Originally Posted by
Fabrice
Lübnan çok uç bir örnek. Son 1-2 yüzyýlýn en aðýr ekonomik krizlerinden bir tanesi. Bankadaki USD mevduatlarýna el koyduklarý gibi EB'larý da ödemiyoruz dediler. Bir noktada uzlaþma olur ama ana paralardan çok ciddi deðer kaybý olacaðý kesin.
Arjantin'de de eðer hafýzam beni yanýltmýyorsa ana paranýn %30'u civarýný geri ödediler. Yani kuponu falan geçtim ana para da elden gidebiliyor. Benzer bir durum yaþanmaz umarým.
Diyoruz ki kuponu TL öder en kötü ama piyasa döviz kuru ile resmi döviz kuru gibi iki farklý deðer ortaya çýkarsa kayýp yine büyük olur. Ýnþallah ülkemiz o noktalara gelmez.
arjantinde
paraný yatýrdýðýn para cinsinden hemen alýp gitmek isteyenler %30 nu aldýlar bir sene sonra ilk alým
iki sene sonra imf ile görüþmeler baþlayýnca bonolar çok prim yapti ile o sýra çýkan çýktý
ama beþ altý sene kalýp davalýk olan fonlar %7-8 getirileri üzerine %20 daha fazla para aldýlar
akbaba fonlar arjantini mikti geçtiler.
pezo olarak ödemem demedi dolar olarak ödemeleri erteliyorum dedi ödemiyeceðim demedi rusya gibi.
bir yatýrým bankasý tepesindeki deneyimli kiþi yalancýsýyým.
nette araþtýrýn insanlar paralarýný alamadý diye bir tabir yok arjantin için.
sadece büyük fonlarýn VADESÝNDE ödenmeyen bonolarý nasýl tahsil ettiðini bulursunuz.
ÝÞ ÝÞ YAPMAZ. ADAM ÝÞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Yer Ýmleri