Alýntý Originally Posted by yarasa Yazýyý Oku
Sn. Harleyqueen , beni anmýþsýnýz çok saðolun.RTA da yazmasamda, yazdýklarýnýzý ilgi ile okuyorum .Gerçekten arkadaþýmýzýnda dediði gibi burada yazýlmayan kalmadý.

Ben burdan ayrýlýrken yýl sonu için rta ile ilgili 500 mn ciro ve 200 mn kar telaffuz etmiþtim .Yine ayný görüþteyim +, - 20 mn olabilir.Bilanço ve karlýlýk yönünden zaten hiç sýkýntý olmadý.
Teknik olarakta zaten diplerde.Bir çýkýþ halinde 24 te zayýf bir direnç var .Ýlk gideceði yer 29-30 bandýdýr.

Pandemi bitse bile RTA bitmez. Pandemi ile birlikte RTA , yurt içinde ve daha önemlisi yurt dýþýnda güçlü bir marka olarak kendini ispatladý.Tabiiki yýl sonunda, özsermayeside 400 mn lara yaklaþacak bir þirket haline gelecektir.
Þirket el deðiþtirsin ya da deðiþtirmesin þirketin bundan sonraki süreçte büyümesi daha kolay ve hýzlý olacaktýr.Þirket borsadaki bir çok þirket gibi gizemlerle doludur.Ama öyle inanýyorumki þirket yönetimi, yapacaðý atýlýmlarý çoktan planlamýþ ve hazýrlýk içindedir. Bunlar yeni projeler olabileceði gibi , büyük ortaklýk projeleride olabilir.

Türkiye stratejik konumu ve nüfusuyla güçlü bir ülke ve RTA da, ülkenin en büyük bioteknoloji markalarýndan biri olmuþ.Bunlar kaçýnýlmaz diye düþünerek tahminlerimdir.

Bütün bunlara raðmen hisse neden hareketsiz derseniz.Bir çok sebebin yanýnda en önemlisi ,yukarda saydýðým atýlýmlarla ilgili izlenen herhangi bir politika gereði olabilir.Diðer hususlar ise ,borsaya taze para girmemesi,2022 beklentileri kuvvetli hisselerin borsada çokça olmasý,alternatif yatýrým araçlarýn çokluðu ki dolar halen büyük beklentisi var, 18-28 tl gibi ve çok para çekiyor ,ha keza altýn ve aralýk ayýndaki konuta hücum gibi.Kripto zaten borsanýn 3-4 katýný çekti ve maalesef ordada büyük ihtimal paralar kaptýrýlabilir ve borsaya dönüþ fazla olmayabilir.
Birde hissenin hem bilerek ve hemde bilmeyerek yýpratýlmýþ olmasý , kendisi gibi diðer beklentili hisselere karþý elini bir miktar zayýflatýyor.

Bütün bunlara raðmen ,yani her hisse gibi avantaj ve dezavantajlarýyla takip ettiðim 10 luk hisseler kervaný içerisindedir.Buna Güler Yatýrým da dahildir.Hisselere 10 luk dememiz önemli deðil , 3 kat 5 kat da olabilir. Bu seçtiðimiz hisselerin hepsi þu an baþlama çizgisindedir.

Stratejimiz þu þekilde olacaktýr.Hisselerin teknik ve temel incelenmesi ,satýþlar ve karlarýn tahmini, gelmesi muhtemel haber akýþýnýn öncelikle tahmini, ilgili þirketlerin kap ve geçmiþ hisse net yorumlarýnýn okunmasý ,mesai harcanarak incelenmeleri ,mümkünse þirket yöneticilerinin tv sunumlarý vs .

Bunlar neticesinde ,önemli olan ilk çýkýþ yapacak hisseyi bulmaktýr ondan sonra gerisi dahada kolaylaþacaktýr.Bunlar sermayesi az olanlar için. Çok olan portföyde yapabilir.

2022 yýlý ile ilgili planlarýmýz bu þekildedir. Yýl sonu neticesi ne olur bilinmez . Herkes için baþarýlý yatýrýmlar olmasý dileðiyle.

----------------------------------------------------------------------------------
Yazýlarým , bu forumdaki hisseleri diðer yatýrýmcýlarla karþýlýklý görüþlerle inceleyerek fikir alýþ veriþinde bulunmak amacýyladýr.
Bu sebeple, buradaki yazýlar al sat önerisi olmayýp, bu amaçla alýnýp kullanýlmamalýdýr.
Teþekkürler kardeþim