani 2000'den 2013'e kadar kocaman bir sıfır var çoğu insan için.

Sonrasını biliyorsunuz. Şu an o tepe 3'e katladı. Buradan gelecek bir ağır crash'in düzeltmesi 10 yılı bulabilir.

ytd
    Nasd**’ın 2001 zirvesine ulaşması 15 yılı filan bulmuştu sanırım; güya gittikçe dijitalleşiyoruz 🙂

Bence Bu sefer eski zirve mirve ya da düzeltme olmayacak ABD borsaları ve Avrupa’da.. önce çöküş sonra yıllarca yatayda sürünme daha makul bir senaryo.. mesela 1960larda başlayıp 1982 ye kadar süren ayı piyasası gibi.. ya da otuz yıldır sürünen Nıkkei gibi...

Uzun, soğuk ve karanlık bir kışa girilecek..

8. Ayhan abi mutfagi cok guzel kendisi 5 ama mutfagi 7
    https://www.etstur.com/Doubletree-By...Antalya-Kemer?
    Haziran sonu icin 7 gune 17 bin istiyor bugunun parasi ile 1200$ felan Mayis gibi alayim desen 2500$ a anca alirsin
    Mutfak olarak max royall kadar olmasada en iyilerinden birisi iceceklerin Sise kutu ile gelir. icecegin alkolda digerleri gibi muadil degil gercek gelir

Birde su var
    https://www.etstur.com/Maxx-Royal-Belek-Golf-Resort

Bu sene 6 gun kalmistim ben faturayi kara manzarali kesmislerdi [ deniz manzalari idi ama kara odemesi yaptim deniz +7000tl fazla normalde]
    dolar 8.70 civari felandi gunlugu yaklasik olarak 1100$ di simdi asagi yukari ayni tarihlere baktim 67.000 istiyor 7 gunlugune . gunluk 700$ a felan denk geliyor tesaduf baslikta okuyunca girdim baktim simdi kanimiza girdi acaba yapsammi erken rezervasyon diye bu fiyatlara bulamayiz yazin + gitmiyecek olursan %1 ile kurtuluyorsun iptal iade sigortasi yaptirirsan
    Daha oncede yazmistim forumda 1 kisi gittim diye yazmisti ama zannetmiyorum gittigini Max royal a giden bir insan[turkiye'deki otellere culsuz ruslar geliyor dememez diyemez] bir sonraki sene baska otele gidemez [ gitmeye niyet alirsan bunu goze alarak git] orada alacagin hizmeti dunyada alabilecegin otel sayisi bir elin parmaklarini gecmez . Canin kuzu cevirme cektigini soyle calisanlara senin icin ertesi oglene kuzu cevirme yaparlar ucretsiz
    Ben ilk basta gitmekte kararsizdim degmez bu fiyata diyordum ama gercekten deger . Calisanlar bir isteginiz varmi diye sordugunda HUZUR ver yeter diyorsun yalniz yeniden uyarayim Aile ile gidiyorsan max royal sonrasi yengeyi cocuklari bir daha baska otele goturemezsin mutlu olmazlar

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Hangi oteller linkini atarmısınız
    Önümüzdeki yıl düzgün oteller kişi başı yurydışına 70-80 eurodan başlayan fiyat belirliyorlar
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sayfa 215/1004 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •