Arama sonucu : 4815 madde; 1 - 8 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by metallurgist Yazıyı Oku
    Buharada kurulacak olan 270 MW kapasite Izmir Aliaga ilcesinden Aliağa Çakmaktepe Enerji Üretim santralinden goturulmustur.

https://www.linkedin.com/posts/iltek...630159360-kG9B

Bilanco ve faaliyet raporlarinda boyle atil bir kapasite ve lokasyon gormedigim icin Aksenin bu motorlari bu yil icinde satin alip goturdugunu, bilancoda gorunen kalemin buyuk bir kisminin bundan oturu oldugunu dusunmekteyim.

Ayrica Van'da ki 115 MW lik santral de bu sene icinde Ozbekistana tasinmistir. Bu atil kapasite de olan Aksene ait santral diye biliyorum.

https://www.linkedin.com/feed/update...60972144641%29

Antalya Santralinden de cok fazla sayida tir ile ozbekistana tasima yapildigini gormustuk. Ama ne tur techizat, makine oldugu veya motorsa ne kadar MW a tekabul ettigini bilemem.
    Tesekkurler hocam dediginiz gibi satin alma yapilmis buyuk ihtimalle ama kap bildirimine gerek duyulmamis. Yasal zorunluluk kapsamina girmiyor olabilir.yil icinde 1m civari borclanma yapilmisti ve sonrasinda harcama yapildigini gorduk bilancoda.ozbekistan favoku 100m dolar civarinda gerceklesirse ve afrikada nakit akisi sorunu yasamazsak (ki bu her zaman bir ihtimaldir son donemde sorun olmasada) 2022 de borcun beli kirilmis olacak. Sonrasinda favokun net kara yansimasi daha guclu olacaktir.

Yatirim tavsiyesi degildir.

2. Doğru olabilir kap bildirimine ihtiyaç duyulmadan Özbekistan için kredi bile kullanılmıştı..
     Alıntı Originally Posted by lamuerte Yazıyı Oku
    Tesekkurler hocam dediginiz gibi satin alma yapilmis buyuk ihtimalle ama kap bildirimine gerek duyulmamis. Yasal zorunluluk kapsamina girmiyor olabilir.yil icinde 1m civari borclanma yapilmisti ve sonrasinda harcama yapildigini gorduk bilancoda.ozbekistan favoku 100m dolar civarinda gerceklesirse ve afrikada nakit akisi sorunu yasamazsak (ki bu her zaman bir ihtimaldir son donemde sorun olmasada) 2022 de borcun beli kirilmis olacak. Sonrasinda favokun net kara yansimasi daha guclu olacaktir.

Yatirim tavsiyesi degildir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •