Sayfa 496/692 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596 ... SonSon
Arama sonucu : 5531 madde; 3,961 - 3,968 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. Günü yeşil kapamış nasda\q iyi mi?

ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
    Jimmy 2022 hisseleri , hepsinide cok begeniyorum

https://www.youtube.com/watch?v=fNT_yevzTwo

3. Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Growth hisseleri patlarsa tercihleriniz neler olur ?
    Ben mesela trilyon dolarlık şirketleri bir türlü kafamda oturtamıyorum. Nedense tercihlerimde piyasa değeri yüksekse hep kafamda soru işareti oluyor.
    Yani trilyon dolarlık şirket kaç trilyon dolar olabilir
    Mesela microsoft 32 fk 2 trilyon dolar piyasa değeri var. 5 yılda hisse fiyatları %388 artmış.
    Apple fk 28 2,61 trilyon piyasa değeri 5 yılda %424 artış

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,953
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Ben mesela trilyon dolarlık şirketleri bir türlü kafamda oturtamıyorum. Nedense tercihlerimde piyasa değeri yüksekse hep kafamda soru işareti oluyor.
    Mesela microsoft 32 fk 2 trilyon dolar piyasa değeri var. 5 yılda hisse fiyatları %388 artmış.

ornek verdigin iki hissede 5 sene de ortalama yuzde %70 cikmis , bu kotu bisey mi ?

5.  Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku
    ornek verdigin iki hissede 5 sene de ortalama yuzde %70 cikmis , bu kotu bisey mi ?
    Gayet güzel bir şey. Benim kafamda oturmuyor diyorum sadece,
    sizlerin bakışını öğrenmek istiyorum. Mesela microsoft veya apple size göre ucuz mudur ? Veya sizin için ne zaman pahalı olur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,953
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Gayet güzel bir şey. Benim kafamda oturmuyor diyorum sadece,
    sizlerin bakışını öğrenmek istiyorum. Mesela microsoft veya apple size göre ucuz mudur ? Veya sizin için ne zaman pahalı olur.
    bu tur firmalar icin icin ucuz -pahali ayrimi yapmadan , her fiyattan alirim,
    ama bu dedigim her firma icin gecerli degil

bu muhtemelen SP veya NAD** taki ilk 100 sirketin hepsini, her fiyattan alirim, bu benim kesin gorusum

7. 2017 yılından bir makale buffet apple alarak hata mı yaptı diye, 2021’in gerçekleri üzerinden bir bakıp atılabilir.

https://www.google.com.tr/amp/s/fort...ett-apple/amp/

Buffett may like Apple because it’s clearly evolved from a growth play into a value stock, meaning that for every dollar you pay for its shares, you get a rich helping of earnings. For the four quarters ended Dec. 31 (Apple’s fiscal year ends in September), Apple posted $45.1 billion in earnings. So its price-to-earnings ratio is a modest 15.7, well below the S&P average of well over 20. Keep in mind that Apple’s P/E was a lot lower, as low as 11 in fact, during the period when Buffett was first buying it in early-to-mid-2016.

8.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku

Eskiden 2000'li yılların başında 100 Milyar $ bariyeri vardı. Daha nereye gidebilir filan derdik, umarım sorunuza cevap olmuştur. Piyasa değerinin nominal büyüklüğüne kafayı takmayın. Çarpanları rasyonel olduktan sonra 100 trilyon $'a da gidebilir. Geçmişte beni de bu düşünce çok zehirledi ondan söylüyorum
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Sayfa 496/692 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •