
Originally Posted by
Hermesj
Senelerdir bana akp'li demekten vazgeçemedin yahu.. değilim diyorum hala öylesin diyorsun.
Arkadaşım vadeli mevduat opsiyon sunuyorsun, döviz farkı oluşursa ben karşılayacağım üstüne de faizini alacaksın diyorsun.
Bu bir modeldir, ben işin diğer sanal şeyleriyle uğraşmıyorum realiteye bakarım. Sanal işler senin işin.
İktisadi olarak çığır açabilecek bir uygulama. 1 lira bile dolar'da kalmaz bu şekilde. Eğer ihracat için aptalca yüksek ihracat için dolar düşmesi engellenirse o kısmını bilemeyeceğim. Ama serbest bırakırlarsa, dolar 1 liraya düşer.
la havle...hiç mi dünyadan haberin yok..akşamdan bu yana 1970 lerde uygulanan bir model deniyor...hiç mi okumuyorsun...50 sene öncenin denenmiş çağ dışı bir model...gelip burda mucize formül diyorsun.
işin özeti, doları baskılar...ama kamunun kaynakları da para sahplerinin cebine, aktarılır..garantili kazanç olarak..bunların en iyi yaptığı şey zaten para sahiplerine garantili kazanç aktarmak...yap, işlet, öp modeli.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri