Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
ise baslarken ya da sgk primi yattigi gun size tahattutname mi imzalayip verdiler emeklilik yasiniz su, sartlari budur diye?

Emekli olup skgden belgeyi alana kadar her sey degisebilir, bu simdi calisanlar icin de gecerli, ayrica sgk odemesi istege bagli degil yani sartlari bu ise odemeyecegim ben bunu diyemiyorsunuz. Bu bir sosyal guvenlik sistemi sartlari her zaman degisebilir.

Onceden ilac alirken mesela muayene ucreti vs odemezdik, sigortaya baslarken yoktu bu ne yapalim biz basladigimizda yoktu diye itiraz mi edelim?

Ya da ben 18 yasinda iken kapali mekanlarda sigara icilebiliyordu, bu benim kazanilmis hakkim yasa geriye dogru uygulanamaz sadece yeni doganlari etkilesin ben icerim mi diyecegiz
Bu eytlilerin “kazanilmis hak†argumani kadar bos bir sey yok.

Dersiniz ki 50den sonra is bulmak zor ulke sartlarinda genel bi duzenleme yapilsin amenna, ama kazanilmis hak cart curt hayvan terli yemezler.

Mevcut eytilere bi secenek sunulsun; sizi yas sarti olmadan emekli edecegiz ama 1999 sonrasi emekli yasini 80 yapacagiz, aninda kabul ederler ;))
Bir de kanundan, hak/hukuktan vb haberdar olmak lazım.

"Ya da ben 18 yasinda iken kapali mekanlarda sigara icilebiliyordu, bu benim kazanilmis hakkim yasa geriye dogru uygulanamaz sadece yeni doganlari etkilesin ben icerim mi diyecegiz"

türünde fantastik beyanlardan da ayrıca uzak durmak 3. insanlarda yaratacağınız imaj açısından önemli.

Bugün çalışanlar için BES zorunlu.
Devlet katkısı ise %30 diye açıklandı.
Beğenir veya beğenmezsiniz, katılır veya katılmazsınız...
Günü geldiğinde;
-"vazgeçtim %30 katkı vermekten,üstüne de %50 kesiyorum ödenecek paradan" derlerse...

Görürüz o pembe...

Hayallerinizi!