Sayfa 7/544 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon
Arama sonucu : 4351 madde; 49 - 56 arası.

Konu: EPLAS - Egeplast

1. forumun eskilerine bir sorum olacak

sanırım en son değerleme 2004 de yapılmış, kap sorgu kısmında en eski 2009 a kadar var

o döneme ait yapılan değerlemelerle ilgili ne var ne yok atılan kap a ait bir örneği buraya atma şansı varmı

malum şirket bişe söylediği yok biz parçaları birleştirelim

en son değerlemeden sonra alınan nereler var ( varsa) en azından 2009 a kadar yazarsak sonrasını kap taraması ile tamamlayabiliriz

bu arada şahsi fikrim kemal amcam değerlemeyi sallamasyon değil ederi neyse o şekilde yapacak , iç güdülerim öyle söylüyo
    Okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.

2.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Tamamen farazi olarak yazıyorum;

Şirketin yurtdışında atıyorum değerlemeden sonra anlaşıldı ki şirketin yurtdışında 500 milyon TL lik mal varlığı var ve bu varlığın şirkete hiç bir katkısı da yok. Bunu biliyoruz. Yıllardır yok yani.

Peki patron değerlemeden sonra SPK ya yeniden yüksek bedelli sermaye artırım talebi ile başvurursa neler olabilir.?
    -Yatırımcılar isyan ederler; Sen şirketin varlıklarını yurtdışına kaçırmışsın ve şirket faaliyeti ile ilgili hiç bir amacın yok. Tahmin ediyorum SPK bedelli talebini yine onaylamaz.
    Hatta yatırımcılar dava bile açabilirler. Olur ya SPK bedelli talebini onaylarsa SPK aleyhine idare mahkemesine işlemin iptali için dava açabilirler. Ayrıca Şirket yöneticileri hakkında da şirket varlıklarının yurtdışına kaçırılmış sayılması hakkında dava açabilirler.

Bunu halka açık bir şirket değil de 2 kişi ortak olduğunuz ve sizin azınlık hissesi sahibi şirkettinizde yapıldığını düşünün. Almanyada şirketin parası ile arsa alınmış. Hakim ortak size arsayı göstermiyor bile. Üstüne üstlük sizden yeniden sermaye koymanızı talep ediyor. Ne yaparsınız? Yani bu durumun da EPLAS dan pek farkı yok aslında. Sadece halka açık olması dışında.

Şöyle hayal kuralım. Hoşumuza gitmeyen bir karar alındı. Burada 20 kişi ortaklaşa sağlam bir avukat tutup sürece en azından müdahale edilemez mi? Örneğin diyorum yani.

Ben forumlarda buna benzer çok ağlama gördüm ama buna benzer tepki koyalım denildiğinde herkes sus pus oluyor hemen. Mesela burada 20 yıldır tutunan bir çok arkadaş olduğunu biliyoruz.
    Benden size tavsiye bu değerleme süreci sonunda da abuk subukluklar devam ederse dediklerimi düşünün derim
    Sayın playmaker

Ben nacizane bir yatırımcı olarak şöyle yapardım:

Türk Ticaret Kanununda şöyle bir madde var. Bizler Azınlık olarak bazı haklarımız var.

Genel kurula gündem koydurma gibi (bknz TTK 411. madde )

4. Çeyrek bilançosu hele bir gelsin.

Kafamızda hala soru işareti mi var yada yurtdışında ATIL bulunan taşınmazların satılıp işletme sermayesinde kullanılması gibi bir önerimiz mi var

Bunları Genel kurul ilanı Sicil gazetesine çıkmadan noterden çağrı yöntemi ile şirkete bildirebiliriz

.................................................. .................................................. ............

Haaaa

Kemal zorlu yeniden değerlemeden sonra gitti yine yüksek bir bedelli açıkladı

Onun da kolayı var

Yine TTK nın 445. maddesince izmir asliye mahkemesine Sermaye artırımı iptali için dava açarız

Bunun sayılı örnekleri mevcut

Saygılarımla

3.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Sayın playmaker

Türk Ticaret Kanununda şöyle bir madde var. Bizler Azınlık olarak bazı haklarımız var.

Kafamızda hala soru işareti mi var yada yurtdışında ATIL bulunan taşınmazların satılıp işletme sermayesinde kullanılması gibi bir önerimiz mi var

Bunları Genel kurul ilanı Sicil gazetesine çıkmadan noterden çağrı yöntemi ile şirkete bildirebiliriz

.................................................. .................................................. ............

Haaaa

Onun da kolayı var

Yine TTK nın 445. maddesince izmir asliye mahkemesine Sermaye artırımı iptali için dava açarız

Saygılarımla
    Merhaba,

Bravo kardeşim. Bunlar güzel bilgi ve öneriler.

Destekliyor ve şimdiden ileride olabilecek hukuki işlemler için her türlü maddi desteğe hazırım.

İyi bir gece ve huzurlu bir yeni yıl diliyorum.

Saygılarımla,

4.  Alıntı Originally Posted by kızıl ejder Yazıyı Oku
    Herhalde sıradaki haber bizim şirketle ilgili olacak

https://www.spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2021&no=65
    Merhaba,

Çok çalışmışsın kızıl ejderham. Teşekkürler.

Görüşürüz.

Saygılarımla

5.  Alıntı Originally Posted by mng Yazıyı Oku
    Sn Kızılejder olay tamamen hırsızın ipleri nerede kimin elinde olduğuna bağlı,
    Ceza alanlar acaba kimin hı…. Sızı?
    Bizim kağıttakiler kimin hı …. Sız ?

Olay net
    Minareyi çalarken hocaya haber verirsen bavışşşşş yaparsan tüm minareler senindir
    Bilmem anlatabildim mi?
    Gizli özne Hoca
    Merhaba,

Bizimkiler "Hırsız" ünvanını çoktan aştı Mng kardeşim.

Üstelik gözleri de çok kara.

Da, ya Yaradan'dan yada yaratılandan iyi bir tekme yiyecekler.

Bekliyoruz.

Saygılar

Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Sayın playmaker

Haaaa

Onun da kolayı var

Saygılarımla
    Tam da beklediğim tepki budur.
    Gerçekten madem 10 yıllarca bu şirkete güvenmişsiniz meydanı boş bırakmayın derim.

7.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Sayın playmaker

Haaaa

Onun da kolayı var

Saygılarımla
    Yazını okuyunca aklıma geldi Bazı şirketlerde bedelli sermaye arttırımından red Yediğinde sürekli bedelli sermaye artırımı yapılamayacağı gibi cevaplar verilmiştir böyle şirketler var okumuştum eplas ta son dört sermaye artırımına bakın hepsi bedelli bu yüzden red yemiş olabilir ve şirket bu utanç verici durumu açıklamıyor olabilir.

8. Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin 24.04.2000 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, çıkarılmış sermayenin 4.800 milyar TL (%800) bedelli, 600 milyar TL (%100) olağanüstü yedeklerden karşılanmak suretiyle bedelsiz artırılarak 600 milyar TL’den 6 trilyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği

Süreç 2002 yılında %100 2002 yılında Sermaye azaltın mı bedelli artırım yapmış tekrardan 2005 yılında da %85 bedelli her şey ortada

Sayfa 7/544 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •