başta sn yörük, sn oblomov, sn oyunagelenadam olmak üzere katkıda bulunan tüm forumdaşlara çok teşekkür ederim.. gerçekten herkesin tüm samimiyetiyle bilgilerini paylaştığı bir sayfa olmuş
malesef son dönemde öyle bir enflasyon yaşadık ki ben mesela sadece temettü hissesi ve abd hisse senedi fonu biriktirmeye çalışırken çok cüzi tutarlarla da olsa kaldıraçlı işlem yapmak durumunda kaldım çünkü gerçekten spot piyasanın getirisi çok yetersiz olmaya başladı
ben vaktim olmadığı ve bilgim yetersiz olduğu için kendi çapımda çok basit indikatörler kullanıyorum ... belki benim gibi kaldıraçlı piyasalarla ilgilenen olursa diye bir kaç deneyimimi paylaşmak istedim çünkü bu piyasalarda sıfırı tüketmek borçlu çıkmak oyun dışı kalmak gerçekten çok kolay ... sadece geçen hafta onbinlerce kişinin milyonlarca tl teminat tamamlama çağrısı aldığını tahmin ediyorum
-bu piyasalar kaldıraçlı gelir elde etmeye yaradığından burada oyun planımızın oldukça defansif olması gerektiğine inanıyorum çünkü oyun dışı kalmadıkça bir trend yakalandığında elde edilecek gelir zaten tatmin edecektir
- o yüzden bu piyasalara ayırdığım tutar toplam kasanın %10 unu geçmiyor, işlemler için de %8i geçmiyorum %2 nakit tutuyorum
- işlemleri dolar/tl, ons/usd, hisse-endeks olarak 3 ana başlıkta yapıyorum böylece herhangi birinde terste kalmak çok da aşırı zarar vermiyor. .geçen hafta bu şekilde ayakta kalabildim.. örn yanına btc vadelileri eklenebilir vb. ama en az 3e bölünürse hasar tahammül edilebilir seviyelerde kalacaktır diye umuyorum
- ben tradingviewda hisseler için 150 dk-5 saat, dolar tl için 4 sa , ons için 6 saat gibi zaman aralıklarını kullanıyorum ama tabi yönteme göre ayarlanablir ben işlem saatlerini eşit bölmeye çalıştım
- dediğimgibi çok başlangıç seviyesi olduğumiçin bir kaç indikatöre bakıyorum sadece
- bunlar sayın yörük'ün de beğendiği sar, benim beğendiğim [RS]Linear Regression Bull and Bear Power V0,... rsi+,.... rsi divergence gibi indikatörler...
- RedK Compound Ratio Moving Average (CoRa_Wave) .. optimized trend tracker ... bunlar da çok güzel trend takibi yapıyor
- hareketli ortalamalar için vwma deniyorum volume tabanlı olduğu için
burada sayfalarca paylaşım yapan, yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim... zor zamanlardan geçiyoruz ve herkesin çabasını emeğini paylaşmasına çok önem veriyorum ..
inşallah bu piyasalarda işlem yapmayı düşünen arkadaşların getirileri güzel olur çünkü çok risk alınıyor gerçekten
tüm arkadaşlara çok teşekkür eder sağlıklı mutlu yıllar dilerim.. saygılar
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Yer İmleri