Sayfa 752/1002 İlkİlk ... 252652702742750751752753754762802852 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,009 - 6,016 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Karantinalar salgınların olmazsa olmazıdır.Tüm tarihte salgınlarda karantinalar uygulanmıştır.Bunun için yeni verilere ihtiyaç yok ki salgınların dinamiği yeniden mi araştırılacak.Karantina aşısız dönemde delta varyantı için şarttı,aşılardan sonra omicronla falan bence de şu anda gerek yok.

İsveç ve biz kıyaslanacağız öyle mi.Ne diyeyim ben artık daha fazla yazmak istemiyorum zaten okuyan arkadaşlar kendi kararını verir.

3.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Buyur sn pit, hicbir kisitlama getirmeyen Isvec. 2 sene zindana donmus ulkelerden farki yok durumun. Kaldi ki Isvec oteki ulkelerdeki cocuk intiharlari, depresyon gibi problemle ugrasmayacak.

https://www.news.com.au/world/corona...4f6f8eb61d8cab
    https://www.dailymail.co.uk/news/art...-lockdown.html
    işte bende bunu diyorum ama diyecekler ki onların bilinç düzeyi fazla. neyse konu uzar gider.
    Kardeşim İngiltere'de yaşıyor, tüm salgın boyunca ilkokul bire giden yeğenim toplamda 3 ay okuldan uzak kalmıştır. Kaldı ki onlarda yıl içerisinde okula gidilen gün sayısı da bizden fazla zaten. Çocuğun hem psikolojisi buradakilerden çok daha iyi hem de eğitim olarak geri kalmadı. Pandemi süresince tiyatro etkinliğine varan birçok etkinliğini de yaptı bu çocuk.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Isvec'le Turkiye'i kiyaslamiyorum, Avrupa ulkelerini kiyasliyorum. Her verisi muhtemelen yalan olan bir yer anlamli bir karsilastirma imkani vermez.

Konu da asi degil, kisitlamalar. Isvec orneginde goruldugu gibi pek de fark yaratmamis. Ilk 3 ay tamam herkes saglik hizemeti alabilsin diye dogru, ama 2 sene olmus ac kapa ac kapa lacka oldu artik. Sagolsun liberal medya iyi pompaladi, korku atesinin sonmesine hic izin vermiyor.

5. hala ölüm istatistiklerine takılınılıyor..
    açın da filojenik tablosuna bakın
    aşıdan kaçmazsa şanslıyızdır.

çin hükümetine de binbir teşşekkürler. doktor paketlemekle, sansürle uğraşacaklarına, işlerini yapsalardı.

Arkadaşlar ülkemizdeki sağlık sistemini bilmiyorsunuz.Sistem kitlenmese bu hükümet asla kapanma falan yapmazdı.Adamlar turist gelsin diye 80 milyonluk ülkede haftalarca covid yok dedi.Bırak kapanmayı haftalarca önlem falan alınmadı.Turist gelsin diye ölüm sayıları vaka sayıları saklandı.Kapanmalar zaten sağlık sistemi kitlendiği için uygulandı.Bizim koşullarımızda olabilecek en az kısıtlama uygulandı.Elbet arada saçmalıklar yapıldı ama bizim hükümet gereksiz kapanmalar yaptı falan demeyin,doğru değil.Sağlık sistemi kitlenince mecbur kaldılar.Yoksa hükümetin umurunda değil ölen ölsün yeter ki dükkanlar açık kalsın okullar açık kalsın turist gelsin derdindeler.Onlar zaten sizin dediğinizi uyguladılar.Biz isveç norveç falan olmadığımızdan sistemimiz artan vaka sayısına dayanamadı,olay bu.

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku

Evet ciddi bir hastalık bu ancak bu kadar hayatımızı kısıtlamamızın da daha ağır sonuçları oldu gibi görünüyor.
    bunu bilmenin tek yolu AŞI OLMAMAK,KARANTİNA UYGULAMAMAK,İLAÇ KULLANMAMAK, MASKE/ MESAFE UYGULAMAMAKtı..
    neler olabileceğini bir düşünün isterseniz

eminmisiniz bu dediğinizden
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

8.  Alıntı Originally Posted by radyolog Yazıyı Oku
    bunu bilmenin tek yolu AŞI OLMAMAK,KARANTİNA UYGULAMAMAK,İLAÇ KULLANMAMAK, MASKE/ MESAFE UYGULAMAMAKtı..
    neler olabileceğini bir düşünün isterseniz

eminmisiniz bu dediğinizden
    hayatı kısıtlamak diyorum siz aşı, maske ve ilaç kullanmamak diyorsunuz. Okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım. aşı olmak ve ilaç kullanmak hayatı kısıtlamak mı oluyor?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 752/1002 İlkİlk ... 252652702742750751752753754762802852 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •