akresta'nın ilk paragrafına katılıyorum, ikinci paragrafı konusunda düşüncelerimiz farklı.
zaf. doğu'ya bilgi paylaştığı için teşekkür ederim, evet bu siyasetçilerle üreticiler zor durumda, hırsız sektörler ise üretici kesimin, çalışan kesimin cebine girmesi gereken paraları ceplerine indiriyorlar.
Çözüm temele inmekte, geneli görmekte. Sadece bir kesimin sorununu çözemezsiniz. Sistemin sorununu çözmeniz gerekir.
Sistemin TEMEL sorunu, yöneticilerin içinde hırsızların olması.
Süt üreticisi refah içinde olsun istiyorsanız, devletteki hırsızları cezalandırmanız gerekir.
Domates üreticisi refah içinde olsun istiyorsanız, devletteki hırsızları cezalandırmanız gerekir.
Tekstil üreticisi refah içinde olsun istiyorsanız, devletteki hırsızları cezalandırmanız gerekir.
Devlet düzeltilir, sonra üreticilerin sorunları masaya yatırılır. Başka türlü halledemezsiniz.
Bu sistemde, Birinin cebine para koyuyorsanız, diğerinin cebinden alırsınız. Birini fakirleştirmeden diğerini zenginleştiremezsiniz. Çünki üretimin çoğunu devlete çöreklenmiş hırsızlar cebe indiriyor ve maalesef halkın geniş kesimleri "bu benim hırsızım" diyerek o hırsızları savunuyorlar.
Du yaw en bunları yazmıştım.
Keseyim.
İmdi geçen haftaki soygunda kaybettiğim kısmı geri kazanmam lazım.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri