Sayfa 370/1312 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,953 - 2,960 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    30bin eurpya daire alacak forumdaş vardı. Bence artık alabilir
    Powerpc nickli arkadaştı o, 30k usd ye caddeden 900k tl lik ev alacaktı

3.  Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    500 bin TL kredinin aylık ödemesi 9500 TL
    Şu an orta sınıfın ödeyebileceği kredi 200 bilemedin 300 bin TL, eşide çalışsa 400 bin TL yi anca çekebilir, artık bırakın kredi ödemeyi insanlar ay sonunu zor getiriyor
    O krediyle ancak 30 yıllık daire alabilirsin.
    Aylık hane geliri 15 bin TL olmayan kredi çekemez
    Aylık hane geliri 25 bin TL olmayan sıfır daire alamaz
    Evi arabayı geçtik, iyi bir telefon alacak insan sayısı bile bayağı azaldı
    sn. seer;
    yazdıklarınızda haklısınız ama bakış açınız hayat sıfırdan başlamış insanlara göre hesaplar içeriyor.
    örnek olması açısından kendi durumumu yansıtayım.

şu an lojmanda oturuyorum, aylık hane geliri 16k civarı.

alacağım evin aylık kira getirisi 4k civarı olacak, kredi tutarı 9k aradaki fark 5k.

ben bu rakamı ödeyeceğim aradaki olası aksiliklere karşı iki yıllık kredi tutarını kenarda dolar olarak tutacağım.

benzer senaryoyu ailesinden ev kalmış bir memur çift için yaparsanız sonuç çok farklı olmayacaktır.

maalesef hayata sıfırdan başlayanlar uzun süre sıfır civarında gezinecek.

4.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    sn. seer;
    yazdıklarınızda haklısınız ama bakış açınız hayat sıfırdan başlamış insanlara göre hesaplar içeriyor.
    örnek olması açısından kendi durumumu yansıtayım.

şu an lojmanda oturuyorum, aylık hane geliri 16k civarı.

alacağım evin aylık kira getirisi 4k civarı olacak, kredi tutarı 9k aradaki fark 5k.

ben bu rakamı ödeyeceğim aradaki olası aksiliklere karşı iki yıllık kredi tutarını kenarda dolar olarak tutacağım.

benzer senaryoyu ailesinden ev kalmış bir memur çift için yaparsanız sonuç çok farklı olmayacaktır.

maalesef hayata sıfırdan başlayanlar uzun süre sıfır civarında gezinecek.
    Lojman demek ev demek degilmi, devletin veya bir kurumun size tahsis ettigi maliyeti cok az barinma imkani....
    Bu avantaja sahip tek maasli orta direk bile rahatlikla kredi ile ev alabilir....
    Tanidigim bir astsubay iki cocuklu eşi ev hanimi, iki tane ev almisti ve ev alamayanlari anlayamiyorum nasil alamazlar diyordu...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Bu pahali fiyati dolarla belirlenen yazliklar evleri kim alacak cok merak ediyorum

Sent from my LM-G710 using Tapatalk
    alamancılar....

6. 2 yıldır Kuşadası'nda yaz-kış yaşıyorum.

Oturduğum sitede arkamdaki villadaki komşum Fransız, Sağımdaki evde Amerikalı , Karşımdaki villada ise İngiliz vatandaşı oturuyor. Yani Kuşadası'nda özellikle bulunduğum mahalle bildiğiniz Avrupa Birliği gibi.
    Türk'ten çok özellikle Avrupalı yaşıyor burada. Son yıllarda Rusya'dan da yoğun göç almaya başladı.

Bunların yanı sıra her yaz Özellikle Alamancı diye tabir edilen gurbetçiler yoğun bir şekilde Kuşadası'ndan konut alıyor.
    Özellikle Almanya ve diğer birçok ülkedeki gurbetçilerimiz fiziki olarak nakit euro getirip üçer beşer konut alıyor. Genellikle Avrupa ülkelerindeki kayıt dışı paralar bunlar.
    Şöyle ki misal adam Münih'te döner restoranı işletiyor orada gelir vergisi vermiyor ama Almanya ve diğer avrupa ülkeleri vergi kaçıranların gözünün yaşına bakmadığı için oradaki bankalara para koyamıyor onun yerine yastık-altı birikimleriyle bayramlarda ve tatilde arabasına dövizlerini zula yapıp Kuşadası'nda gayrimenkul alıyorlar.

Eğer evinizde uydu yayını varsa Kanal D-Euro, show tV-Euro Atv-Euro vb kanalları izlerseniz reklamlarda sürekli Euro ile Kuşadası Bodrum vb yerlerde Konut satışı reklamlarını görebilirsiniz. Hal böyle olunca buralarda gayrimenkul fiyatları genellikle dövize endeksli ve hatta dövizin bile üzerinde seyrediyor.

Emlak endeksinin verilerine göre Kuşadası'nda Euro bazlı konut fiyatları şöyle;

1 Yıllık değişim: %17,28

2 Yıllık değişim: %26,06

3 Yıllık değişim: %23,40

4 Yıllık Değişim: %26,68

Yukarıdaki verilerde de görüldüğü üzere orta ve uzun vadede bulunduğum bölgede Euro bazlı olarak da Gayrimenkul fiyatları istikrarlı olarak getiri elde ediyor.

Özellikle ege sahil bölgelerinde kulaktan dolma bilgilerden ziyade bizzat orada yaz kış yaşayan insanlardan dinlemenizi tavsiye ederim.

Selamlar..
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

7.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Bu sabah kuzenim Bodrum Kalekent teki yazligini 1.75MM TL ye satti 108 bin dolar ediyor

gecen sene bu zamanlar 300 bin dolarlik evim var diyip caka satiyordu hakkatende o kadar ediyordu ama isten cikarildi cocugu oldu falan paraya ihtiyaci oldu

Bodrumdaki evler yazliklar bile dolara yenik dusmus vay be

Bodrum lan bu, fiyatlar ucuyor herseyin fiyati dolarla denen yer
    Bu başlıktakilere niye sormamış satmadan önce? Bana sorsaydı ben söylerdim ona 1.75milyondan değil 10milyondan satması gerektiğini.

8.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    favladığım yazlık vardı, gittim yerinde gördüm. adam ilanı x'e koymuş. 0,75x de el sıkışalım dedim. şimdi sıfırdan yapsam maliyeti o kadar dedi. gerekirse durur bunu satarsam yerine nasıl koyucam dedi. iyi dedim sen bilirsin (dolar 11.00)

yine aynı bölgede bir yer daha vardı. yazın x diyodu, dedim şimdi kaç dersin 1,3x abi dedi. 1,1x anlaşalım. yok yine aynı bahane (dolar 12.00)

halen favlarda ve aynı fiyatta duruyorlar. (dolar 17.00)
    Satıcının mantığı kendi içinde tutarlı. Yanlış bir şey yapmıyor.

Yukarıda bisikletçinin mesajında alıntıladığım durumların sayısı arttıkça gerçek fiyatlar ortaya çıkacak. Şimdilik tok esnafı oynayacak birikimi var insanların kenarda.

Daha uzatırım da insanların canı sıkılır. Gerek yok. Canı sıkkın olmayan yok zaten etrafta.

ytd

Sayfa 370/1312 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •