Alýntý Originally Posted by hayek Yazýyý Oku
sn. refik, ben rtalb bacaðýnda çok az pozisyon taþýyan hatta son dönemde hiç pozisyonum olmayan biriyim. bu forumda da bunu açýk olarak yazdým.

çoðu zaman güler tarafýnda rtalb paylarýnýn satýlarak güler ile iliþkisinin kesilmesini ve finans tarafýnda devam edilmesini anlatan yazýlarm olmuþtur.

2021 Ocak sonundan itibaren güler tarafýnda pozisyonum var, çok yüklü miktarda hatta herkes bilir. maliyetlerim de 2.75 civarýnda.

aslýnda çok daha fazla hissem mevcuttu ama yarýsýný 2.80'e yakýn ortalama ile sattým. güler tarafýnda bunu izah ettim. sattýðýmý da belirttim. çünkü onlarýn maliyetleri 2.35 civarý idi.

þu anda geldiðimiz durumda güler tarafýnda emin olun hiçbir sýkýntým yok. oradaki pozisyonlarýmý koruyorum ve koruyacaðým. burda bizim belimizi büken nokta usd'nin 1 ay içinde 9.70 bandýndan 14.40 bandýna gelmesi ve TL varlýklarýmýzýn erimesi olmuþtur.

yoksa benim hisse bazlý pozisyonum açýsýndan en ufak bir problemim yok. zaten artýk daha uzun vadeli yatýrýmcý olduk.

bu süreçte þirket ile ilgili düþündüklerimiz her þey oldu ama olmayan patronun planý imiþ. adamýn þirket ile ilgili planlarý bellki farklý. bir de üstüne þu dolar rallisini kaçýrdýk bu hissede. o da ayrýca moralimizi bozdu. gerçi portföyde farklý hisselerden iyi getiriler saðladýk ama burada maalesef üzücü olarak hiçbir geliþim olmadý.

artýk zaten hiçbir þey yazmýyorum, beklenti, bilanço, veya farklý analizler. sadece konulara ara ara dahil oluyorum. çünkü bir iþe yaramýyor.

ama güler pozisyonlarýmý koruyacaðým. bu saatten sonra ya herro ya merro! bana göee þirket bedava iþlem görüyor, hata yapmýþsam da artýk bu sebepten yapmýþ olayým. ne desem boþ"yatýrým tavsiyesi deðildir"
Sayýn Hayek, içtenliðiniz için teþekkür ederim; size kabahat bulmuyorum, gücenmeyin. Biraz sitem ettim, o kadar. Çok deðiþkenli bir denklem karþýsýnda, iþin içinden çýkmak ne kadar zormuþ. Siz de haklýsýnýz; oluru olmaz, olmazý olur yaptýlar. Güzel bir deyiþ vardýr: Nasip ise gelir Hint'ten Yemen'den, nasip deðil ise ne gelir elden.! Ömür dediðin üç gündür; dün öldü, yarýn doðmadý, bugünü yaþa. Öyleyse. Elem deðil, umut olsun her günümüz.