Sayfa 36/690 İlkİlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon
Arama sonucu : 5516 madde; 281 - 288 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by legendmr Yazıyı Oku
    umut sen mankennden bile cok daha umutsuz haldesin...diger vatandas zaten yorumlarindan belli ediyor..sahsa cevap vermekle bos bi tartisma yaratmak istemiyorum...elinizde sosyal medya geyiginden daha baska veri varsa tr ekonomisine dair...ben size dunya karsilastirmali veririm...tr de somut veri uzerinden de arkalarindan urettikleri masallarla tartisandan baska bi sey gormek pek mumkun degil malesef...

bu hissenetten once plato diye forum vardi...ben oralarda 20 kusur senen oncesinde yaziyordum...o zaman da masallar anlatiyordu ulkenin hic bi nane bilmeyenleri imf ci tabakalar ydisindan tr hakkinda g.tunden rapor yazanlar...tr bu capsiz kafalara gore 50 defa batmis olmaliyd. 2000lerin basindan bu yana...

tr de tek sorun ve diger suni sorunlarin pazarlanmasi icin kullanilan sey DOLARIZASYON...tr de dunyanin baska hic bi ulksinde olmayan ve olmasina da asla izinv erilemeyecek olan bi dolarizasyon var...onu malnipule etttin mi ALGIYI bozmak ve ulkeyi soymak hep mumkun oldu...

komplo teoriesyenleri diye asagilanip da yıllar sonra tekrarlanan insanlar vardir...gidin onlarin yazdiklari hk da siz neler ongormussunuz ama neler gerceklesmis onlari arastirin kendinizin bilgi ve analiz seviyesi icin.

batinin batmis sosyal guvenlik sistemi icin uygulamak zorunda kaldigi soykirim asilarini arastirin mesela...komplocu dedikleriniz ile hic bi seyini bilmeden her dediklerine onay verilen satilmis akademi dunyasi ve ilac sirketleri masallarini yatirin masaya...

sonra cocugunuzn bile dikkatini cekebilecek bi detaydan geriye dogru yola cikin...su anda dunyada dolu sporcu spor sahalarinda oluyor ya da dusuyor ya da yamuluyor...daha yeni barcelona yildizi 3olarinin basinda futbolu birakmak zorunda kaldi...

sanal alemde sizlere yedirilen icerikle sizlere ulasmamasi icin sansurlenen seylerin arasindaki farki anlmaya baslasiniz yeter..

hadi kalin saglicakla...yapacak dolu isim var
    Bende sürekli Tr yi kullanınca senin yurtdışından yazı yazdığını düşünüyorum.Gerçi nereden yazarsan yaz.Bu platformda memleketi kurtaracağına mı inanıyorsun.Memleketin bir problemi yoktur mu diyorsun.Ne dediğin belli değil.Sizin gibi ekonomistler tepeden bakmaya devam ettiği sürece anca üst akıl oyunları oynarsınız kendi aranızda.Yolda yaşlı bir adam bayılsa arabanız kirlenir diye görmezden gelirsiniz.Tutup kolundan hastaneye götürmeyi zaman kaybı görürsünüz.Tepeden kibirli bakan egolu insanlar genelde böyledir.
    Çok fazla siyasete girmeden Özelleştirmeleride araştırıp bizi aydınlatırsan mutlu olurum.
    Sende kal sağlıcakla.

2. Şirketler bu kurlarla nasıl ayakta kalacakar? Özellikle ithalata dayalı iş yapanlar. Arena şu an hangi kurlardan ithalat yapıyor. Bu kuru müşterilere yansıtmak zorunda. Maaşlar ise açıklanan enflasyon kadar artıyor. Yani Max yüzde 25. Arada derin bir uçurum. Herşey askıya alınmış durumda. Şu an hala bir şaşkınlık dönemindeyiz. Bu şaşkınlığı attığımızda Ocak Şubat gibi sudan çıkmış balığa döneceğiz. İlk çeyrek bilanço nasıl gelecek çok merak ediyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Bence acilen yapılması gereken milletin bütün vekillerinin önderliğinde dövize karşı ortak bir duruş sergilemektir.Bunu nasıl anlaşıpta yaparlar bilmiyorum ama en azından bir çözüm olur.Ben vekil olsam bütün mal varlığımda tek bir usd olmadığını belgeleriyle açıklardım.
    A partisi B partisi Bağımsız.Hiçbir önemi yok.

4. Forumu okuyan herkesten özür diliyorum.Konu dışı yazılar yazdığım için.Vaktinizi aldığım için Hakkınızı helal edin.

5. Erdoğan'ın son açıklamaları sanırım birçok belirsizliğin önüne geçecek USD kuru ile ilgili olarak.

O yüzden sanırım daha istikrarlı bir kur olacak bundan sonra ve öngörülebilirlik artacak.

Temettüden alınan verginin düşmesi borsaya ayrıca yarayacak. İnşaallah yarından itibaren önünü daha sağlam görecek yatırımcı. Böyle bir ortam da en çok borsaya yarar çünkü şu an Türkiye'de en ucuz kalmış şey borsa.

Brightstar ödemesinin kredisini şirkete sordum. Sepet yapmışlar o kredide ama aslan payı TL'ninmiş. Dolayısıyla bu da olumlu şirket için. Bu aralar TL borçlanmak en mantıklısı.

6. Yiğidi öldür hakkını yeme.Tebrik ederim.
    Kibrin konusundaki düşüncem sabit.

Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Erken seçim olacak mı sizce?

Alıntı Originally Posted by legendmr Yazıyı Oku
    erken secim olmayacak cunku o secime kadar iktidarin daha elini acmadigi guclu kozlari olacak...

bu feto pkk kucakci natocu blok bi sekilde ulkede iktidar degistirirseler ulke olarak BOLUNMEYE HAZIRLANIN...Kİ O ASAMAYA GECMEDEN ORDU DA HALK DA IKTIDARI DEVIRIR ERKEN SECIM YA DA TURKIYE AYARI VERILIR ULKENIN SATILMIS TAYFASINA...

dunya ustunde uzun zamandir sag sol muhabbeti bitti...VATANSEVERLER VE VATANSATARLARIN MUCADELESI VAR HER ALANDA...

ne demek istedigimi merak eden BUNDAN SONRA YANI ASILAMADAN SONRAKI DONEMDE ULKELERDEKI KUMULE OLUM ISTATISTIKLERINI INCELEMEYE BASLASINLAR....ALMANLAR BUNU %15 ARTAN OLUM VERISINDEN KESFETMEYE BASLADILAR BILE...HAFTALIK BAZDA IZLEDIKLERI...

BU DONEM INSANLIGIN YOK EDILMESI YA DA OZGURLESTIRILMESI MUCADELESI VAR...GERISI MALESEF BU GERCEGI ORTMEK ICIN KULLANILAN MASALLAR SERISI OLMANIN OTESINE GECEMEZ.

KURESELCI AJANDAYI GEREGINCE ANLAMAYAN TONLARCA INSAN VAR HALA...DR DAVID MARTIN COK AMA COK ZEKI ADAMDIR ONUN SUNUMLARINI ARASTIRIN SANSURSUZ SOSYAL MEDYA ORTAMLARINDA ELBETTE :)

BU ARADA FASIZMIN KUCAGINA DUSEN AVUSTRALYADA INSANLAR DARAGACLARI GEZDIRMEYE BASLADI KENDILERININ SATILMIS IDARECILERINE UYARI AMACLI OLARAK...

ana akım palavra dolu malesef...haberler orada uyutma icin uretiliyor...

herkese iyi aksamlar

7. Daha dün faiz NAS dedi. Bugün ise inanılmaz bir faiz artışı açıkladı. Ama yine büyük bir kandirmacayla bunun adını kur farkı olarak açıkladı. Işin kötüsü bu kur farkını halk karşılayacak yani bizim vergilerimizle odenecek. Yani mevduatı olmayan biri bile mevduatı olan biri aman zarar etmesin diye onun zararıni karşılayacak. Yani parası olmayan kaybederken parası olan yine kazanacak.

8.  Alıntı Originally Posted by kenn Yazıyı Oku
    Daha dün faiz NAS dedi. Bugün ise inanılmaz bir faiz artışı açıkladı. Ama yine büyük bir kandirmacayla bunun adını kur farkı olarak açıkladı. Işin kötüsü bu kur farkını halk karşılayacak yani bizim vergilerimizle odenecek. Yani mevduatı olmayan biri bile mevduatı olan biri aman zarar etmesin diye onun zararıni karşılayacak. Yani parası olmayan kaybederken parası olan yine kazanacak.

Bu extra faiz vermek demek değildir. Bu TL'nin cazibesini arttırmaktır. TL tutmanın riskini almak istemeyen insanların ikna edilmesidir bu.

Elimde TL tutarsam USD ve enflasyona karşı param erir mi diye düşünenlerin , USD'a geçmemesi için yapılan bir aksiyondur bu.

Bu işin 2 ayağı var

1- Şu an DTH hesaplarda 250-300 milyar USD var. Bu karar ile bu meblağın %20'si TL'ye geçse en az 50-60 milyar USD yapar. MB 2 milyar USD satınca bile anlık olarak kur 50-60 kuruş düşebiliyordu ama sonrasında politikada değişiklik olmayınca tekrar çıkıyordu. 2 milyar USD'da 50-60 kuruş düşen kur , 50-60 milyar USD bozulursa ne olur siz düşünün. Bu karar piyasa kapalı iken geldi. O yüzden kimse döviz bozamadı adam gibi. Bankalar piyasa kapalı ike alış satış marjını çok açar bu akşam extra çok açmış. İş bankası alış satış arasında 60 kuruş var şu an. O yüzden asıl döviz satışı yarın sabah başlar.

2- Parasını korumak için USD almak isteyenlere , buna gerek yok , USD alma zaten USD artışı kadar kazanman garanti mesajı verilerek USD'a olan hücumu da engellediler. Yani talebi düşürdüler.

Ve bunu artık USD'ın zirve yaptığı gün yaptılar. Yani bugün 15 liradan USD bozan kişi zaten 17-18 lira alacak seneye parasını faize verse. Bence yarın daha sert bir düşüş ile USD 12-13 seviyesine bile gelebilir. Sonrasında daha da aşağıya. Yani USD'ın 12 liradan 1 senede 18 liraya gitmesi artık daha zor olacağından bu extra ödeme belki de hiç yapılmayacak.

DTH'lar %20-25 oranında çözüşürse USD 12 liranın da altına gelebilir. 3-5 ay içinde hem ihracat artacağı için daha fazla cari fazla verilecek , hem turizm sezonu açılacak. Dolayısıyla 4-5 ay sonra döviz bollaşır. Otomatik olarak bu kriz biter.

Bu saatden sonra paranın gidebileceği en iyi adres de borsdaır. O yüzden ben endeksin 5-6 ay içinde 3000 puanın da üstüne çıkmasını bekliyorum. Artık borsa zamanı.

USD 12 liranın altına gelirse bu enflasyonu da biraz aşağı çekecektir zamanla. Çünkü fiyatlar artık 15-16 liralık kurlara göre hesaplandı. Kur 11-12 liralarda kalıcı olursa birçok ürünün fiyatı da düşer.

11 lira seviyesinde bir USD ithalatçıyı da ihracatçıyı da mutlu eder bence.

Sayfa 36/690 İlkİlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •