Son günlerden biraz farklı bir bitiriş oldu. Yüksek hacimle yükseldik. Son 15 dakkada satış oldu. spot korkusu viop da daha büyük satış ı getirdi. BIST30 +%1,64 iken viop +%0,44 oldu. makasıda kapamış oldu.
Satış neden geldi.?
Son 1 aydır anormal hızlı yükseldiğimiz için birileri korktu sattımı.? O zaman ciddiye almamak gerekir.
Yoksa yükseltenler realizasyonamı geçecekler.? Bunu ciddiye almak gerekir.
Ne olduğunu anlayabilmek için detayına inmek gerekir.
BIST100, günün en yükseğinden sadece 22 puan aşağıda kapamış. Normal, az bile. 
XBANK ise 33 puan aşağıda kapamış. Bu da normal.
Diğer önemli gördüğüm endekslerdede sorun görünmüyor.
Bugün piyasa ekranı takip etmediğimden şirket şirket bilmiyorum ne oldu. O sebeple şirket lerde alıştan ciddi satışa dönen oldumu bilmiyorum.
Çıkardığım sonuç: Kapanışa doğru birileri korktu sattı. Endekse son ralliyi yaptıran katar lıların mal yükleyip aşağı döndüklerini sanmıyorum. Eni sonu o işi yapacaklar ama bugün olduğuna dair net bir görüntü yok. Daha çok yükseklik korkusu gibiydi.
Bu seviyelerde elindeki kazandığı miktarı kaybedeceği korkusu taşıyan temel analize hakim olmayan birileri korktu ve viop tarafında sattı. Kazandığını kaybetme paniği. Tam o esnada abd borsasıda hafif iniş durumundaydı, korkuyu körükledi. Veya büyük FON lardan biri bireysel realizasyona girişti.
Bu gece abd tarafı aşağı dönme görüntüsü vermezse, bizim BIST'de ciddi sorun olacağını sanmam. Bugünün zorlu geçmesini bekliyordum. Gündüz ummadığım kadar sorunsuz yükseldi, akşam ise biraz sorunlu kapadı.
Bugün benim için fena geçmedi. Sabah aldıklarımın üzerine ekleme yaptım, sonra hepsini kapadım. Biraz kazandım. Geceye kontratsız gireceğim.
Bu gece abd tarafı düşüyorum görüntüsü vermezse, sabah BIST yoluna ağır aksak devam eder. abd tarafı düşüyorum görüntüsü verirse, sabah kırmızı açarız. Sonrası muallak. katar lıların işi bitmişse short zamanı gelmiş demektir. katar lıların işi bitmemişse, sabah satışları karşılar ve yükseltmeye devam ederler. Bankalar ve bazı BIST 30 şirketleri hala ucuz olduğundan, yükselişin bittiğini sanmam.
Ben katar lıların BIST deki speki olsaydım, yükseltmeye devam eder, ilgisiz kalabalıklarıda BIST e toplar, banka F/K larını 7-8 civarına çeker, 2022 birinci çeyrekten sonra mal vere vere BIST den çıkardım. Şu an dengimiz denen EM lerin F/K ları 8-12 aralığında diye biliyorum. Bizim epey üzerimizdeler.
Yükseklik dolayısı ile, yarına malsız gireceğim. Normalde yarın biraz düşsek bile yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Yarın düşüşlerde az miktar yine long lanacağım.
Taktik devam. Bol şans.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri