İştirak satışı 36 milyon geliri ve kur ile finansman giderleri 34 milyon hemen hemen birbirini tolere etmiş. Bedelli onaylanırsa 2022 de 34 milyon kasada kalacak. 20 milyon Euro makine parkı var.gebze Yeni fabrika için makine alımları var.2-3 yıllık sipariş bağlantı lari var. Karel de 3 yıl önce devam li karın çoğu kur zararı na gidiyor du.bebek büyüyecek bedelli işi bozdu oda finansman giderleri için. Bekleyip göreceğiz.2020de 6,7 milyon 2021de 56,270 birde böyle bakmak gerekir
Tuclk almadığım ama almak için fırsat kolladığım bir hisse
Çok kaba bir hesap yapacağım.
yanlış yada eksik görürseniz lütfen siz düzeltin
HESAPLAR 3. ÇEYREK BİLANÇOSUNA GÖRE YAPILMAKTADIR
3. çeyrek de sadece kur kambiyo gideri 16 m yazılmış
Fon kullanım raporunda 3,7 m euro borç ödenecek yazıyor.
Bu ödeme yapılınca euro tarafında Net yabancı pozisyonda negatiften pozitife geçmiş olacak
Dolar kısmı zaten pozitif
Yani kur artışında artık pozitif etkilenecek
Biz kötümser olalım ne artı ne eksi olsun diyelim (kur gideri -16,26 m yerine 0 yazıyorum )
12 aylık net karı : 38.5 m.
Bedelli olursa : 38.5+ 16,26( kur gideri ödemeyeceğinden ) = kabaca 55 m
13 den bölündüğünü varsayarsam = 13+5/6 = 3 tl bölünme sonrası fiyat
ödenmiş sermaye = 180 m
F/k = 3/(55/180) = 9,82 şuan fk 10,58
Yani demem o ki SADECE KAMBİYO GİDERİ AZALACAĞINDA BİLE şirket daha karlı hale geçecek
yatırımlar sonrası hasılatı ne bilim işletme sermayesi artışı sonucu maliyet azalışını hesaba dahi katmadım
Değerli paylaşımınız için çok teşekkürler. 12 aylık net karı 38 almışsınız, 2021/9 bile 33. Ben son çeyrek 15 gelir diye düşünüyorum, yıllık 50 milyona yaklaşabilir. FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kusura bakmayın boşuna hesap yapmışsınız!
1-2021'in 3 çeyrek karları geçen seneki gibi mi ki 4.çeyrek geçen yılın karını almışsınız?
2-geçen yılın karlarından yola çıkacaksanız o zama bu sene karları ve satış rakamları ile orantı yapmalıydınız
3-geçen yılın kurları farklı ilk 3 dönem kurlaru farklı , 4.çeyrek çok daha farklı
o yüzden sizin hesap tutmaz!
[emoji106]FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri