Sayfa 693/1001 İlkİlk ... 193593643683691692693694695703743793 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,537 - 5,544 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. temel hata eğer piyasalara bir denge getirilmek isteniyorsa ne yapıp yapıp TL ye güveni sağlayıcı hamleler yapılmalı,...
    faiz indirimi ile bu sağlanamaz, TL de pozisyon almış etliye sütlüye karışmayan ülkesine güvenen mevduat sahibini oradan kovar, onları dolar almaya zorlar,..bu zahmetin karşılığıysa iç piyasayı canlı tutabilmek,..geçici olan bu canlılığı bir yerden sonra USD deki yükseliş yine öldürecek,..öyleyse TL ye güvenenleri cezalandırmak niye,..

bu sürecin adı celladına aşık olmak,..bu cellad USD ise siz USD ye aşıksınız,..

öte yandan FED bir süredir ertelediği faiz artırım kararını almaya başlarsa şayet, senin bu faiz indirimin daha öncekilerde olduğu gibi yine anında duvara toslayacak,..çünkü hala serbest kur politikasını savunuyorsun, DALGALANAN KUR FAİZİ HİSSETTİĞİNDE ve SEN FAİZ KLARŞITI OLARAK BUNU VERMEDİĞİNDE BÖYLESİ BİR KURUN SANA NASIL DAVRANMASI GEREKTİĞİNİ BEKLİYORSUN

öyleyse garanti bbva ile anlaşılan ve garanti hissesine 12.XX basılarak başlatılan, yeni ekonomik model olarak yutturulmak istenen bu süreç, tirajı komik her zamanki gibi borsa ve dolar vurgunundan öte geçemiyor,..

kalpazanlık yapmayın, aynısını 2018 de de yaptınız,..

bir şey yapacaksanız şayet TL ye güveni sağlamakla işe başlayın, bu ülkenin insanlarının devletine güvenmesi çokmu zor,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2. bakalım 2120 ustunu gorecek mı bakalım daha ne kadar yolu kaldı....teknık ıslemıo ama benım hedef burası ıdı....son tepenın yuzde 30 35 ustu
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    sevgili dalgacı,

mantık basit gibi...burada yazıldı çizildi hatta enflasyon artıyor her şeyin fiyatı artıyor o fiyatı artan mal ve hizmetlerin bir kısmını borsamızdaki şirketler üretiyor...mal sahipleri de her şeyin fiyatı artarsa o zaman onu üreten şirketlerin de fiyatı artmalı mantığı ile yukarı sürüyorlar...nereye kadar gider böyle valla bilinmez...enflasyon artmaya devam ederse bu hisselerde devam eder gibi...vaktiyle hep Venezuela konuşuldu burada...sanki biz de ona benzer şeyler yaşıyoruz...bilemiyorum...

inşallah daha zor günler görmeden işler düzelir...

Alıntı Originally Posted by dalgacı Yazıyı Oku
    aslında bu twitte borsadaki yükselişin şifreleri mevcut...ve korkarım duvara toslama riskinin önemi olmadan film devam ettirilmek isteniyor...sayın bakan göle maya çalıyoruz ya tutarsa mealinde bir şeyler demiş...hayırlısı bakalım...

4. Deutsche Bank: TCMB sonraki çeyrek 1000 baz puan faiz artırmak zorunda kalabilir https://tr.sputniknews.com/20211213/1051731138.html

5.  Alıntı Originally Posted by Lambent Yazıyı Oku
    bakalım 2120 ustunu gorecek mı bakalım daha ne kadar yolu kaldı....teknık ıslemıo ama benım hedef burası ıdı....son tepenın yuzde 30 35 ustu
    sayın Lambent
    bende de hedef 225.000 olarak gözükmekte...oralardan ciddi miktar cortlamayı düşünebilirdim piyasaların dış müdahaleye maruz kaldığını düşünmesem ve bu müdahale güdümünde bu seviyelerde dahi sıçrama ve tavan serilerinin gündeme gelebileceğini düşünmesem...paldır küldür yıkılma olasılığı ne kadarsa zinciri koparmama olasılığı da o kadar global bir çöküş gelmezse...bol şanslar...
    Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    aklıma bir şey geldi bugün... bunlar şimdi faizi düşük tutup doları saldılar...seçimler yaklaşırken çok sert faiz artışları ile doları tepe taklak edip gördünüz mü bakın doları nasıl indirdik,dış güçleri dize getirdik diyerek seçime girebilirler...

sokaktaki vatandaş MB faizinden falan ne anlar? baktığı şey dolar ve altın...olabilir mi acaba?

7.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    .......

inşallah daha zor günler görmeden işler düzelir...
    sayın TÜRKOĞLU
    işlerin düzelmesi temenninize tüm kalbimle katılıyorum...daha zor günlerin finansal kayıplardan çok daha kötülerine varabileceği korkusuyla...hayırlısı...

8. bu arada dolareste 1-2 aylığına dinlenecek gibi görünmekte 11.70 - 14.70 bandında...sonra 2x.xx lere atak yapmak üzere...ben bu dinlenmeyi 16 üstü görüldükten sonra beklemekte idim...eğer olurda gelirse 12.xx lere otobandan önce son çıkış TL den gözüyle bakarım bu seviyelere...

Sayfa 693/1001 İlkİlk ... 193593643683691692693694695703743793 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •