Sayfa 273/7020 İlkİlk ... 1732232632712722732742752833233737731273 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 2,177 - 2,184 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali Aktris Farrah Fawcett'in olum yil donumu (25 Haziran 2009)

2. Ingiliz sarkici ve soz yazari George Michael'in olum yil donumu (25 Haziran 2016)

3. Evet birini sevdim
    Evet biri beni sevdi
    Cocukların birbirini sevişi denli
    Sadece biliyorlar sevmesini
    Sevmesini sevmesini...
    Neden sorguya çekiyorsunuz ki beni
    Ben hoşunuza gitmek icin burdayim
    Ve degiştiremem bunu

Jacques Prévert

4. "Ask mi? Ask nedir?"diye dusunuyordu. "Ask olume engel oluyor. Ask hayatir. / L'amore? Che cos'è l'amore? - pensava. L'amore contrasta la morte. L'amore è vita." Lev Tolstoy, Savas Ve Baris

5. Doga'nin o guclu ve yaratici ozunden
    Her gun azman cocuklar boy gosteren caginda,
    Dev bir kadin yayinda yasamak isterdim ben,
    Kosnul bir kedi gibi bir sultan ayaginda.

Isterdim o canla tenin actigini gormek,
    Gelistigini urkunc oyunlarla basibos;
    Gozlerinde yuzen islak sislerde o yurek
    Bilmek isterdim icten bir alev saklar mi, loş;

Gorkemli bedeninde dolasmak done done,
    Dev gibi dizlerinin tirmanmak egilimine,
    Ve dokunan gunesler yazir, sicak mi sicak,

Serdigi zaman onu kirlara yorgun argin,
    atıp goguslerinin golgesinde uyumak
    Erincli bir koy gibi eteginde bir dagin.

6. Avusturyali yazar ve sair Ingeborg Bachmann'in dogum yil donumu (25 Haziran 1926)

"Bir gun gelecek, insanlarin siyah ama altin gibi parlayan gozleri olacak; onlar, guzelligi gorecekler, pisliklerden arinmis ve tum yuklerden kurtulmus olacaklar, havalara yukselecekler, sularin dibine inecekler, SIKINtilarinin ve ellerinin nasir baglamis oldugunu unutacaklar. Bir gun gelecek, insanlar ozgur olacaklar, butun insanlar ozgur olacaklar, kendi ozgurluk kavramlari karsisinda da ozgur olacaklar. Bu daha buyuk bir ozgurluk olacak, olcusuz olacak, butun bir yasam boyunca surecek."

"A day will come when people will have goldblack eyes, they will see beauty, they will be freed from dirt and from every burden, they will rise into the sky, they will dive into the sea, they will forget their calluses and their wants. A day will come, they will be free, all people will be free, even from the freedom they had intended. There shall be a greater freedom, beyond measure, a freedom to last a whole life long."

7. 1931 yilinde The Good Earth (Iyi Dunya) romaniyla Pulitzer Odulu'nu, 1938 yilinda The Mother (Ana) romaniyla Nobel Edebiyat Odulu'nu alan Amerikali roman yazari Pearl S. Buck'in dogum yil donumu (26 Haziran 1892)

"Saz damli kucuk koy evinin mutfaginda ana, kamis iskemlesini toprak ocagin basina cekmis, ocagin agzindan iceri ustalikla kuru sazlar atmaktaydi. Atesin uzerinde buyuk bir demir tencere vardi. Ates yeni tutusmus oldugu icin ana kah bir dal, kah bir avuc yaprak, kah biraz daha kuru saz atarak alevleri besliyordu. Bu sazlari gecen guz civar yamaclardan, kendisi toplayip kurutmustu.Mutfagin kosesinde, atese sokulabildigi kadar sokulmus, pek ihtiyar, pek ciliz ve burusuk bir kadin oturmaktaydi. Ustune gecirmis oldugu yamali mavi yeldirmenin altindan, icindeki parlak kirmizi pamuklu hirkanin uclari gorunuyordu.Gozleri hastalikli oldugu icin gozkapaklari birbirine yapismis, yarı kor gibiydi. Ama kirpiklerinin arasindan secebildikleri ona yetiyordu. Bu sirada ihtiyar kadin, ananin o guclu ve becerikli elleriyle, ocaktaki alevleri besleyip parlatisini seyretmekteydi.Cokuk, dissiz agzindan hafifce islik gibi cikan bir sesle, "Dikkat, et, atesi pek besleme"dedi. "Kala kala bir demet cirpimiz kaldi yoksa iki mi? Bahar geleli daha surada kac gun otlarin kesilecek boya gelmelerine daha cok var. Ben de iste gordugun gibiyim; bir daha diasri cikip da ateslik cali cirpi toplayacak gucum kalmadi. Kimsenin isine yaramaz acuzenin biri olup ciktim iste. Gayri olsem daha iyi."

"In the kitchen of the small thatched farmhouse the mother sat on a low bamboo stool behind the earthen stove and fed grass deftly into the hole where a fire burned beneath the iron cauldron. The blaze was but just caught and she moved a twig here, a handful of leaves there, and thrust in a fresh bit of the dried grass she had cut from the hillsides last autumn.In the corner of the kitchen as near as she could creep to the fire sat a very old and weazened woman, wrapped in a thick padded coat of bright red cotton stuff, whose edges showed under a patched coat of blue she wore over it. She was half blind with a sore disease of the eyes, and this had well-nigh sealed her eyelids together. But through the small slits left open she could see a great deal still, and she watched the flare of the flames as they leaped and caught under the strong and skillful hands of the mother. Now she said, her words hissing softly through her sunken, toothless gums, --Be careful how you feed the fire -- there is only that one load --is it two? --and the spring is but newly come and we have long to go before the grass is long enough to cut and here I am as I am and I doubt I can ever go again and pick a bit of fuel -- a useless old crone now, who ought to die--"

8. Ingiliz romanci, sair, edebi elestirmen ve editor Ford Madox Ford'un olum yil donumu (26 Haziran 1939)

"Erkek bir kadinla, onunla konusabilmek için yatar.Erkek icin bir kadini metres yapmak sadece birinci adimdir; esas onemli olan ikinci adimdir, yani onu arkadas yapmak. Yatmadiginiz bir kadinla arkadas olmanız pratikte imkansizdir cunku konusulmamis bircok sey cevrenizde dolanip durur." Geçit Toreninin Sonu

"That one goes to bed with a woman in order to be able to talk to her. Implication: that turning a woman into a mistress is only a first step; the second step, turning her into a friend, is the one that matters; but being friends with a woman you haven't slept with is in practice impossible because there is too much unspoken in the air."

Sayfa 273/7020 İlkİlk ... 1732232632712722732742752833233737731273 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •