jmk99 haklısın.

---

Elimde Cumadan kalan az miktar long vardı. Az olduğu için margin call'a düşmemiştim ancak bu sabah yine taban açarsa boşta nakit olsun diye benim bankanın kredi faiz oranlarına baktım.

İnanılmaz.

Çeşitli kredi isimleri altında para veriyor, yıllık faiz oranı %28 ile %35 arasında değişiyor.
Tüm özel bankalar böyle ise korkunç bir soygun var demektir, çalışan halk yine soyuluyor.

tayyip devlet bankalarından ve TCMB den %15 ile onmilyarlar veriyor ama gerçek hayatda devlet bankalarına ulaşamayanlar 2 katı faizle karşı karşıya.

Devlet bankaları ve TCMB den %15 le al, özel sektöre sat, aradaki farkı cebe indir. Üretmeden kazan.

Kuralımız neydi.?

Üretmeden kazandığın para üretenlerden çıkar yani çalışanlardan.

Devlet bankalarının eksilen paraları yerine çalışanların vergileri konulacak. Devletin hazine azaldığı için yeni zamlarla veya bize yaptıkları hizmeti azaltarak hazinedeki boşluğu halledecekler. Hali ile devlet bankalarının verdiği faiz yine çalışan halktan çıkacak.

Üzerine bu işten bol para kazananlar, kolay kazandıkları paraları bolca harcayıp, 10 tane ev, ailedeki herkese birer araba alıp ekonomi düzgünmüş gibi istatistikleri düzeltecekler ve fiyatları artıracaklar veya fiyatların düşmesine engel olacaklar.

Vergilerle ezilen halk da artan fiyatlardan bir kazık daha yiyecek. Hem vergisi artacak hem satın aldığı ürünlerin fiyatı artacak.

Herkes ceset yıkamayı bilecek diyen bir imam eğitimli adamı çocuklarının torunlarının geleceğini belirlesin diye seçtin, böyle oldu. Yaw adam "ahirete hazırlama eğitimi" almış. Bu dünyayı yönetmek için eğitim almamış.

Her neyse, aynı şeyleri yazıp duruyoruz ve bu adam hala %30 civarı oy alabiliyor. Tabi bu %30 un önemi yok bu adam aynı kafa yapısı ile %51 oy aldı.

her neyse...

BISt bugün %5 eksi ile açtı.
Arbitraj arsızı aracı kurumların işi bitince, büyükler alışa geçecektir.