-
Aylar önce þirkete mail atmýþtým. Hissedarlarla aranýzda güven tesis edilmeli, buna yönelik adýmlar atýn, gerekiyorsa 1-2 sayfalýk bir ilkeler ve prensipler (manifesto) dokümaný hazýrlayýn ve yönetim kurulu kararý olarak yayýnlayýn diye öneride bulunmuþtum. Heyhat, kime ne anlatýyorsun.
Þahsen sadece A1 life sciences ýn tek baþýna deðerinin bile rta nýn güncel piyasa deðerinden yüksek olduðunu düþünüyorum. Hatta uçuk gelebilir, A1 life sciences ýn çalýþanlarý, ar-ge kapasitesi ve networkü ile angen den daha büyük potansiyele sahip olduðunu düþünüyorum. Fakat garip bir þekilde hep bir gizem, hep bir arka planda kalma isteði, þeffaf olmama durumu var. Onlara göre gerekçe rekabet, bence hiç inandýrýcý deðil.
Geçen bir yerde okumuþtum (belki de burada), rta ve a1 yaþam bilimleri yöneticilerinin hepsi biyogiriþimci olarak takýlýyor, acaba herkes kendi halinde dönemi deðerlendirmeye mi çalýþýyor, veya arkada baþka iþler mi var diye yazmýþtý biri. Belki de rta ve özellikle a1 life sciences ýn yükünü çeken kiþiler de hissedarlar gibi patrona karþý tepkili.
https://www.a1lifesciences.com.tr/about-us, burada eskiden sister company of rta (rta nýn kardeþ þirketi) yazýyordu, onu bile kaldýrmýþlar. Rta nýn kötü namý kendilerine bulaþmasýn istiyorlar sanýrým, gayet anlaþýlýr bir istek bu. Fakat ne yapsan nafile. Kaçtýðýn o kötü nam, dünyanýn en büyük birkaç oyuncusundan birinin senle ilgili attýðý tweet in altýnda gelir seni bulur.
Hadi halka açýk bir þirketin kamuyu aydýnlatma yükümlülüðünü bir kenara koyalým. Bir biyoteknoloji start-up ý (a1 life sciences) saðlýk sektöründe dünyanýn sayýlý firmalarýndan biriyle (Siemens Healthineers) yaptýðý anlaþmayý neden saklamak ister. Baþka bir firmanýn davul zurnayla duyuracaðý bir geliþme, size birçok kapýyý açacak bir referans/kartvizit neden ýsrarla bilinmesin duyulmasýn istenir, akýl alýr gibi deðil cidden. Almanlara bunu anlatsan muhtemelen anlayamayacaklardýr. Tweet in altýna yapýlan yorumlarý da þaþkýnlýkla okuyorlardýr zaten.
Uzun süredir rta hissedarý biri olarak konu hakkýnda sayfalarca yazý yazabilirim ama bu yazýlar tarihe not düþmekten baþka bir iþe yaramýyor maalesef. Daha önce de söyledim, patronun rta yý (ve dolayýsýyla a1 life sciences ý) elden çýkarmasý herkesin hayrýna olacaktýr. Þirketi satmak için bundan daha iyi bir dönem ve ortamý da bir daha bulamaz. Böylece hem kendisi, hem þirket hem de hissedar rahatlayacaktýr. Esas uzmanlýk alaný olan finansa odaklanarak A1 capital, giriþim, pyþ ile istediði gibi hareket etmeye daha fazla vakti olur. Bütün þirketleri birbirine doladým, hepsini birbirine ortak ettim, bu halde nasýl satarým diyorsa, orasýný da kendisi çözsün artýk. Zira kendisi bir finans dehasý.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri