2022 memur ve emekli maaş zam oranı belli oldu
Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklisine yüzde 5+22,48, işçi emeklisine yüzde 25,48 zam yapılacak.
2022 memur ve emekli maaş zam oranı belli oldu
Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklisine yüzde 5+22,48, işçi emeklisine yüzde 25,48 zam yapılacak.
istanbul sanayi odası aralık ayı pmı verisini açıkladı. Türkiyede ekonomik büyümenin önemli göstergelerinden olan imalat PMI aralık ayında 52,1 oldu. Veride 50,00 seviyesi öneli eşik olarak kubUl edilirken bu seviye üzeri büyüme, bu seviye altı ise daralma anlamına gelir.
Bir şey gelecek abi ama emekli bugün açıklanır. Memur bilmiyorum. Sendikaya da prim vermek için göstermelik yarın bir toplantı sonraki gün açıklama da olabilir. Belki ikisi de bugün açıklanır. Çok fazla beklentim yok. Oransaldan ziyade memura seyyanen 500-750 olabilir. İnşallah Temmuzdaki zammı erkene çekmek gibi bir işe girişmezler.
Ticaret Bakanlığı geçici verilerine göre;
2021 yılı Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre;
İhracat, % 24.88 artarak 22 milyar 274 milyon dolar,
İthalat, % 29.15 artarak 28 milyar 912 milyon dolar,
oldu.
Aralık ayı dış ticaret açığımız,geçen yılın aynı ayına göre %45.89 artarak 6.638 milyar dolar oldu.
Kış mevsimi dolayısıyla,turizm gelirinin de olmadığı son 2 ayda, 12 milyar doları aşkın çok yüksek dış ticaret açığı,çok yüksek ivme kazanan enflasyon.Görünüm can sıkıcı.
Deniz Hocam sakal- bıyık durumu var gibi. FED i frenleyecek tek şey omicron. Hadi FED ten bir süre yırttık bu kez turizmden kayıp yazar. Bilemedim orta yolu var mı bu işin? Hele hele ikisi birden yüklenirse vay halimize.
Yer İmleri