Alıntı Originally Posted by profesyoneller Yazıyı Oku
merhaba, kiralarken neler talep ediyorsunuz? yani işini soruyoruz tamam ama yalan söyleme ihtimali var. bordro da uç olur heralde kendimizi garantiye almak için neler önerirsiniz?
bordro niye uç olsun? asıl istenecek en temel şey bordrodur. avrupada mesela kiranın 3 katı kadar gelir belgeleyemezsen kafadan elenirsin.

en temelde kiracıyı seçerken aile ise en azından çiftlerden biri bordrolu mümkünse ikisi de bordrolu çalışan olsun istiyorum.
sonrasında;
-findeks raporu,
-kimlik fotokopisi
-kefil, kefilin findeks raporu ve kefilin bordrosu

ayrıca kişiyi linkedinde aratıp profilini inceliyorum, varsa diğer sosyal medya hesapları ile karşılaştırıyorum söylediklerinin tutarlı olduğunu anlamak için.

ben de şimdiye kadar 5 kere sahibinden ev kiraladım bi sorunla karşılaşmadım.

bunların da ötesinde sahip olduğunuz mülk biraz nezih bi semtte/site/ bölgede ve daha çok beyaz yakaya hitap ediyorsa kafadan riski azaltmış oluyorsunuz. o nedenle eğer kiraya vermek için mülk alıyorsanız ben kira çarpanını o kadar önemsemiyorum.

mesela; zeytinburnu veya sultanbeylide belalı bir mahalesinde 150 kira çarpanlı dairesindense ataşehirde, kadıköyde 250-300 kira çarpanına sahip nezih bir sitedeki daireyi tercih ederim.