Borsada benim sistemde hala kar yazmaya devam ediyor,anlamadım gitti.
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
·
7 Std.
BDDK bülteni 14 Aralık , yüzde 67 gösteriyor. Gün itibariyle %70 i bulmuş olabilir. Korkunç bir dolara hücum var
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
bir hususta ikazda bulunayım al sat yapanlar için ; maliyet ve kar / zarar hesaplarına , hesap özeti kısmından bakılmaz . orada alışların ağırlıklı ortalama fiyattan hesaplanan maliyeti görünür yanıltır , o dikkate alınmaz ! ne zaman yanıltmaz ? hiç al sat yapmıyor isen dümdük sadece alış yapıyor isen ve aracı kurumun backoffice programı daha önce alıp portföyünde sıfırladığın ! aynı enstrümanı ( yatırım ürününü ) ,tekrar aldığında, geçmişteki datayı da maliyet hesabına katmıyor ise ! işte o zaman bakılır. Bakılır bakılmasına da bazen backoffice yazılımlarının saçmalaması sebebi ile absürt rakamlar da ortaya çıkabilir. atıyorum 7 liraya ereğli almışsındır 1 tl maliyet gösterir. eskiden çok olurdu bu. Onun içün siz Fifo kuralına göre olan maliyetlere iki tarih arasında gerçekleşen işlemler kısmından bakıp kontrol edeceksiniz. O da yetmez mesela aldığınız enstrüman hisse ise ve o iki tarih arasında temettü verdi ise sistem gerçekleşen işlemlerde maliyet kısmından o temettüyü iskonto etmez. Onu da hesaplamanız gerekir.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
bazı amatör yatırımcılar borsayla yeni tanışanlar , matematik bilgisi zayıf olanlar , al sat yaparken maliyetlerine kar zararlarına kullandıkları data ekranındaki portföy işlemlerindeki sütunlardan bakıyor bu feci bir hata , feci hata !
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri