Sayfa 196/1002 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar herkese kolay gelsin
    İnş aramızdan hasar alan yoktur.
    2.5 gündür ekrandan uzağım.
    Usd vadeli kontratların buraya olumsuz yansıması var bence.
    Akşama daha iyi olur düşüncem var

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bizim iş yerinde bir arkadaş var USD long pozisyondaydı hatırı sayılır bir kontrat sayısı ile. Şaka değil ciddiyim, adama ulaşamıyoruz hiç bir şekilde. Öldü mü kaldı mı bilinmiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    la havle...hiç mi dünyadan haberin yok..akşamdan bu yana 1970 lerde uygulanan bir model deniyor...hiç mi okumuyorsun...50 sene öncenin denenmiş çağ dışı bir model...gelip burda mucize formül diyorsun.

işin özeti, doları baskılar...ama kamunun kaynakları da para sahplerinin cebine, aktarılır..garantili kazanç olarak..bunların en iyi yaptığı şey zaten para sahiplerine garantili kazanç aktarmak...yap, işlet, öp modeli.
    Arkadaş bak. sen hazineden çıkacak paraya odaklanıyorsun. Teori de öyle gözüküyor ama dolara talep azalacağı için pratikte hazineden para çıkmaz. Para kime gider kimden gelir bilemem. O kısmıyla ben ilgilenmiyorum.

Dışarıya döviz borçlanan, doğalgaz ihtiyacı dışında Türkiye'de hiç kimse 1 lira bile dolar tutmaz.

Senin bahsettiğin model sadece mevduat hesabını dövize çevirebilirsin olayı. Hazineden faiz + döviz kur farkı vermiyor.

Senin bahsettiğin 1970 yılındaki olay ise TR'ye ambargo var, Yurtdışından para gelmiyordu. Ancak yurtdışında çalışan Türk işçiler tarafından döviz gönderildi. Şimdi ise durum farklı, dünyada faiz eksi seviyelerde, TR de ise artı.

Bekleyip göreceğiz, ama birazcık mantıklı ol, Kurun şuanda değeri SIFIR dır.
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

3. Köy yanar, ... taranır lafını burada ve twitter da çok yazdım...ülke yanıyorken doların çıkmasına zil takıp oynayanlar vardı...benim de %40 a indirdiğim gram pozu vardı, oradan zarardayım...ama %120 olan karım %80 e indi diye üzülecek halim yok.

sonuçta o ya da bu bir şey yapılmalıydı..bilerek geç yapıldı bu hamle...birilerini batırdılar..genelde aç gözlüler battığı için, çok da üzülmüyorum..ama ülke için bu kaarın kısa vadede faydası olsa da, orta uzun vadede işe yaramsı mümkün değil.

ha, bunun üzerine 6 ay sonrası için seçim kararı alınırsa büyük ihtimalle de seçilir...bizim muhalefet de babayı alır...hepsinin çapı da ortaya çıktı son aylarda.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. valla bu sistemin nasıl uygulanacağıda aşikar nasıl uygulanacak belli değil, dolardaki artışı milletin mevudatına nasıl yansıtacaklar hepsi muamme doların bir ay içinde gördüğü seviyelerin ortalamasını alacaklar en yüksek en düşük vs.amaçları dth ları bozmaktı kısmen başardılar gibi kısa sürelide olsa uv. yine başa dönecek.

5.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Adam sana hem kur farki hemde faiz alacaksin demiyor
    kur farki faiz getirinden fazla olursa bunu karsilayacagim diyor
    Bu para babasinin cebinden cikamayacak senin benim cebimden cikacak
    Benim konuşmadan anladığım faiz + mevduattayken oluşan kur farkı. Faizi zaten alacaksın, üstüne bir de kur artışı olur ise aradaki farkı alacaksın.
    Detaylar gelsin öğreniriz.

6.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Kur 1 liraya gelebilir evet gelebilir. Keşke gelse dayu. Ek ders falan aylık 12-13 bin dolar maaş. Çoluk çocuğu ABD ye taşırım ben burada kirada devam ederim. Ne yani ayda 5 bin dolar üzerini onlara atsam krallar gibi yaşarlar. Burada kazanır parayı ezmeye yazın bende giderim ABD ye. Ulan super bu model agaaa))))))
    Bir arkadaş buraya 22 Nisan vade 4 tl den dolar kontratı aldığını yazmıştı.
    olmaz olmaz dememek lazım,, belki de pala subliminal mesaj verdi.
    Hamdım Piştim Yandım

7. Bunun dezavantajı şudur, onu belirteyim. İstihdamı yavaşlatabilir, işsizliği çoğaltabilir. Çünkü parası olan şirket açmak yerine garanti getirisi olanla uğraşacak. Bu yüzden yatırımcılara farklı teşfiklerde verilmeli.

Ama bu hemen alınan bir karar değil belli ki. 3 gün önce borsaya full hd satış yapanlar bu olayı biliyordu ki satıp mevduata yönelecekler.

8. soru şu fed faiz arttırırsa ne olur bu sistem çöp olmaz mı
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
    @borsavizyon

Sayfa 196/1002 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •