Ender R. ARSLAN
@EndruManson
Manisa Turgutlu Devlet Hastanesi yoğun bakımında yaşanmış olaylar yakınlarının anlatımıdır:
1) Turgutlu Devlet hastanesi yoğun bakımında Ağustos ayında doktorlarının "hazırlıklı olun" dediği 72 yaşındaki Rızke teyzenin akrabaları, zorluk çıkarıp telefonla ulaşmayı başarıyorlar+++Kadın telefonda "Bunlar beni burda öldürecek" dediği için hastaneye kalabalık halde gidip, kavga da ederek yoğun bakımdan çıkarmak istiyorlar. Bırakmak istemeyen hastane kalabalığı görünce geri adım atıyor ama hasta yakınlarına bir yazı imzalatıyorlar +++Yazıda hastanın evde vefat etmesi halinde hastaneye tazminat ödeneceği yazıyor.Ayrıca eve çıkmadan önce bir süre hastanın serviste tutulacağı söyleniyor.Yakınları kabul edip kağıdı da imzalıyor ve yoğun bakımdayken öleceği söylenen kadın serviste toparlanıp evine dönüyor +++2) Kasım ayında aynı hastanede yatan Abdullah amca "Beni burda öldüreceksiniz, çıkarın yoksa camları kırarım" diyerek olay çıkarıyor.65 yaşındaki amcayı çıkarmıyorlar ve yatağa bağlıyorlar. Bağrışmaya devam ettiği için servise çıkarılıyor, serviste iyileşip evine dönüyor +++3) 2020 yılı Ekim ayında yatan Hatice teyze yoğun bakımdan çıkmak istiyor ama bırakmıyorlar. Hasta yatağa bağlanmakla tehdit ediliyor.Doktoru "seni çıkarırım ama elime düşersen o zaman görüşürüz" diye gözdağı veriyor. Saturasyonu yükselince kadının da ısrarıyla bırakıyorlar +++4) Çarşıda berber dükkanı sahibi Mustafa'nın annesi Eylül 2021'de yoğun bakımda "Beni öldürmek mi istiyorsunuz" diye bağırıyor. Sakinleşmesi için oğlu yoğun bakıma alınıp müdahale etmesi isteniyor. +++Soyisimler bende saklıdır. Yoğun bakıma düşen hastalar neden "Beni öldüreceksiniz" diye bağırıyorlar? Yaşlı insanlar yoğun bakımda yatağa mı bağlanıyorlar? Hastanenin bırakılacak hasta için evde ölmesi halinde tazminat talebi nedir?..........................................Ender R. ARSLAN
@EndruManson
·
9s
Kanımca yoğun bakım ünitelerinin gizliliği kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Daha şeffaf olması hasta yakınlarının emin olması için gereklidir.
Yer İmleri