Sayfa 829/1001 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879929 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,625 - 6,632 arası.

Konu: Viop XXXVII

1.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    15.60 dan da ben yükledim, tıssssır tıssssır
    Nerden alırsan kâr ediyon
    bak boşguş,
    tikkatlen dinle,
    akşam eve gidince,
    dicen ki,
    altuna herkeş sarı gacı neyin diyor,
    benim altına garazım ondan.
    benim sevdiğim tek gacı sensin, filan.
    büyle gurtardın gurtardın, yoksa çelenk borcum var biliyin. asdasdasdas.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    her tür malınıza sahip çıkın.. ev araba... altın.. dolar. euro.. hatta hisse...

çok yazdım yine yazıyorum; çok fena bir döneme girdik... yeter ki TL'de kalmayın...
    Borsa, araba, ev.!!!!
    Stagflasyon ortamında.!!!
    Kesinlikle yatırım aracı değildir.!!
    Hiperenflasyon da en iyi yatırım aracı.!!
    Defalarca yazdık.!!
    BüyükResimde.!!
    Cepteki Nakit, likit olan major para birimleridir.!!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    bunda hangi tarih baz alınacak ki? adam 3-4 ay önce çekmiştir krediyi veya 6 ay...ya da bugünden sonrası için mi? falan filan...

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    BDDK, TL cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması için gözetim ve denetimi altındaki kuruluşlara talimat verdi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
    Yani ben her türlü özgürlükten yana biri olarak çok yanlış bulmuyorum bunları çünkü düşük faiz kredi veriyorsunuz ve karşınızda ki yapı, bu krediyi kullanıp size karşı pozisyon açıyor. Bunun bir şekilde engellenmeye çalışılması lazım.

Siz, mantıklı insanlar olarak, karşı pozisyon açmasını engelleyecek kararı faiz arttırarak ve paranın değerini koruyarak alsın diyeceksiniz ama işte yapamıyor onu ztn. Başlarında hiçbir şeyden anlamayan bi adam var. Ve ne derse yapmak zorundalar. Bunları yaparkende bi şekilde paranın değerini korumaya çabalıyolar. Nafile mi? Tabii ki ama bi çaba gösterilmeli.
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

5. Sermaye kontrolü yanlis birşey ama bankadan tl borç ödemesi için kredi çekip vadesine kadar doviz vs alam firma varsa bu banka açısından da yanlis ve riskli

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
    Kanada'da var bu. Devletten düşük faiz kredi aldığınız zaman, işiniz için vs....bunu kafanıza göre harcıyamıyorsunuz. İş planınızı, para ile ne yapacağınızı hepsini önceden sunmak zorundasınız. Sonrada her 6 ayda bir kontrol ediliyor. Bu da mı sermaye kontrolü? Aslında evet, sermaye kontrolü ama sermayenin %100 özgür olması gerekli mi? Sonuçta herkes kendi parası ile istediğini yapsın bence ama devletten alınan ucuz faizli kredi ile ne yapacağınız konusunda izin almak çok anormal değil...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

7. daha bunun üstüne yılbaşı zamları gelecek... bir de kredi genişlemesi geliyor...
    gelecek seneki enflasyonu düşünemiyorum bile...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

8.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    bak boşguş,
    tikkatlen dinle,
    akşam eve gidince,
    dicen ki,
    altuna herkeş sarı gacı neyin diyor,
    benim altına garazım ondan.
    benim sevdiğim tek gacı sensin, filan.
    büyle gurtardın gurtardın, yoksa çelenk borcum var biliyin. asdasdasdas.
    O iş geçti, artık bi bardak soğuk su içsin, gramı 883 gayme olmuş nasıl alınır her zaman doğruyu söylemek lazım.
    Akşama gidince, ütüldüm diyip un şeker ve yağı eline verip helva yapta yiyelim diycem öğlenden nevaleyi hazırladıydım
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 829/1001 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879929 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •