Sayfa 924/987 İlkİlk ... 424824874914922923924925926934974 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 7,385 - 7,392 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet televizyon için elektrik tasarrufu sağlayacak tek unsur ekranı kapatıp sesini dinlemek!

Bunu yapmanın 2 yolu var. Ya ekran parlaklığını izin verdiği minimum seviyeye kadar kısmak (parlaklık tüketiminin %50'sidir, saatte 18 kuruş yakacaksa 10 kuruş yakar)

Ya da televizyonu internetten izleyip sadece sesini açmak. (bilgisayar ekranını kapatmak). Ancak bilgisayarda başka bir iş yapılmıyorsa (download , başka hesaplamalar) .Bu seçenek te çok tasarruf sağlamaz zira bilgisayar da televizyon kadar ve hatta çok daha fazla elektrik tüketebilir.
    Kaçak elektrik çözüm olabilir mi. Onun kurulum maliyeti yüksek sadece. Milleti ne hale getirdiler...

2.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Ben direk kabloyla hoporloru uydu alicisina baglayip tv yi kapatmak nasil olur dedim.
    Uydu alicisi cok az yakiyor.
    Uydu alıcısı sadece uydu sinyallerini çözüp (demultiplex ederek ) gerekli frekansta televizyona gönderiyor diye biliyorum. Ses bilgisi de bu frekansın içinde ayrı bir bant genişliği içinde saklı. Cihazın içinde o bandı ayrıştırıp hopörlöre veren bir TV decoder olmalı bunu yapabilmek için.
    Yapan özel cihazlar mutlaka vardır ama hangileri bilmiyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    pilli radyo alın abi
    piller rechargable
    pil şarjını dışarda yap
    sıfır elektrik maliyeti
    Radyo televizyon yayınını çekmiyor tabi. Yapılmak istenen televizyonun sesini dinlemekse radyo cihazı iş görmez.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Tv ye bağlandığımiz scart benzeri uc renkli kablo var.beyaz sari kirmizi ucu var ama hangisi ses bulamadim.ayrica donusturucu lazim.ucuza bu is cozulebilir.yapildigini gormustum daha once.sormak lazım.

5.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Kaçak elektrik çözüm olabilir mi. Onun kurulum maliyeti yüksek sadece. Milleti ne hale getirdiler...
    Bence cok makul bir dusunce bu.

Seni bu hale dusurenlerin yaptiklari yaninda, cok masum bir eylem olur.

Istanbul'da perakende fiyat endeksi ocak ayında yıllık +50.91 % (önceki: +34.18 %) - ito

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,957
    Yalaka gurupları elektrik indirimine bile müjde diyor

8.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Yalaka gurupları elektrik indirimine bile müjde diyor
    Siz bile yanlış anlamışsınız "indirim" diye
    elektrik kota aşımı gibi düşünülmeli 150 kw'a ilave olarak + 60 daha verilmişti bunu biz indirim olarak anlarak yanılmış olmaz mıyız ?

Sayfa 924/987 İlkİlk ... 424824874914922923924925926934974 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •