
Originally Posted by
faruk114
prim üretiminin yüksek olacağını bunun da bilançoya yansıyacağını bundan dolayı da toparlanacağını düşünüyorum lakin şirketinde art niyetinden kuşkum var bu düşüş için bir sebep yoktu rasyolar çok iyi resmen bilerek her kademe de isteyene istediği kadar mal verdiler ve vermeye devam ediyorlar bu da korktuğum tarafı şirketten de en ufak bi açıklama dahi duymadık
Şirketin bir art niyeti olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta Kasım ayında yayınlanan düzenleme ile şirkette şok oldu ve kısa bir süre anlayamadılar. Ardından hem düzenleyici kuruluş hem de şirket temettü vermenin önünde bu tebliğin engel olduğunu yatırımcılara belirttiler. Özetle şirket bu konuda şeffaf bilgi vermiştir.
Bu bilgiyi edinen yatırımcılarda paylarını satıyorlar. Ancak bu şirkette her zaman likidite riski vardı ve bunu değerlemelerin içine konuyordu. Rasyolara bakarken sektör için önem arz eden kombine rasyosuna da bakmanızı öneririm. Son çeyrek oldukça yüksek gelmiş.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri