Son iki yýlda þirket 250 milyon yakýn kar elde etti nerede bu para, gülerden gelen 47 milyon bedeli parasý nerede???
Hakikaten nerede bu paralar ?
Son iki yýlýn karý 250 milyon , 47milyon bedelli parasý, 14 milyon gayrimenkul satýþ parasý.. nerede bu paralar ? Sirkwt çalýþmasa fazi koysa 50 milyon yýllýk kar yazar . Bu para nerede ?
2020 yýlý 60 milyon, 2019 yýlý 4 milyon kâr var. 250 milyon ne yaw ?
Bu eski kârlar nerede dersen geçmiþ yýl kârlarý hesabýnda duruyor. bir yere gittiði yok. Þu an bu hesapta 90 milyon Tl var. Bu yýl gelecek olan (tahmini) 200 milyon Tl kâr sonrasý ciddi bir bedelsiz potansiyeli oluþacak. Zaten Muratçýðýmýn kafasýndaki plan da "spekülasyon oluþturacak büyüklükte" bedelsiz vermek. Ona da böyle bir þey lazým yani.
Tahsisliden gelen 47 milyonun tamamýna yakýný Ümit Fýrat ve A Capital'e gitti. SPK'ya þikayetimizi yaptýk, þirket "boþta kalan parayý en iyi böyle deðerlendirebiliriz" diye cevap verdi. Bütün bunlar geride yazýldý çizildi. 14 milyon da son 3 aylýk bilançoya yansýyacak çünkü satýþ Ekim ayýnda yapýldý. Yýllýk finansallar gelince anlarýz bu parayla ne yaptýðýný.
Sakin biraz...Yazýlanlarý bir yere not et, unutma Þahocuðum. Yordun resmen...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
2021 yýlý dahil dedim. Zaten 9 aylikda 102 milyon kar vardý.. þimdi bir daha topla son 3 ayý da ilave et .yani 2019, 2020 ve 2021 yýlý kari+ gayrimenkul satýþ parasý + gulerden gelen bedelli parasý. Bu paralarýn toplamý kaç ve nerede ? Bir labaratuar sermayesini neden 250 milyon yapsýn? Söz konusu murat ise yapar ama neden yapsýn. Ne için sermayeye ihtiyaç var ? Tamamen yatýrýmcý dan para kaçýrmak, temettü vermemek ve yatýrýmcýsýna sýðýr yerine koymak için. Nasýl olsa esaslý bir ses çýkarana yok
Malî yýl bitmeden yani yýlsonu bilançosu belli olmadan 2021 9 aylýk kârýný eski rakamlara dahil etmek çocukça olmuþ kusura bakma. Sen muhasebe konusunda tahmin ettiðimden de bilgisizsin öyle anlaþýlýyor. Diðer konu sermaye artýrýmý yatýrýmcýdan para kaçýrmak için yapýlmaz. Bu mafya düzeninde kaçýrmak için onbinmilyon çeþit yol var ama bedelsiz sermaye artýrýmý bunlardan biri deðil. Adam bedelsiz dedi mi dedi. Dur bakalým hele rakamlar gelsin ondan sonra bakarýz ne, ne deðil diye.
A1 Capital iþi netleþtiði anda deðerlemeler gelecek ve özkaynak artacak. Gelecek kâr rakamý ile birlikte bedava fiyatlar olacak buralar. Uzun farla bakmak lazým yola. Çok sýkýldýk tamam ama yapacak bir þey de yok. Kendi adýma, bu iþin sonunda ne olacaðýný görmeden asla terk edip gitmek yok. Az malým var ama olsun. Sonuna kadar buradayým.
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Sendeki bu deðiþimi anlamlandiramiyorum. Demek þikayetten dur bekle gele ya geldin. Hissedar aslýnda sen muradýn adamýydý ama konjonktüre göre iyi polis kötü polisi oynamadin Dimi. Vallahi 2 gündür yazdýklarýn okuyunca aklýma seninde a1 in elemani olduðun düþüncesi geldi. Bu ne deðiþim bayým ! Düne kadar avazý çýktýðý kadar baðýran adam bugün hele bekle diyor. 2021 yýlý karý kesinleþti, .Sen ben bilmiyoruz ama gulerin finans departmaný dibine kadar biliyor. Borsada da fiyatlama açýklanýnca deðil, açýklanmadý yapýlýr. Sen bu kadar saf deðilsin ama bu yazdýklarýn hakikaten beni sasirtti
Yer Ýmleri