Originally Posted by
KWN
Ben Ali Rıza bey'e mail attım ve 24 saat içinde nazik bir dönüş aldım. Sorularıma negatif cevaplar almadım. İşler yolunda imajı verdi bana aldığım cevaplar. Ara ara ortağı olduğum firma hakkında sorular sormaya devam ederim.
Bu konuşmadan bağımsız, bu çeyrek Avrupa'da genel olarak vakalarda artışlar mevcut. İtalya'daki firmamız üzerinden Almanya, Fransa diğer ülkelere yapılan satışların da artacağını düşünüyorum. Çünkü bu ülkelerde çok dramatik vaka sayısı artışları mevcut ve beklenti OMICRON varyantının yayılması, mutlaka ekstra kit ihtiyaçları olacaktır. Polonya'daki vaka artışları da dikkat çekici.
Mevcut pazar paylarının korunacağını öngörürsek eğer adetsel bazda,
İtalya'ya satışlar %50+
İngiltere'ye satışlar %12+ şeklinde olacaktır.
Diğer küçük satışların olduğu ülkelerin ise, aşağı yukarı aynı kalacağını bile hesap etsek. Bence mevcut pazarlara satışlar adetsel %20 artar. %50 kur artışından kaynaklı satış cirosu artar.
Buradaki tek endişem, covid19 tanı kitlerinin fiyatları arz arttıkça azalıyordur ki bunu bilançoda çok açık belirttiler.
Eğer satışlar %20 artarken adet satış fiyatları da %20 düşerse, bu bize biraz sıkıntı yaratabilir. Bu sebeple iyi bir satış rakamı yakalamak için, adetsel satışların %40 üzerinde artması gerekir.
Umarım satış ekibi yeni pazarlara giriş noktasında iyi çalışıyordur. Mesela Amerika'nın listenin başlarında yer alması gerekiyor.
Ben yatırımcı olarak, bu gelişen pazarda sadece kur artışından kaynaklı ciro artışını başarı kabul etmem.
Yer İmleri