Sayfa 808/987 İlkİlk ... 308708758798806807808809810818858908 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 6,457 - 6,464 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

1. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ekonomist ve akademisyenler ile yaptığı toplantıda döviz konusunda çarpıcı mesajlar verdiği öğrenildi. Bakan Nebati'nin, "Elindeki DTH'ı Kur Korumalı Mevduata geçerek Kurumlar Vergisi istisnasından faydalanmak isteyen şirketlerden 10 milyar dolar döviz bozumu bekliyorum" dediği öğrenildi.

Bakan Nebati’nin enflasyonun 2022 sonuna kadar yüzde 30’un altına inmeme potansiyeli olduğunu söylediği belirtildi. Nebati ayrıca, enflasyonun bir kaç ay yüzde 40’larda kalabileceğini, fakat yüzde 50’ye yükselmesini beklemediklerini söylediği öğrenildi.

Bakan Nebati’nin “Politika faizini devreden çıkarttık. Bu bir başarı değil mi?†dediğinin de altı çizildi.

https://www.bloomberght.com/bakan-ne...iyorum-2297156

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Nerden bileyim, her an şapkadan bir tavşan daha çıkartılabilir.
    Ben de bilmiyorum. Fikir edinmek için sordum. Bu arada kara çocuk bana kızdı yazmayı bıraktı...Dediklerim doğru çıkınca tabi...

Politika faizi devreden çıktıysa sıfırlayalım
    bir halt olacağı yok.

4. Bunlarda politika faizi %25'e çıkacak diyor.

Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dolarizasyon, zayıf Türk lirası ve artan enflasyondan dolayı 2022'nin ilk çeyreğinin sonlarına doğru politika faizini 1000 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkarmak zorunda kalabileceğini söylemişti.
    https://www.bloomberght.com/deutsche...irmesi-2297055

IHakan Kara
    @ali_hakan_kara
    ·
    23 Std.
    TCMB yetkililerine çağrımdır. 27 Ocak'taki Enflasyon Raporu basın toplantısını iptal etsinler. Olmayan bir araçla enflasyonu nasıl düşüreceklerini anlatarak kurumun itibarını daha fazla yıpratmasınlar.

Hakan Kara
    @ali_hakan_kara
    ·
    10 Std.
    Yetkililer Ocak enflasyonunun %6-8 arasında olacağını tahmin etmiş.

Aralık'taki ivme o kadar güçlü ki, Ocak'ta fiyatlar değişmese bile önceki aydan taşınan 5,8 puan var.
    Üzerine enerji, tütün ve diğer zamlar eklendiğinde %10 u geçiyor.

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Politika faizi devreden çıktıysa sıfırlayalım
    Merkezin faizini kimse takmıyor. Açın bakın tüketici kredisine %32 toplam maliyet:
    https://www.cepteteb.com.tr/cepteteb-ihtiyac-kredisi

Ya bu nebati valla iyi adam,dümdük neyse o onu diyor işte.Adam ne diyor politika faizini aradan çıkardık,ne güzel laf, bu ne demek artık bu işler sanal her şeyi her zaman aradan çıkarabiliriz,misal resmi kur 10 lira merkez bankası 10 lira bu dolar bundan bozabilirsin dolarını dese bu da olamaz mı,bunu da yapabilirim demek istiyor bir anlamda ,neticede koca merkez bankası bankalara kafasına göre belirlediği faizle para veriyor sonra 14 le verdiğini 20 küsurla geri alıyor fena mı oluyor,misal banka sermayeyi kuşa yüklemiş olsa sermaye zero ,mafiş,finito olsa banka mı batsın üç beş bu yolla sermaye konsa bankaya devlet eliyle senin verginle benim vergimle fena mı olur,mazallah ya gözüne gelirse ya banka uf olursa daha mı iyi,bence adam iyi konuşuyor dümdük,ama bu muhalifler anlamaz ki nato kafa nato mermer,adam dümdük bu işler karakolda sonlanır el atmak şart mı desin,bu şekil diyor işte diyeceğini.
    z

Merkez faiziyle para alan zenginler bence.

Sayfa 808/987 İlkİlk ... 308708758798806807808809810818858908 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •