yılmaz özdil'e yine çakmam lazım lütfen karışmayın. Eğer kendi kötünü düzeltmezsen, başkasının kötüsü hakkında söz söyleyemezsin dingil. Bak kızdım yaw.

O sebeple kendi kötüm olarak gördüğüm özdil ve Ege Cansen e arada sırada çakıyorum. altaylıyada çakıyorumda onda kalite çok düşük, özdil ve Ege hoca seviyesinde değil, üç beş katman aşağıda.

Tabi onlarda beni okusa 100 tane açığımı bulurlar ve bana çakarlar. Okumadıkları için tek taraflı çakabiliyorum.

İmdi özdil son yazısında domino taşlarını örnek gösterip, en baştakini devirirsen en sondakine kadar herkes devrilir, zengini fakiri kurtulamaz diye özetlediği örnek vermiş. Aslında özde Sarı Öküzü vermeyecektik fıkrasındaki öğreti ile aynı.

Diyorki, "cahilin düşmesini görmemezlikten gelirsen, eğitimlide ayakta kalamaz."

özdil hakkında ne tesbit yapmıştım. Aşırı bilgili, ancak düşünemeyen ezber beyinli olduğundan o bilginin hamallığını yapıyor, o bilgiden doğru sonuçlar çıkaramıyor.

Evet özdil i okuyanlar adamın tonla yazısı olduğunu ve çok güzel doğru sonuçlar çıkardığını bilir.

Ezber beyinliler hakkında ne yazmıştım.?

Ezberinde varsa doğru sonuçları ezberden söyler. özdil gibi Çok bilgili ise neredeyse herşeyin doğrusunu söyler. Çünki bilgi dağarcığında o bilgi ve sonuçlar vardır ve doğru olarak işaretlenmiştir. Kendisinin düşünerek çıkardığı sonuç değildir.

Düşünebilen Birine sadece tekerlek ve tahtalar verirsin. Adam araba yapar.
Ezber beyinli Birinede arabanın tüm parçalarını verirsin, böyle birleşiyor diye şema verirsin, şöyle kullanılıyor ve şu işleri görüyor diye bilgide verirsin. Oda aynılarını yapar ve sana araba verir. İşte özdilde tüm bu parçalar ve şemalar var, ayrıca, uçak, otobüs, ev yapımı şemaları ve malzemeleride var.

Ezber beyinli ne zaman hata yapar demiştim.? Ezberinde olmayan bir şeyle karşılaştığı zaman. İlginç şekilde %100 oranında hatalı sonuç üretir. Kafadan atsa yada yazı tura atsa %50 şansı var. Ama doğruyu bulamaz.

Çok çok bilgili adamın ezber beyinli olduğunu anlayamazsın. Çok istisnai bir anda ezberinde olmayana yorum yapması gerektiğinde anlarsın.

Adam kuantum fiziğini şakır şakır anlatır, sonra 50 tane deri giysili üstü çıplak adam, İstanbulda sokakta bir kadının üzerine işedi dersin inanır ve anlatır. Ezber beyinlidir.

özdil bugünki yazıda Diyorki, "cahilin düşmesini görmemezlikten gelirsen, eğitimlide ayakta kalamaz."

Önceki yıllarda eğitimsiz cahil insanları "makarnacı, kömürcü" diye aşağılayan kimdi.? Önümüzdeki aylarda yine aşağılayacaksın. Ne yaptığının farkında değilsin.(özdil hakaretler ederken bense fakir eğitimsiz insanları eğitip kendi seviyemize çekmemiz taraftarı olduğumu hep yazmışımdır. Pardon onları Ay'a sert iniş için göndereceğiz, çocuklarını kurtaracağız.)

O cahil kesimin cahil ve fakir kalmasının sebebi ne.? Devletteki yolsuzluğa batmış siyasetçiler ve o siyasetçiler vasıtası ile devleti soyup, büyük kalabalıkların fakir dolayısı ile eğitimsiz bilinçsiz kalmasına sebep olan iş adamları.

aydın doğan bu iş adamlarından biri ve sen akp karşısında kurtuluşu aydın doğanda buluyorsun. akp yi yaratanlar aydın doğanın içinde bulunan grup. akp ye karşı çıkmak için aydın doğanı savunuyorsun. aydın doğanı anlatmayayım çok uzun sürer. gazete sahibi olduktan sonra hızla zenginleştiğini bilin yeter. gazete geliri ile değil o gazete ile devlete şantaj yapıp devletten faydalanması sebebi ile.

Olcak şey deil yaw.

Bu arada kontratın yokmu, huzur var yaw.