Sayfa 169/779 İlkİlk ... 69119159167168169170171179219269669 ... SonSon
Arama sonucu : 6232 madde; 1,345 - 1,352 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1. Ucuza kapatmak için baskı yoluyla hisse topluyorlar sanırım. Işlem hacmi biraz düştü galiba onceki günlere göre. Artık hisse aşağı gitmek istemiyor gibi. Bakalim daha ne kadar basacaklar.

Bu ayin ortasında hareketlenme bekliyorum bakalım olacak mı. Şöyle 30 üstüne yelken açabilir gibime geliyor bana.

Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

2. Vakifbank trade programindan bakinca alış alan ve satana

Ilk 10 kurum alış 17 milyon yaziyor
    Ilk 10 kurum satış 6 milyon yaziyor.

Bu değerlere bakinca akşama 29 üstüne atmak zorunda kalabilirler belki. Bugün bakalim atraksiyon yapacak mı

3. merhaba arkadaşlar bilanço nasıl gelir fikri olan varmı acaba benim düşüncem eğer ilker bey ve eski yönetim devam etmiş olsaydı büyük ihtimalle güzel bir bilanço gelecekti yönetimin değişmesi bilançoya etki edermi bilemiyorum sonuçta açıklanacak dönem ilkey beyin dönemi olacak yani bu dönem bilançoyu aşağı çekip ilker beyi başarısız gibi gösterme algısı olabilirmi yeni yönetim böyle birşey düşünebilirmi acaba fikri olan paylaşabilirse sevinirim teşekkürler

4. Türk Hava Yolları, İstanbul-Paris seferiyle ilk kez bio yakıt kullanacak.

Bugün İstanbul Havalimanı'nda uçuş öncesi düzenlenen törene katılan Ahmet Bolat, Yönetim Kurulu Başkanı olarak ilk törenine katılıp ilk konuşmasını yaptı. Genel Müdür Bilal Ekşi de o anları Twitter'dan paylaştı.

5. Japonya'nın en büyük havayollarından All Nippon Airways (ANA) 2021 Nisan- Aralık döneminde 102,8 milyar yen (894 milyon dolar) net kayıp yaşadı.

Halihazırda süren 2021 mali yılı verilerini kapsayan açıklamasında ANA istatistiklerine, Covid-19 salgınının hava yolu, kargo ve seyahat sektörüne yansıması dikkati çekti.

Buna göre ANA, Nisan-Aralık 2021 döneminde 102,8 milyar yen (894 milyon dolar) net kayıp yaşadı. Bu oran, 2020'nin aynı döneminde ise 309,5 milyar yen (2,69 milyar dolar) olarak kayda geçmişti.

2020'nin aynı döneminde 362,4 milyar yen (3,15 milyar dolar) işletme kaybı kaydeden ANA, Nisan-Aralık 2021 periyodunda ise 115,8 milyar yen (1 milyar dolar) işletme kaybına uğradı.

Önceki yılın aynı dönemine kıyasla, 9 aylık dönemde yerel uçuşlardaki yolcu sayısı yüzde 33,2 artışla 13,2 milyona, uluslararası uçuşlardaki yolcu sayısı ise yüzde 71,2 artışla 549 bin 327'ye yükseldi.

Japon firma Covid-19 salgınının firma hasılatını olumsuz etkilediğini açıkladı. ANA Finans Direktörü Fukuzawa İçiro, kargo bölümü gelirlerindeki iyileşmeye dikkat çekti.

Fukuzawa, Mart 2022'de sona erecek 2021 mali yılının 9 aylık döneminde artan otomotiv parça nakliyatları ve aşı tedariklerinin firmanın uluslararası kargo bölümü gelirlerini desteklediğini söyledi.

6. Almanya Ulaştırma Bakanlığı, AB Komisyonu'nun Berlin-Brandenburg Havalimanı’nın (BER) iflasını önlemek için 1,7 milyar avroluk devlet desteğini onayladığını bildirdi. Havalimanının maliyeti planlanandan 3 kat fazla olmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Berlin-Brandenburg Havalimanı'nı işleten FBB’ye "Kovid-19 krizinden en çok etkilenen firmalara devlet desteği" kapsamında 1,7 milyar avroluk ödemeye onay verildiğini duyurdu.

Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarında inşa edilen ve 14 yılda tamamlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı yaklaşık 10 yıl gecikmeyle Kovid-19 nedeniyle hava yolculuğunda küresel bir düşüşün yaşandığı Ekim 2020’de hizmete girmişti.

TOPLAM MALİYET 3 KATINA ÇIKTI

Başlangıçta yapımının 2 milyar avroya mal olması planlanan havalimanının toplam maliyeti yaşanan sorun ve aksaklılar sebebiyle 3 kattan fazla artarak 6 milyar avroyu geçmişti.

Frankfurt ve Münih’ten sonra Almanya’nın üçüncü büyük havalimanı konumundaki BER, Kovid-19 salgını sebebiyle havacılık sektörünün karşı karşıya kaldığı sorundan dolayı başlangıçta çok daha az yolcuya hizmet vermişti.

Havalimanını geçen yıl 10 milyondan az yolcu kullanırken, bu yıl 17 milyon yolcu hedefleniyor.

Berlin ve Brandenburg eyalet hükümetleri her biri FBB'de yüzde 37 hisseye sahipken, şirketin yüzde 26 hissesi de Alman federal hükümetinde bulunuyor. FBB'nin toplamda 2,4 milyar avroya ihtiyaç duyduğu belirtiliyor

7.  Alıntı Originally Posted by Tarık Yazıyı Oku
    merhaba arkadaşlar bilanço nasıl gelir fikri olan varmı acaba benim düşüncem eğer ilker bey ve eski yönetim devam etmiş olsaydı büyük ihtimalle güzel bir bilanço gelecekti yönetimin değişmesi bilançoya etki edermi bilemiyorum sonuçta açıklanacak dönem ilkey beyin dönemi olacak yani bu dönem bilançoyu aşağı çekip ilker beyi başarısız gibi gösterme algısı olabilirmi yeni yönetim böyle birşey düşünebilirmi acaba fikri olan paylaşabilirse sevinirim teşekkürler
    Hocam ben şahsen bilançonun guzel gelmesini bekliyorum. Havacılık yolcu-kargo taşıma sonuçları açıklanmıştı zaten. Araci kurumlar bu rakamlar sonrasında tahmini 2,5 milyar civari kâr bekliyorlar. Bu rakam aşağı yada yukarı olabilir tabi ama tahmini bu rakamlar deniliyor. Ama ben biraz daha iyi bekliyorum şahsen. Ilker Aycı yonetiminin değişmesi bilançoyu değiştirmez bence. Neyse o dur. Zaten bilanço hazırdır bir kere. Son rütuşlar yapılıyordur.

Yonetimin değişmesi demek, bundan sonra ki gelir giderler için bir etkiler ve sonuçlar doğurur.

Yeni yönetime gelen Ahmet Bolat, şube mudurluklerini şef statüsüne çekiyor yanılmıyorsam, mudur sayısını da azaltacaklar, medyadan okuduğum kadarıyla, ayrica telefon trafiğini de daha sade hale getirecek sanırım. Benim gordugum kadarıyla yeni yonetim fuzuli olan şeyleri azaltıyor ve sade hale getirip, daha aktif kullanım, daha pratik çalışma, daha verimli bir çalışan personel şekli, daha iyi yatirim yapma modelleri uzerinde çalışmaya başladı sanırım. Ben sahsen yeni yönetimi mantıken tuttum. Guzel çalışmalar var şimdiden

Bana boyle bir izlenim verdi doğrusu. Bu yapılanların karlılık yapmasında ve filonun büyümesinde daha istikrarlı itici bir güç olacagini düşünüyorum şahsen.

Yeni yoneticimiz Ahmet Bolat in geçmişi de çok güzel geldi bana ve bu işin içinde olan birisi. Ben ileride çok guzel gelişmeleri de göreceğimizi tahmin ediyorum.

8. Ayrıca yeniden varlık degerlemesi de yapacak şirketimiz. Ben en fazla buradan ozsermaye de artış yapacağını düşünüyorum. Son bilançosunda mesela 193 milyar varlık görünüyor ve bunun %20 si oranimda degerleme artışı gelse 38 milyar gibi bir özsermaye artışına neden olabilir. 57,6 milyar olan ozsermaye 90-100 milyar gibi bir özsermaye civarına çıkabilir gibime geliyor. Bakalım buyuk surpriz bekliyorum kendimce. Bakalım olacak mı 😃

Sayfa 169/779 İlkİlk ... 69119159167168169170171179219269669 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •