Sayfa 417/1312 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517917 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,329 - 3,336 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben de 12 senedir öyle yapıyorum..en fazla ort. enflasyon kadar, zaten geçen yıla kadar ortalaam enf. %10 civarıydı...bizim zamlar d hep o civarda oldu..hiç sıkıntı da yaşamadım.

Enf. zaten sorun demek...her türlü fiyatlamada, alış verişte sıkıntı demek..umarım bu zor dönemi ev sahibi-kiracı olarak, karşılıklı anlayışla atlatırız...bak yan taraf 2000 olmuş, ben 1800 alyıyorum, benimki de 2000 olsun dememek lazım hemen...aynı şekilde pandemide ıkıntı var diye hiç zam yapmayan kiracılar da oldu..biz o zaman da makul bir zam yaptık(adam emekli, pandemiyle bir alakası yok, ama yine zam yapmayalım diyor ev sahibine, ne alaka).

yani, sular yükselince balıklar karıncaları, sular çeklince karıncılar balıkları yemeye çalışmayacak..hayvan değil, insanız biz...dönem dönem belirli pozisyonda olan zor duruma düşebilir, karşıt pozdaki bu durumdan istifade etmeye çalışmayacak..ahlak bunu gerektirir.
    Sizin bahsettiğiniz empati iki yönlü çalışıyorsa güzel.
    Diyelimki geçen sene kiracıya pandemi nedeniyle zam yapmadınız. Siz aslında sadece o yılın değil geleceğin kiralarındanda vazgeçmiş oluyorsunuz. Diyelim ki pandemi geçti. Ve işle yoluna girdi. Kiracı sizin gelecek yıllardaki kaybınız karşılar mı ? Yoksa yasal sınır bu deyip böyle devam eder mi ? İşte ana soru bu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. 1-2 kiracı ile hayat boyu denk gelemeyeceğiniz durumlara onlarca kiracısı olan forum üyeleri sıklıkla denk geliyor.

Kiracınıza şu yasal oranda dahi artırım yapamıyorsanız, kiracınız mırın kırın ediyorsa, yatırımı kötü yerde yapmışsınız demektir. Sonucuna katlanmak durumunda kalırsınız.

Yok yatırım iyi yerde ve ben kira artışını dert etmiyorum diyorsanız yemeyenin malını yerler demişler.

Gelelim kira artış oranlarına:
    30 yıl önce kontratta ne yazıyorsa öyle artırım yapardık. %60 artırım yapılacaktır diye yazdığımı hatırlıyorum kira kontratlarında.

Sonra TÜFE oranı kullanılacak denildi. Öyle artırdık.

Yılın birinde kira artışları konutlar için %10 ile sınırlandırıldı.

Tüfe oranı yüksek çıkmaya başlayınca ÜFE oranı ile sınırlandırıldı.

ÜFE yüksek çıkmaya başlayınca tüfe ve üfe'den daha düşük çıkan, 12 aylık tüfe ortalamaları ile sınırlandırıldı.

Tüfe ortalamaları yüksek çıkınca daha düşük çıkan bir değeri uygulamaya alacaklardır. Ya da daha önce yapıldığı gibi bu yıl kira artış oranı misal olarak %10 ile sınırlandırılmıştır diyeceklerdir.

Demem o ki, lokasyonu iyi, kolay kiracı bulunan bir lokasyonda mülkünüz varsa kira artışlarından taviz vermeyin.

Sonra 3'te 1 kiraya talim edersiniz. Kiracınız da gelir burada ev alınır mı kiracılık kral der, 5 milyonluk evde 1200 çarpanla oturuyorum diye keyifli keyifli yazar...
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. Kardeş yasa değişmiş, kime ne anlatıyorsun...eskiden yazardık bir rakam, ne güzel günlerdi..napalım yani, o zaman öyle, şimdi böyle.

Merak etmeyin, alın teri ile helalinden kazanılmış para ile alınan malı, mülkü kimse kimseye yedirmez...ama herşey de para değil yahu.

Bu başlıkta gün geliyor kiracıların, gün geliyor ev sahiplerinin sesi gürü çıkıyor...tam yukarıda verdiğim balık-karınca örneği.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Sizin bahsettiğiniz empati iki yönlü çalışıyorsa güzel.
    Diyelimki geçen sene kiracıya pandemi nedeniyle zam yapmadınız. Siz aslında sadece o yılın değil geleceğin kiralarındanda vazgeçmiş oluyorsunuz. Diyelim ki pandemi geçti. Ve işle yoluna girdi. Kiracı sizin gelecek yıllardaki kaybınız karşılar mı ? Yoksa yasal sınır bu deyip böyle devam eder mi ? İşte ana soru bu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    daha önce de yazdım, kimse kimseyi sömürmeyecek ve enayi yerine koymayacak...karşılıklı anlayış ve insanlık yeterli.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Merhaba. Arkadasimin 8. Yilina ilerlemekte olan bir kiracisi var. Kalp krizi vs derken doktorlar bypass olmasi gerektigini soyledi fakat bulunduğu sehirde bu olanağı yok. O da bu gerekce ile büyükşehirde bulunan evine tasinmak istiyor. Kiraci ise cikmak istemiyor. Bu durumda nasil bir yol izlenebilir.

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    Merhaba. Arkadasimin 8. Yilina ilerlemekte olan bir kiracisi var. Kalp krizi vs derken doktorlar bypass olmasi gerektigini soyledi fakat bulunduğu sehirde bu olanağı yok. O da bu gerekce ile büyükşehirde bulunan evine tasinmak istiyor. Kiraci ise cikmak istemiyor. Bu durumda nasil bir yol izlenebilir.

https://youtube.com/shorts/J7d1sy9fexo?feature=share

Alet konusu değisebilir o konuda spontane birseylerde kullanılabilir alet konusunda ben yönlendirmiş olmiyayim ama şekil bu.

Durum o kadar kötü diyorsunuz ha. Ben evi güvendiğin birine rayiç bedel üzerinden sat dedim sanırım mahkemesiz en makul yok bu bence
     Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    https://youtube.com/shorts/J7d1sy9fexo?feature=share

Alet konusu değisebilir o konuda spontane birseylerde kullanılabilir alet konusunda ben yönlendirmiş olmiyayim ama şekil bu.

8.  Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    Durum o kadar kötü diyorsunuz ha. Ben evi güvendiğin birine rayiç bedel üzerinden sat dedim sanırım mahkemesiz en makul yok bu bence

Kalp vs konusunda sıkıntı varsa fazla kafaya takmadan halletmenin yollarına bakmalı bence hukuki yollari bir deneyin

Sayfa 417/1312 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517917 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •