Alıntı Originally Posted by haslemder67 Yazıyı Oku
nexus hocam değerli yorumlarınız için çok tşkler.anlamadığım bi taraf erbos rsi 70 şin üzerine çıkınça hep satış yiyoruz giden kağıtlara bakıyorum rsi 100 lerde dönüş yapıyo yorumunuzu alabilirmiyim .neden biz hep satış yiyoz tşkler hocam.
Sn;Haslemder tek gösterge yanıltıcı olabiliyor,biliyorsunuz RSI 14 günlük ayarlanmışsa
14 günlük en yüksekle en düşük fiyatlar baz alınarak hesaplanıyor hareketli hisseler de
bu yanıltıcı olabiliyor.Erbosan da örneğin günlüklerde rsı 80 leri geçmişti haziran ayında fiyat
110 tl lerdeydi ancak 150 lere kadar gitti negatif uyumsuzluk vererek,aşırı alım bölgesinde
diye satılmış olsaydı bu yükselişi kaçırmış olurduk,o sebeple birkaç indikatörle
birlikte değerlendirmek daha iyi olur diye düşünüyorum.Zaman zaman hisseler de bu durum
oluyor haklısınız 100 lere dayanmış halen gidebiliyor,bunun gibi bazen negatif uyumsuzluklar
pu lar da tuzak olarak kullanılıyor.bunun yerine genel olarak örneğin RSI 70 altı ben de bu ayar 60 ,
MACD -0- altına iinerse o hisseyi tutmuyorum günlük ve daha uzun vadeli grafiklerde.
bu değerlerin üzerinde oldukca tutulabilir diye değerlendiriyorum.