TCMB'nin piyasaya bugünkü müdahalesinin büyüklüğü şu ana kadar yaklaşık 1 milyar dolar seviyesinde -Kaynaklar/Bloomberg HT
TCMB'nin piyasaya bugünkü müdahalesinin büyüklüğü şu ana kadar yaklaşık 1 milyar dolar seviyesinde -Kaynaklar/Bloomberg HT
Adamın birikimi yoksa, neyi gidecek ki? Alım gücü düşer sadece...
Ama TL de birikimi olanları bitirdiler. İçlerinden geçtiler. Bunu yapan devlet olmasa ponzi deriz, dolandırıcılık deriz, hırsızlık deriz... Öle bir yok ettiler birikimleri çünkü... Devlet olmasa böle deriz yani. Devlet (!) olduğu için demiyoruz, diyemiyoruz...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
cuma günü dedimki bu kağıt ürünleri uctu benim eski göz agrım alka var...
ondan alayım cıkmadıysa sonra unuttum gitti...
bugun tavan görünce farkettim...![]()
30 eylül dolar kuru kapanış fiyatı 8,89 tl.
Güncel kur 14,25 (şimdilik)
Batı çim gibi döviz borçlu şirketlerin sonu ne olacak.?
YTD
geride kalmış ihracatçı arayıp duruyorum...aselsan alasım vardı; sonra dedim ulan bunların da parasını veremezler filan.. belli mi olur... o da gitmiş bugun...
geçen haftadan beri çok çıktı diye sattığım hiçbir şeyin yerine bir şey koyamaz oldum![]()
ihracatçı bulamayıp dönüp dolaşıp dohol turkcell mi alsam yine naapsam... yoksa akçayın kozaldan mı alsam...
boşta duran TL teminat da büyük sıkıntı...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
audentes Fortuna iuvat
yeni model ekonomi nedir
benim anladığım faize bas. dolara bastır
TL bas kredi hacmi artır. krediyle yatırımları girişimleri finanse et gibi bir şey olmalı.
tamam da sen doları dengeli bir yerde tutamadıkça bu yapı işlemez. çünkü kredisini alan dolara geçer. doları dengelemen daha da zorlaşır.
böyle model olmaz.
modelin en temeli eğitime, insan kalitesine yatırım yaparak oluşturulur.
saygılar. daha da ağzımı açmam.
Yer İmleri