Alıntı Originally Posted by garipy Yazıyı Oku
Bilançosu nasıl ongerebiliyorsunuz . Deva nin satis rakamlarını nereden takip ediyorsunuz.

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim bilanço değerlendirmem biraz yuzeyseldir,daha ziyade bu konuda bilgili arkadaşların degerlendirmelerini dikkate alırım. Bunu da olasi gelismeler ve yatırımcı psikolojileri ile harmanlayip bir oyun plani olusturmaya çalışırım. Ama genelde zamanlamayı tutturamam zira ince ayarı ancak siyasiler ile yakın ilişki lclnde olan para babalari en doğru yapabilir.K/Y lakin hareket tarzını doğru tahmin etmeleri gerekir,para kazanabilmek için. Deva nin 2021 sonu bilançosunu 1.2 ile 1.4 milyar arası tahmin ediyorum.Bunda döviz artışından gelecek kar,ihracat karı, ilaç fiyat artışı (%30-36 arasi) ve %25 döviz bozduğunu için vergiden avantaji ile bilgili arkadaşların esas faaliyet karı değerlerinin toplamı olarak öngörüyoruz.Bu çok iyi bilançonun oluşturduğu algı ile 2022-1Ç bilanço beklentisinin de yüksek olacağını tahmin ediyorum.Şirket satışının ise 2023 ten sonra gundeme gelebilecegini, hatta 2024 veya 2025 ten sonra gündeme gelebilecegini düşünüyorum. Satış fiyatı da alış fiyatlarının yanlış hatırlamıyorsam 5 USD olduğunu ,su an ki olasi fiyatinin bilgili arkadaslar tarafindan benzer sirket fiyatlarini baz alirsak 10 USD olabilecegini düşünürsek ben 20 USD üzerinde olmasını beklerim.Ancak bu gerçekleşmeden önce borsadaki %17 kusur hissenin önemli bir bölümünü de EastPharma'nin toplamış olmasını beklerim.YTD kendi fikirlerimdir.