Arama sonucu : 3959 madde; 1 - 8 arası.

Konu: YBTAS - Yibitaş İnşaat Proje

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by omer1461 Yazıyı Oku
    Sevgili olimpik forum;hissemiz cezayı 4 tavan olduğu için değil 4 tavan sonrası ertesi günü %8 yukarıda açıp taban olup ertesi gün yine taban olması ile yedi. Bana göre tahtada bir gurup var ve birkaç aracı kurum üzerinden işlem yapılıyor. Hisseyi bilnçli baskıladılar ve cezayı bilerek verdirdiler. 23,100 TL den 50-60 adet alan ertesi hafta tabana bastı satışları ile.Niye tavandan aldığını iki tabanla verir? İlginç işlemler oldu. Gelecek hafta belli olur. Bu arada,patron paraya sıkıştı lafını ilk kez senden duydum. Komik bir düşünce. Keşke bedelli veya bedelsiz herhangi bir şekilde sermaye artırımına gitse.
    Çok bilmiyorum ama,bu tür hisselerde devre kesici yok mu? Yoksa,,,,yatırımcının canı yanmasın diye olmalı.
    Tavandan tabana düşerse,rakam %20 oluyor,,,spk bu tür hisselere de bir kural getirmeli,,eğer böyle hisselerde spekülasyon oluyorsa,bunun sorumlusu,kural getirmediği için şirket değil,spk dır bence.

2.ci bir konu,,,,bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama,,,,sen 100.000 sermayeye izin veriyorsun,hissesin sığ olmasına ses çıkarmıyorsun,,ondan sonra hisse aşırı çıkış düşüş yaptığı zaman,cezayı basıyorsun,,,ya ne olacaktı,,tavana 10 lot alış yazssan,hisse hemen tavan oluyor,,10 lot satış yazsan taban oluyor.
    Yok mu bir ödenmiş sermaye tabanı,kriteri elinde.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

2.  Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    Çok bilmiyorum ama,bu tür hisselerde devre kesici yok mu? Yoksa,,,,yatırımcının canı yanmasın diye olmalı.
    Tavandan tabana düşerse,rakam %20 oluyor,,,spk bu tür hisselere de bir kural getirmeli,,eğer böyle hisselerde spekülasyon oluyorsa,bunun sorumlusu,kural getirmediği için şirket değil,spk dır bence.

2.ci bir konu,,,,bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama,,,,sen 100.000 sermayeye izin veriyorsun,hissesin sığ olmasına ses çıkarmıyorsun,,ondan sonra hisse aşırı çıkış düşüş yaptığı zaman,cezayı basıyorsun,,,ya ne olacaktı,,tavana 10 lot alış yazssan,hisse hemen tavan oluyor,,10 lot satış yazsan taban oluyor.
    Yok mu bir ödenmiş sermaye tabanı,kriteri elinde.
    Ticaret Bakanlığı Anonim Şirketlerde sermaye alt limitini 50,000 TL olarak belirledi 2004 yılında ve hâlâ o miktar devam ediyor. CİMER'e bu konuda görüş sordum, bir ayı geçti cevap gelmedi henüz. Şaka gibi gerçekten. Borsaya kotesin ama sermaye 100 bin TL.
    Ybtas PÖİP pazarında zaten. Devre kesme cezası zaten olamaz. Şu andaki cezayı da bilerek aldırdılar diye düşünüyorum. 2020 yılında 13 tavan yaptı,ceza meza uygulanmadı. Bekleyip göreceğiz.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •