Sayfa 520/531 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530 ... SonSon
Arama sonucu : 4247 madde; 4,153 - 4,160 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - II

1. Kuluçka eski dostum sonunda uçtuk uzaya çıktık ama enflasyonda uzaya çıktık , bu mesele anlatiya göre planlı ve bilinçli bir hareket imiş bu sayede ihracat artacak ve dünyayı feth edecek ileri ticari adımları atabilecek mişiz , ben inanmak istiyorum gerçekten ama basaramiyorum buna inanmak için ne yapmalıyım bana bir yol göster lütfen reca ederim.

Son dakika haberi: Merkez Bankası ekimde 3.1 milyar dolar cari fazla verildiğini açıkladı.
    https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...-fazla-verildi

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Kuluçka eski dostum sonunda uçtuk uzaya çıktık ama enflasyonda uzaya çıktık , bu mesele anlatiya göre planlı ve bilinçli bir hareket imiş bu sayede ihracat artacak ve dünyayı feth edecek ileri ticari adımları atabilecek mişiz , ben inanmak istiyorum gerçekten ama basaramiyorum buna inanmak için ne yapmalıyım bana bir yol göster lütfen reca ederim.
    dostum,enflasyon konusunda bütün dünya şikayetçi. dünyanın başına bela ettikleri bu pandemi yüzünden avrupanın en güzide ülkeleri dahi sıkıntı yaşamaya başladı. cari fazla vermeye devam edildiği süre sorun olacağını sanmam,şu an için tek sıkıntı,seninde dediğin gibi hayat pahalılığı. onu da kurla uğraşmaktansa ücretlerde yapılacak büyük artışlarla aşacağız inşallah. stokçular için yasa tasarısı meclisden geçtikten sonra gıda sorunununda ortadan kalkacağına inanıyorum. az daha sabır...

4. Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Döviz kurları 80 günde Türk Lirası karşısında yüzde 65-70 artış gösterince Türk Lirasına endeksli döviz kredisi kullanan ihracatçılar kredi limitlerinde eksiye düştü.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ihracatçıların kullandığı kredilerde limitler belirlenirken döviz kurunun Eylül ayında kurdaki ani yükseliş öncesindeki seviyeden hesaplanması ya da kredi limitlerinin acilen artırılması talebinde bulundu.

Döviz kurlarında son aylarda yaşanan astronomik artışlar sonrasında bankaların ihracatçılara,**“Kredi limitinizi aştınız” diyerek kredi vermediği bilgisini paylaşan Eskinazi, “Örnek vermek gerekirse 1 milyon TL kredi limiti olan bir ihracatçı Eylül ayındaki döviz kurlarına göre 116 bin dolar kredi kullanabiliyordu. Bu ihracatçımız Eylül ayına kadar 75 bin dolar kredi kullandıysa 41 bin dolar limiti olduğunu düşünüp kredi başvurusunda bulunurken, bugün bankadan “Kredi limitinizi aştınız kredi kullanamazsınız” diye cevap alıyor. Bu yaklaşım tek başına ihracatı durdurmaya yeterken, daha da kötüsü yaşanabilir, ihracatçı firmaların ihraç ettiği ürünlerin bedelleri geldiğinde kredi limitinizi aştınız denilerek ihracatçılara ihracat gelirleri ödenmeyebilir. İhracatçılarımız iki yönlü mağdur olabilir” diye konuştu.

Türk Eximbank ve diğer bankaların kredi limitlerini döviz kurundaki değişime göre bir an önce artırması talebinde bulunan Eskinazi sözlerini şöyle tamamladı; “Türk ekonomisinin her zamankinden daha çok dövize ihtiyacı olan bir süreçte ihracatçının finansmana erişiminin önündeki engeller kaldırılmalı. İhracatçı döviz kurlarındaki aşırı dalgalanma nedeniyle öz kaynaklarında ciddi bir erime yaşadı. Bankalar da limitlerinizi aştınız diye kredi vermezse ihracatımızın sürdürülebilirliği ortadan kalkar. Bankalar, ihracatçılara tanıdıkları kredi limitlerini yeni yılı beklemeden hemen artırmalı.”
    ...

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

son 10 yılda ihracat yapan firmaların en kötüsü sermayesini x5 yaptı. bunlara verdikçe isterler, birazda işçiye ver demememiz için böyle kılıfları önden hazırlarlar. ne olmuş kurdan biraz zarar ettilerse,ticaret bu hergün kazanamazsın. olur tabi, bankadan istediğin kadar versinler, devlet vergi almasın hatta faizsiz kredi açsın size,hamuduyla götürün. fakat çalışana enflasyon üzerinde zam yapın dendiğinde başlayın ağlamaya.

6.  Alıntı Originally Posted by kuluçka Yazıyı Oku
    son 10 yılda ihracat yapan firmaların en kötüsü sermayesini x5 yaptı. bunlara verdikçe isterler, birazda işçiye ver demememiz için böyle kılıfları önden hazırlarlar. ne olmuş kurdan biraz zarar ettilerse,ticaret bu hergün kazanamazsın. olur tabi, bankadan istediğin kadar versinler, devlet vergi almasın hatta faizsiz kredi açsın size,hamuduyla götürün. fakat çalışana enflasyon üzerinde zam yapın dendiğinde başlayın ağlamaya.
    Sayın kuluçka, derdime tercüman oldunuz, bu firmalar, sahipleri, devamlı kredi, destek, hibe,af diye yıllardır ağlar dururlar. borsa sayesinde az-çok blançoları inceliyoruz. O kadar makyajlanmasına rağmen milyonluk, milyarlık karları görüyoruz. Karlardan servetlerine servet katarlar, doğru dürüst vergi vermezler, Bu ne utanmazlıktır. Bu ne doyumsuzluktur... Yazıklar olsun...

Alıntı Originally Posted by fortune Yazıyı Oku
    Sayın kuluçka, derdime tercüman oldunuz, bu firmalar, sahipleri, devamlı kredi, destek, hibe,af diye yıllardır ağlar dururlar. borsa sayesinde az-çok blançoları inceliyoruz. O kadar makyajlanmasına rağmen milyonluk, milyarlık karları görüyoruz. Karlardan servetlerine servet katarlar, doğru dürüst vergi vermezler, Bu ne utanmazlıktır. Bu ne doyumsuzluktur... Yazıklar olsun...
    maalesef böyle. çevremde bunlardan 8-10 tane var. daha bugün hayat pahalılığından yakınıyorlardı. dedimki "bırakında gerçekten ihtiyacı olanlar ağlasın fakat ona bile müsaade etmiyorsunuz,garibanın ağlamasını bile çalıyorsunuz". Bunları gören garip gureba haline şükredip şikayet bile edemiyor.

8. https://eksisozluk.com/img/g1o2jaf7

Abdülkadir Selvi nin haberine göre fiyat kararnamesi geliyormuş.

Kamu ihalelerini alanlar için dolar kurunu hakedisler için yeniden düzenleyeceklermiş.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Sayfa 520/531 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •