Sayfa 682/746 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732 ... SonSon
Arama sonucu : 5964 madde; 5,449 - 5,456 arası.

Konu: NUHCM - Nuh Çimento

  1. #5449
    Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,923
     Alıntı Originally Posted by cemsinan Yazıyı Oku
    Nuh’u 49 küsürden itibaren yerine koymalara devam ediyorum.

    Hayırlısı

    Kentuf bey ya da diğer bilgili arkadaşlara sorayım

    Bucim hakkında fikriniz var mı
    Cemtaş çıksa 30 milyon dolar civarı kalıyor pd

    Limanı çıkaracak yer kalmıyor

    Hem kendisinin hem de cemtaşının bilançosu bence iyi. İkisi de 8’li f/k

    Böylesi bir dipe ancak bu havalarda cesaret edebilirlerdi. Piyasamız açısından üzücü aslında.

    Kişisel olarak uzun vadeli al unut statüsünde benim için.
    Tıpkı 6’lardaki Nuh gibi.

    Buçim de işin başında Tarman gibi sektöre çok hakim biri var.
    uzun vadeli düşünüyorsanız bencede çok ucuz
    şuan modernizayondalar bunları yapabilmek için bedelliye gittiler.,önü açık ama bekleyebilene hamal olmak lazim.
    bugünden yarına hiçbir yerde ekmek yok
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

  2. #5450
    Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,923
    Bende usdtl 8.5 lardan 7 tl lere gelince
    beş altı parça olan Türkiye portföyüm içinde bunu da satmiştim

    satmış olduğum malları ilk başta olan hareket kaynaklı ( ben usd bazlı bakıyorum ) tekrar yerine koyabileceğimi düşünmüyordum
    hem tl bazlı hemde usd bazlı

    piyasalar Türkiye için tahminlerim doğrultusunda ilerledi
    Türkiye için tekrar altı parça malı tekrar aşağılardan yerine koyma fırsatı vermiş oldu usd bazlı
    bazısı da tl bazlı
    Nuh ikisine de çok müsaade etmedi aslında ilk başlarda
    sonra müsaade edince bende parça parça mallarımı piyasa ve tahta şartları uygun görürse almaya karar verdim
    Nuha olan inancımdan çok aslında sektörün önünün çok açık olduğunu

    Bu sektörde de bence en iyi yönetilen ve büyümeye müsait şirketin nuh olduğuna inandığım için burdayım
    Nuh ucuz değil diğer şirketlere göre
    Ama şirketim diye geçinen çok şirkete göre şirket bence.
    En önemlisi Etik değerler.

    Ben daha önce sattığım mallardan Türkiye de sadece nuh ları yerine koydum. Başka çimento hissesi almadım almamda.
    Diğer sektörlerden de şuan hiçbir şey almayı düşünmüyorum.
    zIRT PIRT TRADE EDEN BİRİYİM AMA KALDIRAÇLI İŞLEMLERDE
    HİSSELERDE ALIR üstüne yatarım.

    Piyasa bozulur mu bozulabilir o zaman işte eskiden taşıdıklarım kadar mal alırım.
    Artık benim oyun planım burada satmamak üzere kurulan bir oyun planı olduğu için

    artık sektördeki bilanço büyümelerinin + eflasyon ile nasıl bir hal alacağını göreceğiz
    fiyat şeytandır.
    Benim önceki verdiğim her yerin altı usd bazlı ve tl bazlı fırsat buldukça benim için alım fırsatı olacak.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

  3. kentuf Bey hayırlı olsun.sizi burada görmek güzel.bende ilk 65 e geldiği zaman malımın yarısını verdim.diğerine kıyamadım.35 lere indiğinde tekrar aldım.nuhu konuşmaya gerek yok.ihracat,
    ihracat başka bi şey demiyorum.

  4. #5452
    Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,923
     Alıntı Originally Posted by emre444 Yazıyı Oku
    kentuf Bey hayırlı olsun.sizi burada görmek güzel.bende ilk 65 e geldiği zaman malımın yarısını verdim.diğerine kıyamadım.35 lere indiğinde tekrar aldım.nuhu konuşmaya gerek yok.ihracat,
    ihracat başka bi şey demiyorum.
    Bu ara çok hindistan badralı gemi geliyormuş limana ne iş bilginiz varmı bundan.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

  5. 2022'

    IA Cement'ten Imran Akram, önümüzdeki yıl için küresel çimento endüstrisinin talep beklentilerini analiz ediyor.


    Londra merkezli IA Cement, 2022'de beklenen eğilimleri inceleyen kapsamlı bir belge olan Cement 2022 araştırma raporunu yayınladı. Rapor, dünyadaki tüketim beklentilerine ilişkin ayrıntılı bir görünümün yanı sıra temel risklerin, rekabetçi baskıların ve ticaret akışlarının bir incelemesini de içeriyor. . Dünyanın önde gelen üreticilerini inceler ve karbon emisyonları ve koronavirüsün çimento tüketimine etkisi gibi temel konuları analiz eder. Bu makale, bölgelere göre 2022 talep beklentilerini analiz ederek raporun bir özetini sunmaktadır.

    2022 çimento talebi görünümü.
    2021'deki küresel çimento tüketimi, dünyanın çoğu yerinde sağlam bir şekilde büyüdü ve Çin hariç, %6 oranında artması bekleniyor. Ancak, daha zorlu bir karşılaştırma temeli nedeniyle, H2'de momentum keskin bir şekilde yavaşladı. Satış fiyatları, altta yatan maliyet artışlarının büyük ölçeğine ayak uyduramadığından, maliyet baskıları marj sıkışmasına neden oldu.
    2022'de talepte yavaşlamanın Çin hariç daha normal %4'lük bir büyümeye doğru olacağı tahmin ediliyor. Koronavirüs tablosu, artan aşı oranları ve yeni ilaç tedavilerinin kullanıma sunulmasıyla istikrarlı bir şekilde iyileşiyor. Ticari inşaat ve devam eden bayındırlık işlerindeki toparlanmayla birlikte konuttaki büyümenin yavaşlaması bekleniyor. Daha yüksek satış fiyatları ve azalan maliyet baskıları, sonunda endüstri marjlarını eski haline getirmek için birleşecek. Olgun pazar çimento talebi, teşvik paketleriyle desteklenmektedir. Çin'de, emlak sektörü azaldıkça hacimlerin düşeceği tahmin ediliyor. Yükselen emtia fiyatları, özellikle Afrika ve Orta Doğu'da olmak üzere birçok gelişmekte olan pazar bölgesine güçlü bir ekonomik destek sağlayacaktır. Güneydoğu Asya'nın delta varyantı tarafından özellikle sert bir şekilde vurulduktan sonra toparlanması bekleniyor.
    Deniz yoluyla taşınan ticaret piyasaları 2021'de dalgalı bir yılla karşı karşıya kaldı. Yılın başlarındaki güçlü ithalat talebi, sınırlı navlun mevcudiyeti nedeniyle tam olarak karşılanamadı. Nakliye maliyetleri son haftalarda düştü. Artan girdi maliyetleri, bazı ihracatçıları sevkiyatları azaltmaya zorladı ve sübvansiyonlu enerji maliyetlerine sahip üreticilerin pazar payı alması bekleniyor. İhracatçılar, yüksek girdi maliyetlerini telafi etmek için 2022 sözleşmelerinde önemli fiyat artışları için baskı yapıyor. Karışık bir ithalat talebi resmi nedeniyle hacimlerin de düşmesi bekleniyor.
    Batı Avrupa – Sağlam bir toparlanma

    Batı Avrupa, aşılamada zayıf bir başlangıç ​​yaptıktan sonra, 2021'de sağlam bir ekonomik toparlanma yaşadı. 2022'de çimento tüketimi, AB teşvik planı tarafından güçlü bir şekilde desteklenecek. Merkez Bankası'nın faiz artırmayacağı sinyali vermesi konut talebini destekleyecek. Karbon fiyatlarının pandemi düşük seviyelerinden iki katından fazla artmasıyla birlikte, çimento şirketleri yüksek fiyat artışları açıkladı.
    2020'de sert karantinaların vurduğu çimento piyasaları – İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya – bu yıl güçlü bir toparlanma kaydetti. AB teşvikinin en büyük alıcıları olan İtalya ve İspanya'nın 2022'de %4 - 5 oranında daha fazla talep artışı görmeleri bekleniyor. Fransız çimento pazarına ticari inşaatta sağlam bir toparlanmanın yardımcı olması bekleniyor. Yükselen faiz oranları konut talebini soğuttuğu için Birleşik Krallık'ta ılımlı bir büyüme bekleniyor. Tedarik zinciri darboğazlarından ve azalan göçten etkilenen özel talep ile Alman çimento piyasasının nispeten istikrarlı olması muhtemeldir.


    Doğu Avrupa – İstikrarlı bir görünüm

    İnşaat piyasaları, kısmen tedarik zinciri darboğazları ve enerji güvensizliği ile dengelenen, bayındırlık işleri ve güçlü konut talebi ile iyi bir şekilde desteklenmektedir. IA Cement, 2022 bölgesel çimento tüketiminde %2 – 3 oranında sağlam bir büyüme bekliyor.Rusya çimento piyasasının, yüksek faiz oranları ve bayındırlık işlerindeki ılımlılık nedeniyle hareketli bir 2021'den sonra yavaşlaması bekleniyor. Orta ve Doğu Avrupa'daki piyasaların güçlü talep görmesi bekleniyor. Kilit etkenler arasında AB fonları, güçlü ücret artışları ve Macaristan'da seçim öncesi konut teşviki yer alıyor. Faiz oranları yükseliyor, ancak işgücü sıkıntısı büyüyor ve Polonya, kendisini kömürle çalışan elektrik santrallerinden uzaklaştırmak için büyük zorluklarla karşı karşıya.


    ABD – Sağlıklı büyüme

    ABD çimento piyasası, düşük faiz oranları ve çok sayıda teşvik programı nedeniyle 2021 boyunca güçlü bir talep gördü. Tedarik zinciri kıtlığından etkilenen yerel üretim nedeniyle çimento ithalatı önemli ölçüde arttı. 2022 tüketimini beslemesi beklenen önemli ölçüde bastırılmış talep var. Artan fiyatların satın alınabilirliği etkilemesi ve ev inşaatçılarının evlerini tamamlamakta zorlanması nedeniyle konut talebinin yavaşlaması bekleniyor. Ticari inşaatın, depolama, kentsel dağıtım tesisleri ve veri merkezleri tarafından yönlendirilen sağlam bir büyüme kaydetmesi bekleniyor. 1,5 trilyon ABD doları tutarındaki yeni altyapı faturasının 2023'ün ortalarından itibaren hacimleri etkilemesi bekleniyor. Genel olarak, 2022 çimento talebinde %3 – 4'lük bir büyüme öngörülmektedir. Fiyatların, zorlu bir 2021'den sonra yerel üretimin artmasıyla birlikte, yüksek girdi maliyetlerini dengelemek için önemli ölçüde artması bekleniyor.


    Latin Amerika – Daha fazla iyileştirme

    Altı yıl ardı ardına düşen çimento talebinden sonra Latin Amerika'nın 2021'de dikkate değer bir çift haneli büyüme kaydetmesi bekleniyor. Bu, bölge genelinde çok daha sıkı bir çimento pazarı oluşturarak fiyat artışlarını daha kolay hale getirdi. 2022'de IA Cement, daha zorlu bir karşılaştırma temeline karşı daha normal %3'lük bir çimento talebi büyümesi bekliyor.Arjantin'in 2021'de dramatik bir toparlanmaya dayanarak olumlu bir ivmeyi sürdürmesi bekleniyor. Kolombiya'da bir dizi yeni altyapı projesinin başlamasıyla birlikte %4'lük sağlam bir büyüme bekleniyor. Faiz oranlarındaki hızlı artış nedeniyle Brezilya talebinin keskin bir şekilde yavaşlayacağı tahmin ediliyor.Meksika'da sağlıklı %3 – 4'lük bir büyüme bekleniyor. Beş çeyrek çift haneli büyümenin ardından konut piyasası yavaşlamaya başladı, ancak hem endüstriyel inşaat hem de bayındırlık işleri iyileşiyor.


    Ortadoğu – Petrol fiyatları tarafından destekleniyor

    Petrol fiyatlarındaki toparlanma, bu yıl %5, 2022'de ise %3 artması beklenen bölgesel çimento talebinde keskin bir toparlanmaya yol açtı. Suudi Arabistan'da %3 – 4'lük bir büyüme bekleniyor. Son dönemde yeni bir yapı yönetmeliği, işgücü sıkıntısı ve konut kredilerindeki yavaşlama konut piyasasını etkiledi. Bununla birlikte, birkaç mega projenin talebi desteklemesi bekleniyor. Negatif reel faiz oranları, Türk konutlarında bir patlamayı körükledi. IA Cement, 2022'de yüksek hızlı demiryolu ve yenilenebilir enerji projelerinin ön planda olduğu güçlü bir altyapı boru hattı ile desteklenen Türkiye çimento tüketiminde %2-4'lük bir büyüme bekliyor.Katar'da talepte %4 – 5'lik bir büyüme öngörülmektedir. Futbol dünya kupası inşaatının son yılı, büyük LNG genişlemesi ile destekleniyor. BAE çimento talebinin ılımlı bir şekilde artması bekleniyor, turizmde bir toparlanma ve emlak sektöründe yeni bir canlanma yardımcı oldu. Çimento fiyatları, kronik kapasite fazlalığı nedeniyle Haziran ayında tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.


    Afrika – Güçlü büyüme

    Afrika'da IA ​​Cement, düşük faiz oranları ve yüksek emtia fiyatları nedeniyle 2022 çimento talebinde geniş tabanlı %4'lük bir büyüme bekliyor. Satış fiyatları 2021'de çoğu pazarda keskin bir şekilde yükseldi ve yüksek kalması bekleniyor. Artan petrol fiyatları, bütçe kesintilerine rağmen Cezayir ekonomisinin toparlanmasına yardımcı olurken, Kuzey Afrika talebinin hızlanması bekleniyor.Mısır'da devlet onaylı üretim kesintileri, arz-talep dengesinin yeniden kurulmasına yardımcı olarak daha iyi fiyatlandırmaya yol açtı. Ev sahipleri için sübvansiyonlu faiz oranlarının çimento tüketiminde bir toparlanmaya yol açması bekleniyor. Sahra altı Afrika ülkeleri bu yıl yüksek emtia fiyatlarından en çok yararlanan ülkeler oldu. IA Cement, 2021'dekinden daha yavaş bir hızda da olsa, 2022'de tüm büyük çimento pazarlarında sağlam bir büyüme bekliyor. Güney Afrika çimento talebindeki büyüme, daha yüksek kamu çalışmaları tarafından yönlendiriliyor. güçlü konut talebi ve enerji ve madencilik sektörlerinde artan yatırımlar. Kenya'da bu yıl seçim öncesi harcamaların zorlu bir baz etkisi yaratması nedeniyle büyümenin %5 – 6 aralığında yavaşlaması bekleniyor. Çok sayıda altyapı projesi ve güçlü konut talebi, daha geniş ekonomiyi geride bırakan çimento büyümesiyle sonuçlandığından, Nijerya'nın daha güçlü bir büyüme kaydetmesi bekleniyor.


    Çin – Gayrimenkul belirsizlikleri

    Çin ekonomisi son zamanlarda bir dizi ters rüzgarla karşı karşıya kaldı. Çimento tüketimi son altı ayda keskin bir şekilde düştü ve 2021'i büyük ölçüde yatay bir şekilde kapatması bekleniyor. 2022'de %0 – 3'lük bir düşüş tahmin ediliyor. Geliştirici Evergrande Group'un borç sorunlarının tüm sektörü etkilemesiyle birlikte konut, ana zayıflık alanı. Yetkililer piyasayı istikrara kavuşturmak için adımlar atıyorlar ve Evergrande'nin düzenli bir şekilde yeniden yapılandırılmasını yönetmeleri bekleniyor. Geniş çaplı bir teşvik gündemde olmamasına rağmen, zayıf özel talebi kısmen dengelemek için altyapı harcamalarının artması bekleniyor. Üretim kısıtlamaları çok sıkı olmaya devam ediyor ve düşük stoklar, düşen talep zeminine rağmen son zamanlarda satış fiyatlarının artmasına izin verdi. Klinker ithalatı 2021'in ikinci yarısında düştü ve gelecek yıl daha da düşmesi bekleniyor.


    Hindistan – Kentsel konut canlanması

    Hindistan'ın, çoğu büyük şehirde düşük faiz oranları ve sürü bağışıklığının yardımıyla 2022'de %7-8 gibi güçlü bir GSYİH büyümesi görmesi bekleniyor. Çimento talebinin %6 – 6,5 oranında artması bekleniyor. Altyapı harcamalarının, sağlam kırsal tüketim ve kentsel konut segmentinde uzun zamandır beklenen toparlanma ile birlikte talebin temel itici gücü olacağı tahmin ediliyor. Yüksek girdi maliyetleri, üçüncü çeyrekte marjlar daralmış olsa da, üreticileri satış fiyatlarını yükseltmeye teşvik ediyor. Kentsel alanlarda işgücü sıkıntısı hala yaygın.


    Asya – Görünüm iyileşiyor

    Uzak Doğu pazarları, 2021'deki delta varyantından kötü bir şekilde etkilendi ve birçok ülkede çimento talebi mücadele etti. Karantinaların büyük ölçüde kaldırılmasıyla birlikte IA Cement, 2022'de bölgesel büyümenin %4 ile sonuçlanacağı sağlam bir toparlanma bekliyor. En güçlü toparlanma Vietnam ve Endonezya'da bekleniyor. Vietnam'ın Ocak ayında sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırması bekleniyor, ardından bastırılmış özel talebin keskin bir şekilde geri dönmesi bekleniyor. Endonezya ekonomisi, yüksek emtia fiyatlarından önemli bir yararlanıcıdır ve konut, KDV indirimleri ve kredi kriterlerinin hafifletilmesi ile desteklenmektedir. Üreticiler son haftalarda fiyatlarını çift haneli oranlarda artırdı ve artık kömürde bir tavan fiyat belirledi. Japonya ve Tayland'daki talebin, bayındırlık çalışmaları nedeniyle orta derecede daha yüksek olması bekleniyor.


    Sonuçlar

    Çimento talebindeki büyüme son aylarda keskin bir şekilde yavaşlarken, artan girdi maliyetleri endüstri marjlarını daralttı. 2022'de, yeni Omicron varyantının ortaya çıkmasına rağmen, koronavirüs resminin genel olarak iyileşmesi bekleniyor. Çin hariç küresel çimento tüketiminin yavaşlaması ve konut talebinin ılımlı olması öngörülüyor. Olgun piyasalar daha fazla teşvikten yararlanmaya devam ediyor. Yüksek emtia fiyatları, bir dizi yükselen piyasa ekonomisinde talebi artıracaktır. Çin'deki talebin, Evergrande'deki borç endişelerinin yansıması nedeniyle ılımlı bir şekilde düşmesi bekleniyor. Satış fiyatlarının artması beklenirken, enerji maliyetleri ve navlun oranlarında bir miktar gevşeme olası görünüyor. Yeni karbon vergileri, özellikle büyük çokuluslu şirketlerde, emisyonların azaltılmasına odaklanmayı sürdürecektir.
    Yazar hakkında

    Imran Akram, 2011 yılında küresel çimento endüstrisine pazar istihbaratı ve danışmanlık hizmetleri sunan bir firma olan IA Cement Ltd'yi kurdu. Imran, Global Çimento Araştırma Analisti olarak 12 yıldan fazla deneyime sahiptir. Bu zamanın çoğu, 10 yıl boyunca Avrupa yapı malzemeleri Direktörü ve Başkanı olarak çalıştığı Londra'daki Deutsche Bank'ta geçti. Imran, Deloitte'ta yeminli mali müşavir olmaya hak kazandı ve London School of Economics'ten mezun oldu. Londra, İngiltere merkezlidir.deki çimento Trendleri


  6. 2022 DÜNYA ÇİMENTO TRENDLERİ

    IA Cement'ten Imran Akram, önümüzdeki yıl için küresel çimento endüstrisinin talep beklentilerini analiz ediyor.


    Londra merkezli IA Cement, 2022'de beklenen eğilimleri inceleyen kapsamlı bir belge olan Cement 2022 araştırma raporunu yayınladı. Rapor, dünyadaki tüketim beklentilerine ilişkin ayrıntılı bir görünümün yanı sıra temel risklerin, rekabetçi baskıların ve ticaret akışlarının bir incelemesini de içeriyor. . Dünyanın önde gelen üreticilerini inceler ve karbon emisyonları ve koronavirüsün çimento tüketimine etkisi gibi temel konuları analiz eder. Bu makale, bölgelere göre 2022 talep beklentilerini analiz ederek raporun bir özetini sunmaktadır.

    2022 çimento talebi görünümü.

    2021'deki küresel çimento tüketimi, dünyanın çoğu yerinde sağlam bir şekilde büyüdü ve Çin hariç, %6 oranında artması bekleniyor. Ancak, daha zorlu bir karşılaştırma temeli nedeniyle, H2'de momentum keskin bir şekilde yavaşladı. Satış fiyatları, altta yatan maliyet artışlarının büyük ölçeğine ayak uyduramadığından, maliyet baskıları marj sıkışmasına neden oldu.

    2022'de talepte yavaşlamanın Çin hariç daha normal %4'lük bir büyümeye doğru olacağı tahmin ediliyor. Koronavirüs tablosu, artan aşı oranları ve yeni ilaç tedavilerinin kullanıma sunulmasıyla istikrarlı bir şekilde iyileşiyor.

    Ticari inşaat ve devam eden bayındırlık işlerindeki toparlanmayla birlikte konuttaki büyümenin yavaşlaması bekleniyor. Daha yüksek satış fiyatları ve azalan maliyet baskıları, sonunda endüstri marjlarını eski haline getirmek için birleşecek.

    Olgun pazar çimento talebi, teşvik paketleriyle desteklenmektedir. Çin'de, emlak sektörü azaldıkça hacimlerin düşeceği tahmin ediliyor. Yükselen emtia fiyatları, özellikle Afrika ve Orta Doğu'da olmak üzere birçok gelişmekte olan pazar bölgesine güçlü bir ekonomik destek sağlayacaktır. Güneydoğu Asya'nın delta varyantı tarafından özellikle sert bir şekilde vurulduktan sonra toparlanması bekleniyor.


    Deniz yoluyla taşınan ticaret piyasaları 2021'de dalgalı bir yılla karşı karşıya kaldı. Yılın başlarındaki güçlü ithalat talebi, sınırlı navlun mevcudiyeti nedeniyle tam olarak karşılanamadı.

    Nakliye maliyetleri son haftalarda düştü. Artan girdi maliyetleri, bazı ihracatçıları sevkiyatları azaltmaya zorladı ve sübvansiyonlu enerji maliyetlerine sahip üreticilerin pazar payı alması bekleniyor.

    İhracatçılar, yüksek girdi maliyetlerini telafi etmek için 2022 sözleşmelerinde önemli fiyat artışları için baskı yapıyor. Karışık bir ithalat talebi resmi nedeniyle hacimlerin de düşmesi bekleniyor.


    Batı Avrupa ------- Sağlam bir toparlanma


    Batı Avrupa, aşılamada zayıf bir başlangıç

    yaptıktan sonra, 2021'de sağlam bir ekonomik toparlanma yaşadı.

    2022'de çimento tüketimi, AB teşvik planı tarafından güçlü bir şekilde desteklenecek.

    Merkez Bankası'nın faiz artırmayacağı sinyali vermesi konut talebini destekleyecek. Karbon fiyatlarının pandemi düşük seviyelerinden iki katından fazla artmasıyla birlikte, çimento şirketleri yüksek fiyat artışları açıkladı.

    2020'de sert karantinaların vurduğu çimento piyasaları İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya bu yıl güçlü bir toparlanma kaydetti. AB teşvikinin en büyük alıcıları olan İtalya ve İspanya'nın 2022'de %4 - 5 oranında daha fazla talep artışı görmeleri bekleniyor.

    Fransız çimento pazarına ticari inşaatta sağlam bir toparlanmanın yardımcı olması bekleniyor. Yükselen faiz oranları konut talebini soğuttuğu için Birleşik Krallık'ta ılımlı bir büyüme bekleniyor. Tedarik zinciri darboğazlarından ve azalan göçten etkilenen özel talep ile Alman çimento piyasasının nispeten istikrarlı olması muhtemeldir.


    Doğu Avrupa --------İstikrarlı bir görünüm


    İnşaat piyasaları, kısmen tedarik zinciri darboğazları ve enerji güvensizliği ile dengelenen, bayındırlık işleri ve güçlü konut talebi ile iyi bir şekilde desteklenmektedir. IA Cement, 2022 bölgesel çimento tüketiminde %2 ¬ 3 oranında sağlam bir büyüme bekliyor.

    Rusya çimento piyasasının, yüksek faiz oranları ve bayındırlık işlerindeki ılımlılık nedeniyle hareketli bir 2021'den sonra yavaşlaması bekleniyor.

    Orta ve Doğu Avrupa'daki piyasaların güçlü talep görmesi bekleniyor. Kilit etkenler arasında AB fonları, güçlü ücret artışları ve Macaristan'da seçim öncesi konut teşviki yer alıyor.

    Faiz oranları yükseliyor, ancak işgücü sıkıntısı büyüyor ve Polonya, kendisini kömürle çalışan elektrik santrallerinden uzaklaştırmak için büyük zorluklarla karşı karşıya.


    ABD ------------- Sağlıklı büyüme



    ABD çimento piyasası, düşük faiz oranları ve çok sayıda teşvik programı nedeniyle 2021 boyunca güçlü bir talep gördü.

    Tedarik zinciri kıtlığından etkilenen yerel üretim nedeniyle çimento ithalatı önemli ölçüde arttı. 2022 tüketimini beslemesi beklenen önemli ölçüde bastırılmış talep var.

    Artan fiyatların satın alınabilirliği etkilemesi ve ev inşaatçılarının evlerini tamamlamakta zorlanması nedeniyle konut talebinin yavaşlaması bekleniyor. Ticari inşaatın, depolama, kentsel dağıtım tesisleri ve veri merkezleri tarafından yönlendirilen sağlam bir büyüme kaydetmesi bekleniyor.

    1,5 trilyon ABD doları tutarındaki yeni altyapı faturasının 2023'ün ortalarından itibaren hacimleri etkilemesi bekleniyor. Genel olarak, 2022 çimento talebinde %3 - 4'lük bir büyüme öngörülmektedir.

    Fiyatların, zorlu bir 2021'den sonra yerel üretimin artmasıyla birlikte, yüksek girdi maliyetlerini dengelemek için önemli ölçüde artması bekleniyor.


    Latin Amerika----------------Daha fazla iyileştirme



    Altı yıl ardı ardına düşen çimento talebinden sonra Latin Amerika'nın 2021'de dikkate değer bir çift haneli büyüme kaydetmesi bekleniyor.

    Bu, bölge genelinde çok daha sıkı bir çimento pazarı oluşturarak fiyat artışlarını daha kolay hale getirdi. 2022'de IA Cement, daha zorlu bir karşılaştırma temeline karşı daha normal %3'lük bir çimento talebi büyümesi bekliyor.Arjantin'in 2021'de dramatik bir toparlanmaya dayanarak olumlu bir ivmeyi sürdürmesi bekleniyor.

    Kolombiya'da bir dizi yeni altyapı projesinin başlamasıyla birlikte %4'lük sağlam bir büyüme bekleniyor. Faiz oranlarındaki hızlı artış nedeniyle Brezilya talebinin keskin bir şekilde yavaşlayacağı tahmin ediliyor.Meksika'da sağlıklı %3 - 4'lük bir büyüme bekleniyor. Beş çeyrek çift haneli büyümenin ardından konut piyasası yavaşlamaya başladı, ancak hem endüstriyel inşaat hem de bayındırlık işleri iyileşiyor.


    Ortadoğu ------------------ Petrol fiyatları tarafından destekleniyor


    Petrol fiyatlarındaki toparlanma, bu yıl %5, 2022'de ise %3 artması beklenen bölgesel çimento talebinde keskin bir toparlanmaya yol açtı. Suudi Arabistan'da %3- 4'lük bir büyüme bekleniyor.

    Son dönemde yeni bir yapı yönetmeliği, işgücü sıkıntısı ve konut kredilerindeki yavaşlama konut piyasasını etkiledi. Bununla birlikte, birkaç mega projenin talebi desteklemesi bekleniyor. Negatif reel faiz oranları,
    Türk konutlarında bir patlamayı körükledi.

    IA Cement, 2022'de yüksek hızlı demiryolu ve yenilenebilir enerji projelerinin ön planda olduğu güçlü bir altyapı boru hattı ile desteklenen
    Türkiye çimento tüketiminde %2-4'lük bir büyüme bekliyor.Katar'da talepte %4- 5'lik bir büyüme öngörülmektedir.

    Futbol dünya kupası inşaatının son yılı, büyük LNG genişlemesi ile destekleniyor.
    BAE çimento talebinin ılımlı bir şekilde artması bekleniyor, turizmde bir toparlanma ve emlak sektöründe yeni bir canlanma yardımcı oldu. Çimento fiyatları, kronik kapasite fazlalığı nedeniyle Haziran ayında tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.


    Afrika ------------------ Güçlü büyüme


    Afrika'da IA ¹Cement, düşük faiz oranları ve yüksek emtia fiyatları nedeniyle 2022 çimento talebinde geniş tabanlı %4'lük bir büyüme bekliyor. Satış fiyatları 2021'de çoğu pazarda keskin bir şekilde yükseldi ve yüksek kalması bekleniyor.

    Artan petrol fiyatları, bütçe kesintilerine rağmen Cezayir ekonomisinin toparlanmasına yardımcı olurken, Kuzey Afrika talebinin hızlanması bekleniyor.Mısır'da devlet onaylı üretim kesintileri, arz-talep dengesinin yeniden kurulmasına yardımcı olarak daha iyi fiyatlandırmaya yol açtı.

    Ev sahipleri için sübvansiyonlu faiz oranlarının çimento tüketiminde bir toparlanmaya yol açması bekleniyor. Sahra altı Afrika ülkeleri bu yıl yüksek emtia fiyatlarından en çok yararlanan ülkeler oldu. IA Cement, 2021'dekinden daha yavaş bir hızda da olsa, 2022'de tüm büyük çimento pazarlarında sağlam bir büyüme bekliyor.

    Güney Afrika
    çimento talebindeki büyüme, daha yüksek kamu çalışmaları tarafından yönlendiriliyor. güçlü konut talebi ve enerji ve madencilik sektörlerinde artan yatırımlar. Kenya'da bu yıl seçim öncesi harcamaların zorlu bir baz etkisi yaratması nedeniyle büyümenin %5- 6 aralığında yavaşlaması bekleniyor.

    Çok sayıda altyapı projesi ve güçlü konut talebi, daha geniş ekonomiyi geride bırakan çimento büyümesiyle sonuçlandığından, Nijerya'nın daha güçlü bir büyüme kaydetmesi bekleniyor.


    Çin ----------------Gayrimenkul belirsizlikleri


    Çin ekonomisi son zamanlarda bir dizi ters rüzgarla karşı karşıya kaldı. Çimento tüketimi son altı ayda keskin bir şekilde düştü ve 2021'i büyük ölçüde yatay bir şekilde kapatması bekleniyor.

    2022'de %0 - 3'lük bir düşüş tahmin ediliyor. Geliştirici Evergrande Group'un borç sorunlarının tüm sektörü etkilemesiyle birlikte konut, ana zayıflık alanı. Yetkililer piyasayı istikrara kavuşturmak için adımlar atıyorlar ve Evergrande'nin düzenli bir şekilde yeniden yapılandırılmasını yönetmeleri bekleniyor.

    Geniş çaplı bir teşvik gündemde olmamasına rağmen, zayıf özel talebi kısmen dengelemek için altyapı harcamalarının artması bekleniyor. Üretim kısıtlamaları çok sıkı olmaya devam ediyor ve düşük stoklar, düşen talep zeminine rağmen son zamanlarda satış fiyatlarının artmasına izin verdi. Klinker ithalatı 2021'in ikinci yarısında düştü ve gelecek yıl daha da düşmesi bekleniyor.


    Hindistan --------------------- Kentsel konut canlanması


    Hindistan'ın, çoğu büyük şehirde düşük faiz oranları ve sürü bağışıklığının yardımıyla 2022'de %7-8 gibi güçlü bir GSYİH büyümesi görmesi bekleniyor. Çimento talebinin %6 -6,5 oranında artması bekleniyor.

    Altyapı harcamalarının, sağlam kırsal tüketim ve kentsel konut segmentinde uzun zamandır beklenen toparlanma ile birlikte talebin temel itici gücü olacağı tahmin ediliyor.

    Yüksek girdi maliyetleri, üçüncü çeyrekte marjlar daralmış olsa da, üreticileri satış fiyatlarını yükseltmeye teşvik ediyor. Kentsel alanlarda işgücü sıkıntısı hala yaygın.


    Asya ------------------------Görünüm iyileşiyor


    Uzak Doğu pazarları, 2021'deki delta varyantından kötü bir şekilde etkilendi ve birçok ülkede çimento talebi mücadele etti.

    Karantinaların büyük ölçüde kaldırılmasıyla birlikte IA Cement, 2022'de bölgesel büyümenin %4 ile sonuçlanacağı sağlam bir toparlanma bekliyor. En güçlü toparlanma Vietnam ve Endonezya'da bekleniyor.

    Vietnam'ın Ocak ayında sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırması bekleniyor, ardından bastırılmış özel talebin keskin bir şekilde geri dönmesi bekleniyor. Endonezya ekonomisi, yüksek emtia fiyatlarından önemli bir yararlanıcıdır ve konut, KDV indirimleri ve kredi kriterlerinin hafifletilmesi ile desteklenmektedir.

    Üreticiler son haftalarda fiyatlarını çift haneli oranlarda artırdı ve artık kömürde bir tavan fiyat belirledi. Japonya ve Tayland'daki talebin, bayındırlık çalışmaları nedeniyle orta derecede daha yüksek olması bekleniyor.


    Sonuçlar


    Çimento talebindeki büyüme son aylarda keskin bir şekilde yavaşlarken, artan girdi maliyetleri endüstri marjlarını daralttı. 2022'de, yeni Omicron varyantının ortaya çıkmasına rağmen, koronavirüs resminin genel olarak iyileşmesi bekleniyor. Çin hariç küresel çimento tüketiminin yavaşlaması ve konut talebinin ılımlı olması öngörülüyor. Olgun piyasalar daha fazla teşvikten yararlanmaya devam ediyor. Yüksek emtia fiyatları, bir dizi yükselen piyasa ekonomisinde talebi artıracaktır. Çin'deki talebin, Evergrande'deki borç endişelerinin yansıması nedeniyle ılımlı bir şekilde düşmesi bekleniyor. Satış fiyatlarının artması beklenirken, enerji maliyetleri ve navlun oranlarında bir miktar gevşeme olası görünüyor. Yeni karbon vergileri, özellikle büyük çokuluslu şirketlerde, emisyonların azaltılmasına odaklanmayı sürdürecektir.

  7. #5455
    Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,923
     Alıntı Originally Posted by tumer1962 Yazıyı Oku
    2022 DÜNYA ÇİMENTO TRENDLERİ

    IA Cement'ten Imran Akram, önümüzdeki yıl için küresel çimento endüstrisinin talep beklentilerini analiz ediyor.


    Londra merkezli IA Cement, 2022'de beklenen eğilimleri inceleyen kapsamlı bir belge olan Cement 2022 araştırma raporunu yayınladı. Rapor, dünyadaki tüketim beklentilerine ilişkin ayrıntılı bir görünümün yanı sıra temel risklerin, rekabetçi baskıların ve ticaret akışlarının bir incelemesini de içeriyor. . Dünyanın önde gelen üreticilerini inceler ve karbon emisyonları ve koronavirüsün çimento tüketimine etkisi gibi temel konuları analiz eder. Bu makale, bölgelere göre 2022 talep beklentilerini analiz ederek raporun bir özetini sunmaktadır.

    2022 çimento talebi görünümü.

    2021'deki küresel çimento tüketimi, dünyanın çoğu yerinde sağlam bir şekilde büyüdü ve Çin hariç, %6 oranında artması bekleniyor. Ancak, daha zorlu bir karşılaştırma temeli nedeniyle, H2'de momentum keskin bir şekilde yavaşladı. Satış fiyatları, altta yatan maliyet artışlarının büyük ölçeğine ayak uyduramadığından, maliyet baskıları marj sıkışmasına neden oldu.

    2022'de talepte yavaşlamanın Çin hariç daha normal %4'lük bir büyümeye doğru olacağı tahmin ediliyor. Koronavirüs tablosu, artan aşı oranları ve yeni ilaç tedavilerinin kullanıma sunulmasıyla istikrarlı bir şekilde iyileşiyor.

    Ticari inşaat ve devam eden bayındırlık işlerindeki toparlanmayla birlikte konuttaki büyümenin yavaşlaması bekleniyor. Daha yüksek satış fiyatları ve azalan maliyet baskıları, sonunda endüstri marjlarını eski haline getirmek için birleşecek.

    Olgun pazar çimento talebi, teşvik paketleriyle desteklenmektedir. Çin'de, emlak sektörü azaldıkça hacimlerin düşeceği tahmin ediliyor. Yükselen emtia fiyatları, özellikle Afrika ve Orta Doğu'da olmak üzere birçok gelişmekte olan pazar bölgesine güçlü bir ekonomik destek sağlayacaktır. Güneydoğu Asya'nın delta varyantı tarafından özellikle sert bir şekilde vurulduktan sonra toparlanması bekleniyor.


    Deniz yoluyla taşınan ticaret piyasaları 2021'de dalgalı bir yılla karşı karşıya kaldı. Yılın başlarındaki güçlü ithalat talebi, sınırlı navlun mevcudiyeti nedeniyle tam olarak karşılanamadı.

    Nakliye maliyetleri son haftalarda düştü. Artan girdi maliyetleri, bazı ihracatçıları sevkiyatları azaltmaya zorladı ve sübvansiyonlu enerji maliyetlerine sahip üreticilerin pazar payı alması bekleniyor.

    İhracatçılar, yüksek girdi maliyetlerini telafi etmek için 2022 sözleşmelerinde önemli fiyat artışları için baskı yapıyor. Karışık bir ithalat talebi resmi nedeniyle hacimlerin de düşmesi bekleniyor.


    Batı Avrupa ------- Sağlam bir toparlanma


    Batı Avrupa, aşılamada zayıf bir başlangıç

    yaptıktan sonra, 2021'de sağlam bir ekonomik toparlanma yaşadı.

    2022'de çimento tüketimi, AB teşvik planı tarafından güçlü bir şekilde desteklenecek.

    Merkez Bankası'nın faiz artırmayacağı sinyali vermesi konut talebini destekleyecek. Karbon fiyatlarının pandemi düşük seviyelerinden iki katından fazla artmasıyla birlikte, çimento şirketleri yüksek fiyat artışları açıkladı.

    2020'de sert karantinaların vurduğu çimento piyasaları İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya bu yıl güçlü bir toparlanma kaydetti. AB teşvikinin en büyük alıcıları olan İtalya ve İspanya'nın 2022'de %4 - 5 oranında daha fazla talep artışı görmeleri bekleniyor.

    Fransız çimento pazarına ticari inşaatta sağlam bir toparlanmanın yardımcı olması bekleniyor. Yükselen faiz oranları konut talebini soğuttuğu için Birleşik Krallık'ta ılımlı bir büyüme bekleniyor. Tedarik zinciri darboğazlarından ve azalan göçten etkilenen özel talep ile Alman çimento piyasasının nispeten istikrarlı olması muhtemeldir.


    Doğu Avrupa --------İstikrarlı bir görünüm


    İnşaat piyasaları, kısmen tedarik zinciri darboğazları ve enerji güvensizliği ile dengelenen, bayındırlık işleri ve güçlü konut talebi ile iyi bir şekilde desteklenmektedir. IA Cement, 2022 bölgesel çimento tüketiminde %2 ¬ 3 oranında sağlam bir büyüme bekliyor.

    Rusya çimento piyasasının, yüksek faiz oranları ve bayındırlık işlerindeki ılımlılık nedeniyle hareketli bir 2021'den sonra yavaşlaması bekleniyor.

    Orta ve Doğu Avrupa'daki piyasaların güçlü talep görmesi bekleniyor. Kilit etkenler arasında AB fonları, güçlü ücret artışları ve Macaristan'da seçim öncesi konut teşviki yer alıyor.

    Faiz oranları yükseliyor, ancak işgücü sıkıntısı büyüyor ve Polonya, kendisini kömürle çalışan elektrik santrallerinden uzaklaştırmak için büyük zorluklarla karşı karşıya.


    ABD ------------- Sağlıklı büyüme



    ABD çimento piyasası, düşük faiz oranları ve çok sayıda teşvik programı nedeniyle 2021 boyunca güçlü bir talep gördü.

    Tedarik zinciri kıtlığından etkilenen yerel üretim nedeniyle çimento ithalatı önemli ölçüde arttı. 2022 tüketimini beslemesi beklenen önemli ölçüde bastırılmış talep var.

    Artan fiyatların satın alınabilirliği etkilemesi ve ev inşaatçılarının evlerini tamamlamakta zorlanması nedeniyle konut talebinin yavaşlaması bekleniyor. Ticari inşaatın, depolama, kentsel dağıtım tesisleri ve veri merkezleri tarafından yönlendirilen sağlam bir büyüme kaydetmesi bekleniyor.

    1,5 trilyon ABD doları tutarındaki yeni altyapı faturasının 2023'ün ortalarından itibaren hacimleri etkilemesi bekleniyor. Genel olarak, 2022 çimento talebinde %3 - 4'lük bir büyüme öngörülmektedir.

    Fiyatların, zorlu bir 2021'den sonra yerel üretimin artmasıyla birlikte, yüksek girdi maliyetlerini dengelemek için önemli ölçüde artması bekleniyor.


    Latin Amerika----------------Daha fazla iyileştirme



    Altı yıl ardı ardına düşen çimento talebinden sonra Latin Amerika'nın 2021'de dikkate değer bir çift haneli büyüme kaydetmesi bekleniyor.

    Bu, bölge genelinde çok daha sıkı bir çimento pazarı oluşturarak fiyat artışlarını daha kolay hale getirdi. 2022'de IA Cement, daha zorlu bir karşılaştırma temeline karşı daha normal %3'lük bir çimento talebi büyümesi bekliyor.Arjantin'in 2021'de dramatik bir toparlanmaya dayanarak olumlu bir ivmeyi sürdürmesi bekleniyor.

    Kolombiya'da bir dizi yeni altyapı projesinin başlamasıyla birlikte %4'lük sağlam bir büyüme bekleniyor. Faiz oranlarındaki hızlı artış nedeniyle Brezilya talebinin keskin bir şekilde yavaşlayacağı tahmin ediliyor.Meksika'da sağlıklı %3 - 4'lük bir büyüme bekleniyor. Beş çeyrek çift haneli büyümenin ardından konut piyasası yavaşlamaya başladı, ancak hem endüstriyel inşaat hem de bayındırlık işleri iyileşiyor.


    Ortadoğu ------------------ Petrol fiyatları tarafından destekleniyor


    Petrol fiyatlarındaki toparlanma, bu yıl %5, 2022'de ise %3 artması beklenen bölgesel çimento talebinde keskin bir toparlanmaya yol açtı. Suudi Arabistan'da %3- 4'lük bir büyüme bekleniyor.

    Son dönemde yeni bir yapı yönetmeliği, işgücü sıkıntısı ve konut kredilerindeki yavaşlama konut piyasasını etkiledi. Bununla birlikte, birkaç mega projenin talebi desteklemesi bekleniyor. Negatif reel faiz oranları,
    Türk konutlarında bir patlamayı körükledi.

    IA Cement, 2022'de yüksek hızlı demiryolu ve yenilenebilir enerji projelerinin ön planda olduğu güçlü bir altyapı boru hattı ile desteklenen
    Türkiye çimento tüketiminde %2-4'lük bir büyüme bekliyor.Katar'da talepte %4- 5'lik bir büyüme öngörülmektedir.

    Futbol dünya kupası inşaatının son yılı, büyük LNG genişlemesi ile destekleniyor.
    BAE çimento talebinin ılımlı bir şekilde artması bekleniyor, turizmde bir toparlanma ve emlak sektöründe yeni bir canlanma yardımcı oldu. Çimento fiyatları, kronik kapasite fazlalığı nedeniyle Haziran ayında tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.


    Afrika ------------------ Güçlü büyüme


    Afrika'da IA ¹Cement, düşük faiz oranları ve yüksek emtia fiyatları nedeniyle 2022 çimento talebinde geniş tabanlı %4'lük bir büyüme bekliyor. Satış fiyatları 2021'de çoğu pazarda keskin bir şekilde yükseldi ve yüksek kalması bekleniyor.

    Artan petrol fiyatları, bütçe kesintilerine rağmen Cezayir ekonomisinin toparlanmasına yardımcı olurken, Kuzey Afrika talebinin hızlanması bekleniyor.Mısır'da devlet onaylı üretim kesintileri, arz-talep dengesinin yeniden kurulmasına yardımcı olarak daha iyi fiyatlandırmaya yol açtı.

    Ev sahipleri için sübvansiyonlu faiz oranlarının çimento tüketiminde bir toparlanmaya yol açması bekleniyor. Sahra altı Afrika ülkeleri bu yıl yüksek emtia fiyatlarından en çok yararlanan ülkeler oldu. IA Cement, 2021'dekinden daha yavaş bir hızda da olsa, 2022'de tüm büyük çimento pazarlarında sağlam bir büyüme bekliyor.

    Güney Afrika
    çimento talebindeki büyüme, daha yüksek kamu çalışmaları tarafından yönlendiriliyor. güçlü konut talebi ve enerji ve madencilik sektörlerinde artan yatırımlar. Kenya'da bu yıl seçim öncesi harcamaların zorlu bir baz etkisi yaratması nedeniyle büyümenin %5- 6 aralığında yavaşlaması bekleniyor.

    Çok sayıda altyapı projesi ve güçlü konut talebi, daha geniş ekonomiyi geride bırakan çimento büyümesiyle sonuçlandığından, Nijerya'nın daha güçlü bir büyüme kaydetmesi bekleniyor.


    Çin ----------------Gayrimenkul belirsizlikleri


    Çin ekonomisi son zamanlarda bir dizi ters rüzgarla karşı karşıya kaldı. Çimento tüketimi son altı ayda keskin bir şekilde düştü ve 2021'i büyük ölçüde yatay bir şekilde kapatması bekleniyor.

    2022'de %0 - 3'lük bir düşüş tahmin ediliyor. Geliştirici Evergrande Group'un borç sorunlarının tüm sektörü etkilemesiyle birlikte konut, ana zayıflık alanı. Yetkililer piyasayı istikrara kavuşturmak için adımlar atıyorlar ve Evergrande'nin düzenli bir şekilde yeniden yapılandırılmasını yönetmeleri bekleniyor.

    Geniş çaplı bir teşvik gündemde olmamasına rağmen, zayıf özel talebi kısmen dengelemek için altyapı harcamalarının artması bekleniyor. Üretim kısıtlamaları çok sıkı olmaya devam ediyor ve düşük stoklar, düşen talep zeminine rağmen son zamanlarda satış fiyatlarının artmasına izin verdi. Klinker ithalatı 2021'in ikinci yarısında düştü ve gelecek yıl daha da düşmesi bekleniyor.


    Hindistan --------------------- Kentsel konut canlanması


    Hindistan'ın, çoğu büyük şehirde düşük faiz oranları ve sürü bağışıklığının yardımıyla 2022'de %7-8 gibi güçlü bir GSYİH büyümesi görmesi bekleniyor. Çimento talebinin %6 -6,5 oranında artması bekleniyor.

    Altyapı harcamalarının, sağlam kırsal tüketim ve kentsel konut segmentinde uzun zamandır beklenen toparlanma ile birlikte talebin temel itici gücü olacağı tahmin ediliyor.

    Yüksek girdi maliyetleri, üçüncü çeyrekte marjlar daralmış olsa da, üreticileri satış fiyatlarını yükseltmeye teşvik ediyor. Kentsel alanlarda işgücü sıkıntısı hala yaygın.


    Asya ------------------------Görünüm iyileşiyor


    Uzak Doğu pazarları, 2021'deki delta varyantından kötü bir şekilde etkilendi ve birçok ülkede çimento talebi mücadele etti.

    Karantinaların büyük ölçüde kaldırılmasıyla birlikte IA Cement, 2022'de bölgesel büyümenin %4 ile sonuçlanacağı sağlam bir toparlanma bekliyor. En güçlü toparlanma Vietnam ve Endonezya'da bekleniyor.

    Vietnam'ın Ocak ayında sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırması bekleniyor, ardından bastırılmış özel talebin keskin bir şekilde geri dönmesi bekleniyor. Endonezya ekonomisi, yüksek emtia fiyatlarından önemli bir yararlanıcıdır ve konut, KDV indirimleri ve kredi kriterlerinin hafifletilmesi ile desteklenmektedir.

    Üreticiler son haftalarda fiyatlarını çift haneli oranlarda artırdı ve artık kömürde bir tavan fiyat belirledi. Japonya ve Tayland'daki talebin, bayındırlık çalışmaları nedeniyle orta derecede daha yüksek olması bekleniyor.


    Sonuçlar


    Çimento talebindeki büyüme son aylarda keskin bir şekilde yavaşlarken, artan girdi maliyetleri endüstri marjlarını daralttı. 2022'de, yeni Omicron varyantının ortaya çıkmasına rağmen, koronavirüs resminin genel olarak iyileşmesi bekleniyor. Çin hariç küresel çimento tüketiminin yavaşlaması ve konut talebinin ılımlı olması öngörülüyor. Olgun piyasalar daha fazla teşvikten yararlanmaya devam ediyor. Yüksek emtia fiyatları, bir dizi yükselen piyasa ekonomisinde talebi artıracaktır. Çin'deki talebin, Evergrande'deki borç endişelerinin yansıması nedeniyle ılımlı bir şekilde düşmesi bekleniyor. Satış fiyatlarının artması beklenirken, enerji maliyetleri ve navlun oranlarında bir miktar gevşeme olası görünüyor. Yeni karbon vergileri, özellikle büyük çokuluslu şirketlerde, emisyonların azaltılmasına odaklanmayı sürdürecektir.


    çok yararlı bir bilgilendirme olmuş gözümden kaçmış.
    teşekkür ederiz tümer bey.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

  8. Yapılı çevrenin temel taşlarından biri olan çimento ve beton endüstrisinin karbondan arındırılması, iklim sorununun ele alınmasında çok önemli bir rol oynayacak.

    Bununla birlikte, mevcut teknolojiler, çimento ve beton endüstrisinin, sıcaklıkları endüstri öncesi seviyelerin 1,5 santigrat derece üzerinde bir artışta tutma küresel hedefine katkıda bulunmak için gereken karbon emisyonu azaltımının sadece yüzde 30'una ulaşmasına izin verecek.
    Bu, karbon yakalama, kullanma ve depolama (CCUS) gibi yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanması gerektiği anlamına gelir.

    Bu teknolojilerin çoğu maliyetlidir ve henüz piyasaya hazır değildir.

    Aynı zamanda, karbondan arındırma yatırımı diğer kurumsal önceliklerle rekabet halindedir.

    Yapılı çevrenin karbondan arındırılması da nihayetinde genel beton tüketimi seviyelerinin düşmesine yol açabilir.

    Bu nedenle, bir çimento ve beton üreticisinin bakış açısından, bir sürdürülebilirlik sorunu olarak başlayan şey, kısa sürede bir büyüme sorunu haline gelebilir.

    Çimento ve beton üreticileri tek başına ÇÖZEMEZ.

    Başarı şansını artırmak,
    çimento ekosistemi genelinde işbirlikçi bir yaklaşım gerektirecektir.

    Bu makale, çimento ekosistemindeki çeşitli katılımcıları ve bunların sürdürülebilirlik zorluklarını ve 1.5 derecelik bir hedefle uyumlu 2030 hedeflerini karşılama ihtiyaçlarını incelemektedir.

    Bunu yaparken, çimento ve beton üreticileri için kazanan bir sürdürülebilirlik ve büyüme stratejisinin yapı taşlarını vurguluyoruz. Üreticilerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak, yenilikçi teknolojileri tanıtmak ve hem üst hem de alt satırda büyüme için yeni yeşil yollar izlemek için çeşitli paydaşlarla nasıl ilişki kurabileceklerini gösteriyoruz.

    Çimento üreticileri, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak, yenilikçi teknolojileri tanıtmak ve hem üst hem de alt satırda büyüme için yeni yeşil yollar izlemek için çeşitli paydaşlarla ilişki kurabilir.

Sayfa 682/746 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •