prim üretiminin yüksek olacağını bunun da bilançoya yansıyacağını bundan dolayı da toparlanacağını düşünüyorum lakin şirketinde art niyetinden kuşkum var bu düşüş için bir sebep yoktu rasyolar çok iyi resmen bilerek her kademe de isteyene istediği kadar mal verdiler ve vermeye devam ediyorlar bu da korktuğum tarafı şirketten de en ufak bi açıklama dahi duymadık
Şirketin bir art niyeti olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta Kasım ayında yayınlanan düzenleme ile şirkette şok oldu ve kısa bir süre anlayamadılar. Ardından hem düzenleyici kuruluş hem de şirket temettü vermenin önünde bu tebliğin engel olduğunu yatırımcılara belirttiler. Özetle şirket bu konuda şeffaf bilgi vermiştir.
Bu bilgiyi edinen yatırımcılarda paylarını satıyorlar. Ancak bu şirkette her zaman likidite riski vardı ve bunu değerlemelerin içine konuyordu. Rasyolara bakarken sektör için önem arz eden kombine rasyosuna da bakmanızı öneririm. Son çeyrek oldukça yüksek gelmiş.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
sene başında kesilen poliçe 12 ay sonra yenileniyor olağanüstü döviz artışı, enflasyon, kazalarda yüksek tamir rakamların ödenmesine, ve asgari ücret artışı da ölümlü ve yaralanmalı kazalarda yüksek rakam ödenmesine sebep oldu, primlerin düşük giderlerin aşırı artması kombine rasyo dengesini bozdu, lakin şu an primler bu ortama göre kesilmekte denge mutlaka kurulacak, beni bu kadar terste bırakan 4ç. beklenti üstü kar açıklaması şirketinde art niyetli olduğunu düşünmemin sebebi baktın temettü veremiyorsun ver bedelsiz olmadı geri alım açıkla, işbank iştiraklerinden bu hariç hepsinde geri alım oldu, en kötüsü de 100 lotla 10 kademe düşüyorsa 100yıllık şirket yatırımcı olarak her şeyi düşünürüm ayrıca konjöktür olarak sigorta şirketlerini kötü zamanlar beklemekte bunu da anlarım da bu fiyatlardan bir geri alım damı açıklanmaz
Yer İmleri