Arama sonucu : 5432 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bu hafta içi yada en geç gelecek hafta içi genel kurul ve kar payý daðýtýmý ile ilgili yönetim kurulu kararý KAP'a gelir.

Þirket genelde Mart ayýnýn son haftasý genel kurul yapýyor ama çaðrýyý en az 30 gün önce yapmasý gerektiði için bu sene Nisan ayýnda yapacak anlaþýlan. Çünkü genel kurul kararýný yarýn bile alsa en erken Nisan baþýnda genel kurul yapabilir. Herhalde Nisan ayýnýn ilk 10 günü yapacak genel kurulu. Bu durumda bu hafta yada gelecek haftanýn ilk 2-3 günü herhalde bu KAP haberini alýrýz.

Genelde genel kurul kararý aldýðý yönetim kurulunda kar payý daðýtým kararýný da alýyor. Yani , önümüzdeki 1 hafta içinde hem genel kurul kararý hem de temettü haberi KAP'a gelir.

Geçen sene iyi bir temettü vermemiþti. 64 milyon liralýk net karýn sadece %25'ini yani 16 milyon lira daðýtmýþtý temettü olarak.

Bu sene daha fazlasýný daðýtýr mý bilmiyorum. Sonuçta þirketin banka kredi borcu çok artmýþ durumda ve bu kadar kýsa vadeli borcu varken yüksek temettü daðýtacaðýný sanmam.

Ama belli de olmaz. Sonuçta Arena son 10-15 senedir her sene ( 2-3 istisnai sene hariç ) daðýtýlabilir karýn %25-40 arasýnda bir temettüyü verdi. Bu sene de vereceðini sanýyorum. Ama vermezse de þaþýrmam. Anlarýz bunu 1 hafta içinde.

Ama Paynet satýþýndan gelecek olan paraya da güvenip fazla fazla da verebilir. Bakalým ne yapacak. 1 hafta içinde anlarýz.

Temettü verirse de sanýrým Mayýs ayýnýn ilk haftasý verir.

2.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Bu hafta içi yada en geç gelecek hafta içi genel kurul ve kar payý daðýtýmý ile ilgili yönetim kurulu kararý KAP'a gelir.

Þirket genelde Mart ayýnýn son haftasý genel kurul yapýyor ama çaðrýyý en az 30 gün önce yapmasý gerektiði için bu sene Nisan ayýnda yapacak anlaþýlan. Çünkü genel kurul kararýný yarýn bile alsa en erken Nisan baþýnda genel kurul yapabilir. Herhalde Nisan ayýnýn ilk 10 günü yapacak genel kurulu. Bu durumda bu hafta yada gelecek haftanýn ilk 2-3 günü herhalde bu KAP haberini alýrýz.

Genelde genel kurul kararý aldýðý yönetim kurulunda kar payý daðýtým kararýný da alýyor. Yani , önümüzdeki 1 hafta içinde hem genel kurul kararý hem de temettü haberi KAP'a gelir.

Geçen sene iyi bir temettü vermemiþti. 64 milyon liralýk net karýn sadece %25'ini yani 16 milyon lira daðýtmýþtý temettü olarak.

Bu sene daha fazlasýný daðýtýr mý bilmiyorum. Sonuçta þirketin banka kredi borcu çok artmýþ durumda ve bu kadar kýsa vadeli borcu varken yüksek temettü daðýtacaðýný sanmam.

Ama belli de olmaz. Sonuçta Arena son 10-15 senedir her sene ( 2-3 istisnai sene hariç ) daðýtýlabilir karýn %25-40 arasýnda bir temettüyü verdi. Bu sene de vereceðini sanýyorum. Ama vermezse de þaþýrmam. Anlarýz bunu 1 hafta içinde.

Ama Paynet satýþýndan gelecek olan paraya da güvenip fazla fazla da verebilir. Bakalým ne yapacak. 1 hafta içinde anlarýz.

Temettü verirse de sanýrým Mayýs ayýnýn ilk haftasý verir.
    Emirhan kardeþim.
    Ýndeks temettü daðýtýyormu.
    Ben araþtýrdým kayýt bulamadým.Sende bilgi varmý
    Teþekkürler

3. 815 milyon özsermaye;67 milyon kar.bu ne kardeþim yýllýk %13 getiri. Verilen emeðe yazýk,bankaya yatýrsalardý %25 getirisi olurdu. Bu þirkette bir sorun var kardeþim.ya iyi yönetilmiyor ya da alavare dalavare....

4.  Alýntý Originally Posted by UYSAL61 Yazýyý Oku
    815 milyon özsermaye;67 milyon kar.bu ne kardeþim yýllýk %13 getiri. Verilen emeðe yazýk,bankaya yatýrsalardý %25 getirisi olurdu. Bu þirkette bir sorun var kardeþim.ya iyi yönetilmiyor ya da alavare dalavare....

818 milyon öz sermayeye 67 milyon kar ile getiri %13 deðil %8,2 olur.

Ama zaten tek bir rasyo ile hisse fiyatý belirlenmez. Evet öz sermaye karlýlýðý önemli bir rasyodur ama tek rasyoyla bir hisse ucuz yada pahalý denmez.

Mesela bu sene net kar 200 milyona çýkarsa ROE %25 olur. Bizim de beklentimiz bu. Borsada beklenti satýn alýnýr. Hatta Paynet 800 milyon liralara satýlýrsa , bu sene tek defalýk kar 1 milyarý bile bulabilir. Bu sefer de öz sermaye karlýlýðý %125 diyemeyiz kar tek defalýk olduðu için.

Arena muhaseyi USD tuttuðu için ROE karlýlýðý çoðunlukla diðer sektörlerden düþük kalýr ama sektörün diðer þirketleri de Arena kadar öz sermaye büyümesi gerçekleþtiremez.

Bu kaðýdý artýk mevcut bilanço ve rasyolarla deðerlemeyin bence. Çünkü beklentimiz bu sene gelecek olan bilançolar. Yoksa mevcut bilançoyla 13 lira fiyat ucuz deðil.

Ama madem ucuz deðil , Neden Perea , iÞ bankasý ve yatýrým fonlarý son 6 ayda 6 milyon lota yakýn mal aldý ?

Herhalde bir bildikleri var. O bildiklerini burada aylardýr anlatýyoruz ama hala daha piyasa göremiyor. Gerçekleþince görecekler. O zaman herkes anlayacak neden bu þirkete yatýrým yaptýðýmýzý.

5.  Alýntý Originally Posted by emirhan06 Yazýyý Oku
    818 milyon öz sermayeye 67 milyon kar ile getiri %13 deðil %8,2 olur.

Ama zaten tek bir rasyo ile hisse fiyatý belirlenmez. Evet öz sermaye karlýlýðý önemli bir rasyodur ama tek rasyoyla bir hisse ucuz yada pahalý denmez.

Mesela bu sene net kar 200 milyona çýkarsa roe %25 olur. Bizim de beklentimiz bu. Borsada beklenti satýn alýnýr. Hatta paynet 800 milyon liralara satýlýrsa , bu sene tek defalýk kar 1 milyarý bile bulabilir. Bu sefer de öz sermaye karlýlýðý %125 diyemeyiz kar tek defalýk olduðu için.

Arena muhaseyi usd tuttuðu için roe karlýlýðý çoðunlukla diðer sektörlerden düþük kalýr ama sektörün diðer þirketleri de arena kadar öz sermaye büyümesi gerçekleþtiremez.

Bu kaðýdý artýk mevcut bilanço ve rasyolarla deðerlemeyin bence. çünkü beklentimiz bu sene gelecek olan bilançolar. Yoksa mevcut bilançoyla 13 lira fiyat ucuz deðil.

Ama madem ucuz deðil , neden perea , iþ bankasý ve yatýrým fonlarý son 6 ayda 6 milyon lota yakýn mal aldý ?

Herhalde bir bildikleri var. O bildiklerini burada aylardýr anlatýyoruz ama hala daha piyasa göremiyor. Gerçekleþince görecekler. O zaman herkes anlayacak neden bu þirkete yatýrým yaptýðýmýzý.
    yanlýþ hesap için özür dilerim.gerçi doðrusu daha da beter de neyse. Inþallah varlýk satýþýný düzgün bir fiyata yaparlarda yatýrýmcýlarýn tekrar dikkatini çeker. Temennimiz bu. Ayrýca, bu platformda oluþturduðunuz güven nedeniyle sizin beklentileriniz doðrultusunda;birçok ortaðýmýz beklemeye devam ediyor.inþallah hikaye mutlu sona erer.saygýlar.

6.  Alýntý Originally Posted by UYSAL61 Yazýyý Oku
    yanlýþ hesap için özür dilerim.gerçi doðrusu daha da beter de neyse. Inþallah varlýk satýþýný düzgün bir fiyata yaparlarda yatýrýmcýlarýn tekrar dikkatini çeker. Temennimiz bu. Ayrýca, bu platformda oluþturduðunuz güven nedeniyle sizin beklentileriniz doðrultusunda;birçok ortaðýmýz beklemeye devam ediyor.inþallah hikaye mutlu sona erer.saygýlar.

Valla hocam bizim de temennimiz o.

Ancak bu tür platformlar sadece bilgi paylaþýmý içindir. Kimse kimsenin dediði ile iþ yapmasýn bence. Söyleneni araþtýrsýn , teyid ettirsin aklýna nasýl yatýyorsa ona göre hareket etsin.

Yoksa Ahmet dedi Mehmet dedi , Emirhan'a güvendim diye hisse alýnýp taþýnmaz. Ben olsam öyle yapmam.

Ben gördüklerimi bildiklerimi ön görülerimi paylaþýyorum burada. Tutar tutmaz bilemem ama tam 4 senedir bu hisseyi taþýyorum ( 5-6 ay bir boþluk var sadece ) ve burada yazýyorum. Dediklerimin çýktýðý da oldu çýkmadýðý da. Ama ben hayal ürünü veya tahmine dayalý bir þey söylemedim bugüne kadar hep rakamlarla konuþtum.

Rakamlar yalan söylemez. Bu þirket bu sene , çok büyük bir olay olmadýðý takdirde , Allah'ýn da izni ile , 11-14 milyar TL arasý bir satýþ yapacak.

Bu rakamý gelir tablosunun en üstüne yerleþtirince gerisi tamamen 4 iþlem hesabý. Þrketin brüt kar marjý belli , EFK marjý belli , net kar marjý belli , alacaðý belli borcu belli nereye ne kadar gidecek nereden ne kadar gelecek belli. O yüzden sene sonunu nerede kapatacaðýmýz çok da sürpriz þeyler deðil. Ama bunu þimdiden görüp inanan ve yatýrým yapan var , þimdiden göremeyen yada görse de inanmayan yada inansa da þimdilik yatýrým yapmayan var.

Bazý insanlar saðlamcýdýr , illa o rakamlarý bilançoda görmek ister. Biz görmeden yatýrým yaptýk ucuzdan aldýk. Onlar görerek yatýrým yapacaklar pahalýdan alacaklar. Tercih meselesi. Herkesin risk alma seviyesi farklý.

Bunlar operasyonel iþlemler için ön görülerim ama asýl hikaye Paynet satýþý. Bu iþlem ne zaman sonuçlanýr , sonuçlanýr mý yoksa vaz geçilir mi bilmiyorum. Belki de tatmin edici teklif gelmeyecek satmaktan vazgeçecekler.

Ama piyasa bu kadar fintechlere kayarken , herkes bir fintech sahibi olmak isterken , açýk bankacýlýk , dijital platformlar bu kadar gözde iken ben iyi bir paraya satýlacaðýný yada ortak alýnacaðýný düþünüyorum.

Bu satýþýn da 50-70 milyon USD arasý bir þirket deðeri üzerinden gerçekleþeceðini düþünüyorum. Oradan satýþ olursa neler olduðunu son 5-10 mailimde yazdým tekrar etmeye gerek yok. Netice olarak bu fiyatlara Paynet satýlýrsa , sýrf bu satýþ ile 25-30 lira arasý bir fiyata hissenin çýkacaðýný sonrasýnda ise 2023 sonuna kadar fiyat beklentimin 45 liralar olduðunu yazdým.

Beklentimiz bu ama herkes kendi hesabýný veya araþtýrmasýný kendi yapsýn. Sonuçta inanýp güvendiðiniz adamla ne kazancýnýzý ne de zararýnýzý paylaþmýyorsunuz. Günün sonunda herkes kendi kar/zararýnla kalacak. O yüzden bunu sorumluluðunu da yerine getirsin herkes ve iyice araþtýrsýn diyorum.

7.  Alýntý Originally Posted by kýbrýscýk Yazýyý Oku
    Emirhan kardeþim.
    Ýndeks temettü daðýtýyormu.
    Ben araþtýrdým kayýt bulamadým.Sende bilgi varmý
    Teþekkürler

Her sene düzenli daðýtýr hocam. Ýþ yatýrýmýn Ýndes sayfasýný açarsan orada her sene ne kadar daðýtmýþ yazýyor.

Ama bu sene için henüz o da açýklamadý. Herhalde 1-2 haftaya açýklar çünkü temettü verilecekse bu genel kurulda oylanmasý lazým. O yüzden bu aralar açýklar o da.

8.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Her sene düzenli daðýtýr hocam. Ýþ yatýrýmýn Ýndes sayfasýný açarsan orada her sene ne kadar daðýtmýþ yazýyor.

Ama bu sene için henüz o da açýklamadý. Herhalde 1-2 haftaya açýklar çünkü temettü verilecekse bu genel kurulda oylanmasý lazým. O yüzden bu aralar açýklar o da.
    teþekkürler

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •