Sayfa 772/1000 İlkİlk ... 272672722762770771772773774782822872 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,169 - 6,176 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by bankerbilotradebono Yazıyı Oku
    ibkr platformu kullanan tecrübeli ve bu platformdan tc hazine bondlarını alip satmış işlem yapmıs arkadaşlara bir sorum olucak . bildiğiniz üzere türk bankalarından bond satın alındıgı zaman euroclear hesaplarında nominal tutarlar saklanıyor , tc hazine bondlarını ibkr üzerinden aldıgımız zaman bunu ibrk kendi kurum adına alip ibrk kendi satın almıs gibi alt hesapta bizim adımızamı sakliyor ( yani sahibi ibrk mi gözüküyor ) , yatan kuponlardan örnek veriyorum 1000 usd kupon faizi ödemesi yaptı hazinemiz ibkr bunu direk hesabımıza 1000 usd olarak yansıtıyormu yoksa bir kesinti komisyon yapiyormu , itfa tarihi geldiği zaman anaparamızı hazine geri göndericek yatan anapararadan acaba ibrk bir kesinti yapiyormu , ve son olarak tc vatandaşiyim ve tc vergi mükellefiyim buradaki bond vergi mevzuatına hakimim ama acaba ibrk üzerinden satın alınınca yatan kuponlara abd bir kesinti yapiyor mu deniyen varmı sonucta platform abd menşeli biz tc mükellefiyiz . ve alırken minimum kac usd komisyon maximum kac usd komisyon kesiyor ibrk teşşekürler.
    ibkr kullanmiyorum EB icin ama 100% eminimki ABD icin turk vatandaslarindan herhangi bir kesinti yapilmiyor ve yapilamaz, ABD'de oturum ve greencard'iniz olmadigi surece.

Bu platformda sizin gibi TR mukellefi olup ibkr kullananlar var, TR vergileri yetmiyormus gibi niye ABD vergisi odemeyi kabullensinler?

2. bugün hsbc özelden mt aradı. haftaya 12/2023 vadeli kapalı eb fonu çıkaracaklarmış. %6,70 getirili. bu vadeye bu oran şaşırtıcı. handikapı erken çıkışta %2 cezası var. ilgilenene.. (m.k. mı stopaj öncesi brüt mü sormadım)

3. Eurobond fonlarında sabit getiri nası oluyor? Deneme amaçlı $ ile İşbankasının IDF fonuna girmiştim. CDS artıp, Eurobond fiyatları düştüğü için aylardır zarardayım.

Benim anladığıma göre Eurobond fonunun yıllık %6-7 temettü veren hisse ETFsinden farkı yok işleyiş olarak. Fon içindeki dayanak varlığın (bu durumda EB) değeri düşerse anaparadan gayet de zarar yazabiliyorsunuz. Nasıl bu kadar net bir şekilde rakam söylenebiliyor bu fonda? Bilmediğim farklı bir işleyişi mi var bu fonun?

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bugün hsbc özelden mt aradı. haftaya 12/2023 vadeli kapalı eb fonu çıkaracaklarmış. %6,70 getirili. bu vadeye bu oran şaşırtıcı. handikapı erken çıkışta %2 cezası var. ilgilenene.. (m.k. mı stopaj öncesi brüt mü sormadım)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bugün hsbc özelden mt aradı. haftaya 12/2023 vadeli kapalı eb fonu çıkaracaklarmış. %6,70 getirili. bu vadeye bu oran şaşırtıcı. handikapı erken çıkışta %2 cezası var. ilgilenene.. (m.k. mı stopaj öncesi brüt mü sormadım)
    DTH fayizleri dusuk diye bankalar doviz tutan musterilerine boyle bir alternatif sunuyorlar bu donemde.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by ratso Yazıyı Oku
    ibkr kullanmiyorum EB icin ama 100% eminimki ABD icin turk vatandaslarindan herhangi bir kesinti yapilmiyor ve yapilamaz, ABD'de oturum ve greencard'iniz olmadigi surece.

Bu platformda sizin gibi TR mukellefi olup ibkr kullananlar var, TR vergileri yetmiyormus gibi niye ABD vergisi odemeyi kabullensinler?
    Aslinda en güzeli söylediğiniz gibi eurobondlari ibkr uzrinden almak, hem kupon ödemelerini cds yusek zamanda eurobond, dusuk zamanda yabanci hisseye cevirme şansımız da olur, dolar aktardin vs uğraşmadan tek kaynaktan hallolur.
    Ama bir turlu yuksek miktar aktarmaya cesaret edemiyorum, para yurt dışında olacak birsey olsa ulaşamayacaksin korkusu var bende. Sanki yurt içi çok güvenliğimiz gibi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kerem_goksoy Yazıyı Oku
    Eurobond fonlarında sabit getiri nası oluyor? Deneme amaçlı $ ile İşbankasının IDF fonuna girmiştim. CDS artıp, Eurobond fiyatları düştüğü için aylardır zarardayım.

Benim anladığıma göre Eurobond fonunun yıllık %6-7 temettü veren hisse ETFsinden farkı yok işleyiş olarak. Fon içindeki dayanak varlığın (bu durumda EB) değeri düşerse anaparadan gayet de zarar yazabiliyorsunuz. Nasıl bu kadar net bir şekilde rakam söylenebiliyor bu fonda? Bilmediğim farklı bir işleyişi mi var bu fonun?
    Sabit getiri olarak belli bir vade sonundaki getiriyi demis iste..

Erken cikmak yok..

Cezasi var.

Vade sonuna kadar bekleyenin alacagi para ve getiri belli oluyor bu sekilde.

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by fezalii Yazıyı Oku
    Aslinda en güzeli söylediğiniz gibi eurobondlari ibkr uzrinden almak, hem kupon ödemelerini cds yusek zamanda eurobond, dusuk zamanda yabanci hisseye cevirme şansımız da olur, dolar aktardin vs uğraşmadan tek kaynaktan hallolur.
    Ama bir turlu yuksek miktar aktarmaya cesaret edemiyorum, para yurt dışında olacak birsey olsa ulaşamayacaksin korkusu var bende. Sanki yurt içi çok güvenliğimiz gibi
    Ayni korku bende de var...

Yas ilerledikce daha da artiyor..

Bir sey olsa cocuklar bi de veraset isleri ile ugrasacaklar..

Syg,

8. Yüksek enflasyon, stagflasyon vs ile uğraşmadan, dalgalarla boğuşmadan eurobond alıp kenara çekilmek, havanın açmasını beklemek daha mı doğru ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 772/1000 İlkİlk ... 272672722762770771772773774782822872 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •