https://www.youtube.com/watch?v=oMmocnLnVgQ
..........................
https://www.youtube.com/watch?v=oMmocnLnVgQ
..........................
İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Kentuf bey bana cevap da yazmışsınız.
Yıllardır da çok açık bilgilendiriyorsunuz. Teşekkür ederim.
Ne demek açık bildirim yapmak her zaman iyidir
Çünkü bizim piyasada çok bilmişler sen ben açık yazınca ellerindeki malı satarlar bu hisse gitmez diye
ama o hisse büyümeye devam etmişse şirket ve karlılığıda olmuşsa zaten gidecektir.
Burda senin benim dememizle hiçbir şey olmaz buna eminim ben.
Cemex ve Synhelion güneş ısısını kullanarak klinker üretiyor
03 Şubat 2022
İspanya: Cemex'in Madrid Özerk Topluluğu'ndaki IMDEA Enerji Enstitüsü'ndeki Mósteles klinker pilot seri üretim birimi, ilk parti güneş enerjisiyle ısıtılan klinkerini üretti.
Ünite, İsviçre merkezli Synhelion güneş radyasyonu teknolojisini kullanır.
Teknoloji, ham maddeleri ısıtmak için bir güneş enerjisi alıcısı ve gazlı ısı transfer sıvısı kullanır.
Cemex CEO'su Fernando Gonzalez, İlk güneş klinkerinin üretimi, bu dönüşüm teknolojisi için heyecan verici bir kilometre taşıdır.
Bu , 2050 yılına kadar yalnızca net sıfır CO2 betonu sağlama hedefimize ulaşmak için inovasyon yoluyla somut sonuçlar sağlama taahhüdümüzün kanıtıdır.
Cemex daha iyi bir gelecek inşa ediyor ve bu gelecek sürdürülebilir olmalı sonucuna vardı.
RUSYA ÇİMENTO SEKTÖRÜ 2022
Rusya geçen hafta ithalatı kolaylaştırdı. Ocak 2022'nin sonunda, ulusal standizasyon kuruluşu Rosstandart'tan bir emir, Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) dışındaki ülkelerden daha basit ithalatlara izin veren denetim kontrollerini gevşetti.
Daha önce bu tür her parti 28 günlük bir inceleme süresi gerektiriyordu.Daha fazla çimento ithalatını teşvik etmek için bu artık düşürüldü. Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Viktor Yevtukhov, tedbirin gerekçesini InterFax'a şöyle açıkladı:
Gelecekte Rusya iç çimento pazarında sorun yaşamamak için rekabeti teşvik etmek gerekiyor.
Bu temel yapı malzemesinin fiyatlarını dengeleyecek ve bu tür risklerde büyümelerini engelleyecektir.
Şu anda Rusya çimento pazarının karşı karşıya olduğu durum hakkında bir fikir, CM Pro tarafından sağlanan piyasa verilerinden toplanabilir.
Kasım 2021'e kadar olan 11 ayda üretim yıllık %7 artarak 56.4Mt'a yükseldi.
Aynı zamanda ithalat ise %26 artarak 1.6Mt'a yükseldi.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bunu hem devlet destekli altyapı projelerinde hem de konutlarda yaşanan büyümenin yarattığı inşaat patlamasına bağladı.
Ayrıca, durumu düzeltmek için diğer bölgelerden çimentoyu yeniden dağıttığını söylese de, 2021 sonbaharında Merkez Federal Bölge'de yerel bir kıtlık ve fiyat artışlarına dikkat çekti.
Moskova dahil ülkenin ana çimento üreten ve tüketen bölgesindeki bu dengesizlik rakamlarda da görülebiliyor.
2019 ve 2020 yıllarında bu alanda üretim tüketimin yaklaşık 2 milyon ton altındaydı.
Ancak şimdiye kadar, Kasım 2021'e kadar, bu fark 2,7Mt'a yükseldi.
Aynı zamanda, çimento fiyatının Kasım 2020'den Aralık 2021'e kadar %20 arttığı bildirildi.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın ayrıca 2021'de yapılan bir çalışmanın, ulusal çimento sektörünün, naftalin de dahil olmak üzere toplam 105Mt/yıl üretim kapasitesine kıyasla 65Mt/yıl görünür işletme kapasitesine sahip olduğunu bulmasının neden kamuoyunda merak edildiği bildirildi. ve aktif olmayan tesisler ve üretim hatları.
Diğer bir deyişle sektör %62 üretim kullanım oranıyla çalışıyor ve hükümet ithalatı açarak bunu daha da yükseltmeye çalışıyor.
Yevtukhov, konuyla ilgili herhangi bir karışıklık olmamasını sağlamak için şunları ekledi: Eminim ki yerli üreticiler çimento üretiminin gerçek hacmini artırma göreviyle başa çıkacaklarsa ve ürünlerinin fiyatlarının bu fiyatların üzerine çıkmasına izin vermeyeceklerdir. enflasyon oranı, piyasa kendi kendini düzenler,
Ülkenin büyüklüğü göz önüne alındığında, ithalat esas olarak Moskova ve Volga çevresindeki iyi uluslararası ulaşım bağlantılarına sahip büyük nüfus merkezlerindeki üreticiler için bir tehdit gibi görünüyor.
Üreticiler, gerçek işletme kapasitesini 3 - 5 milyon ton artırma sözü verdikleri için hükümetten gelen mesajı almış ve anlamış görünüyor. Yine de, hem Rus hem de Avrupalı çimento üreticileri için odadaki ayı, 2022'de Ukrayna'da olacak.
Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyelerinin ekonomik yaptırımları tehdit etmesi ve Rusya'nın Avrupa'nın gaz arzının önemli bir bölümünü tedarik etmesiyle, mevcut söylemden herhangi bir ilerleme kaydedilebilir.
hem Rusya'da hem de Avrupa'da piyasalarda rahatsızlığa neden olabilir.
NATO üyesi bir ülkede üretim yapan ve Rusya'ya artan ihracattan yararlanmayı uman Türk çimento ihracatçıları, olaylar ısınırsa belirli bir bağlantıda olabilir.
Tüm bunlar, Smikom'un 2021'in ortalarında Rusya'nın en büyük çimento üreticisi Eurocement'i satın almak için ilginç bir zaman seçtiğini gösteriyor.
Devam eden bir inşaat patlaması var ama aynı zamanda çok fazla risk var.
Uygun bir zamanlama ile, LafargeHolcim Rusya bu hafta Moskova yakınlarındaki entegre Voskresensk çimento fabrikasını yeniden açacağını duyurdu.
Ünite başlangıçta 2016 yılında durdurulmuştu.
Şimdi tesisi yeniden başlatmak ve sahada kuru inşaat karışımı ünitesi inşa etmek için 23 milyon Euro harcamayı planlıyor. Kim büyük hükümetin çalışmadığını söylüyor?
Bugün almaya devam ettim sert gevşeyince. Gelecek Bilançolar için iyimserim.
Yer İmleri