Sayfa 842/994 İlkİlk ... 342742792832840841842843844852892942 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 6,729 - 6,736 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1. Altay tankından ümidi keseli çok oldu.. En beklenmedik olay Kazakistandaki gelişmeler oldu... Bu beklenti bitincede şu aşamada eldeki işler dışında ciroyu 10 milyar üstü seviyeye çıkaracak pek bir beklenti kalmadı.. 2017 şubat /2020 kasım arası sürece göre herkes psikolojisini hazırlamalı ve buna göre bir plan yapmalı bana göre.. Hisse kendini unutturmadan son ky bezmeden süründürebileceği kadar süründürme olasılığı çok daha yüksek.. Gedik ve Anadolu yatırım üstünden gelen yeni oyuncular kendi malları değilse biz daha çok bekleriz gibime geliyor.. Mevcut geçen seneden beri gelen arkadaşları dökememişken gitmeyen hisse görülüp yeni oyuncular geldikçe bu sığ tahtada pek bir şey beklememek lazım kısa ve orta vadeli
    OMAHALI

Alıntı Originally Posted by Radyocu Yazıyı Oku
    Herkesin bildiği gibi Altay tank ihalesini Otokarın 7 milyar dolar teklifine karşılık 4 milyar dolar teklif veren BMC kazanmıştı...
    Daha sonra Cb de yarım milyar dolar indirmişti diye hatırlıyorum..
    Aradaki 3,5 milyar dolar farkta öyle burun buruna falan değil..
    Geçenlerde SSB nı İsmail Demir de Otokarın teklifinin kendi hesaplamalarının çok üzerinde olduğundan bahsetmişti..
    Sonuç: aradan geçen 4 yıla yakın sürede motor ve transmisyonu verecek ülkelerin ambargosu yüzünden yapılamadı..
    Güney Kore ile yapılan motor anlaşmasından bahsediliyor ama benim de umudum yok yapılabileceği konusunda..

Şirketin hissedarı olunca, keşke uygun teklifi verip alsaydık demeden de edemiyor..
    Herkesin ambargo uyguladığı Savunma sanayisinde Motor ve transmisyon konusu nasıl aşılacaktı doğrusu ben bilmiyorum..
    Sırf Atak motoru yüzünden Pakistanla yapılan Atak helikopter ihalesi de iptal edildi..
    Her şeyini kimseye muhtaç olmadan yapana kadar, süreç böyle gidecek, görünen o ..
    Sn. Radyocu, ben sektördenim. Otokar'ın 7 milyar dolar teklif ettiğini BMC'nin 3,5 veya 4 milyar dolara bu ihaleyi kazandığını kanıtlarsanız size güzel bir yemek ısmarlayacağım. Bunların hepsi Ahaber yalanları. Ayrıca, bu tür ihalelerde fiyatlar asla açıklanmaz.

3. Otokar'ın zırhlı işlerinin cirodaki payı ne kadar? Bir de mesela şimdi bir ihale aldığında bunun karşılığı ciroya nasıl yansıyor? Hemen o çeyreğe ihale bedelinin hepsi mi yoksa teslimat yapıldıkça parça parça mı?

4.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Üstad, bugün de aşağıdaki yazı yayınlandı.

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...ciyor-6886643/
    Zannederim bu tank işi rafa kalktı. Yeni bir ihale olması ihtimali bence kuvvetli...Ama ne zaman olur CB bilir..

5. Bu konu da en yetkin şirket şüphesiz ki OTOKAR.. Bu işi en kısa süre de yapacak TR de başka şirket yok. Zira OTOKAR birçok aşamayı tamamlamış ve test etmişti. Geçenlerde CB ve ALİ KOÇ baş başa bir görüşme yapmışlardı. Acaba konusu neydi. Ben basında bu konu hakkında bir şey yazıldığını görmedim.. Belki OTOKAR ve BAE ortağı ile bu işe hadi diyebilirler.. Ne de olsa BAE ne bir havuç uzatmak zorundalar...Fikir uçuşması yapıyorum belki bu tarz bir şey olabilir diye. Ne de olsa BAE leri bu konuda tecrübeli zira orada OTOKAR vasıtasıyla yapılan birşeyler var...

6. Ya bırakın altay falan Allah aşkına. Bu iktidar koça fayton yaptırmaz.önce bu realite ile barışın. Bunlar giderse zaten inanılmaz bir potansiyel gelişir yurt içinde.

Son dönem koç/ İmamoğlu yakınlaşmasınıda yazın bir kenara. Saflar belli.

Şirketin faliyetlerine bakacak olursak bu çeyrek tarihi kar açıklamalı. Lamı cimi yok.

7. Sn. Gueno bunlar giderse diye ara ara tekrarlıyorsunuz da yeni gelecek bir hükümetin aynı şekilde savunma sanayi gelişimini destekleyeceğine emin misiniz. Zira ben zannetmiyorum. Çünkü şu an bile birçok projeye muhalifler. Göreve gelirlerse yapacakları ilk iş bir çok projeyi durdurmak olacaktır. Sunacakları bahane de tasarruf ediyoruz olacaktır. Ben de bu şekilde düşünüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by Ayhan Güney Yazıyı Oku
    Sn. Gueno bunlar giderse diye ara ara tekrarlıyorsunuz da yeni gelecek bir hükümetin aynı şekilde savunma sanayi gelişimini destekleyeceğine emin misiniz. Zira ben zannetmiyorum. Çünkü şu an bile birçok projeye muhalifler. Göreve gelirlerse yapacakları ilk iş bir çok projeyi durdurmak olacaktır. Sunacakları bahane de tasarruf ediyoruz olacaktır. Ben de bu şekilde düşünüyorum.
    Sayın hocam orasını yaşamadan öğrenemeyiz. İşi siyasi arenaya çekmek istemem ama hayat siyaset. Gelecek adamlarda bu devletin bu milletin insanları. Vatan haini değiller. Ayrıca savunma sanayi bir devlet politikasıdır iktidarlar sadece hızını sürecini etkileyebilir.

Bu iktidarın otokara aleni ambargo uyguladığını görmeyen yok. Zaten tek araç satamıyoruz tsk ya; daha kötü ne olabilir ki?

Sayfa 842/994 İlkİlk ... 342742792832840841842843844852892942 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •